Hva er forbrukslån?

Du kan søke om forbrukslån via Axo Finans. Vi presenterer søknaden din til våre samarbeidspartnere og finner det beste lånetilbudet for deg.

 • Det er helt uforpliktende
 • Det koster deg ingenting
 • Du får det beste tilbudet

Månedsbeløp

Lav rente

1 200 kr

7,9% nom.

9% eff.

kr 14 000 kost.

kr 14 000 tot.

Middels rente

1 200 kr

12,9% nom.

9% eff.

kr 14 000 kost.

kr 14 000 tot.

Høy rente

1 200 kr

19,9% nom.

9% eff.

kr 14 000 kost.

kr 14 000 tot.

Mente du ? Ja Nei
Neste
Teller

Antall søknader
behandlet forrige måned

0

Hånd som får utbetalt lån

0

Antall søknader behandlet forrige måned

Forbrukslån kan defineres som alle usikrede lån, og omfatter lån som varefinansiering, smålån og kredittlån. Dette er lån der du ikke behøver å stille med sikkerhet i personlige eiendeler, som for eksempel bolig eller bil.

Forbrukslån uten sikkerhet

Forbrukslån blir gjerne kalt lån uten sikkerhet, kredittlån, smålån eller handlekonto, og er et lån du får uten å måtte stille med sikkerhet i personlige eiendeler. Lån uten sikkerhet kan brukes til det du ønsker, og du behøver som oftest ikke opplyse banken om hvorfor du søker lån.

Lånet blir innvilget basert på en kredittsjekk og en individuell vurdering av deg som kunde. Dette er for å beregne din evne til å betjene lånet.

Forbrukslån medfører en større risiko enn lån med sikkerhet. Banken har ikke sikkerhet i personlige eiendeler dersom lånet ikke blir tilbakebetalt, og den eneste måten de kan sikre seg på er å prise lånet litt høyere. Dette er grunnen til at forbrukslån har en noe høyere lånerente enn for eksempel boliglån eller billån.

Les mer: Forbrukslån med lav rente

Hva er en lånerente?

Hva er forbrukslån?

Når du låner penger, vil du alltid motta et lånetilbud med informasjon om en årlig lånerente. Lånerenta kan på mange måter sammenlignes med en leiepris - det er prisen du betaler for å låne penger i en avtalt periode.

Lånetilbudet kommer med to renter: En effektiv og en nominell rente.

Nominell rente

Den nominelle renten er grunnrenten på lånet, og bestemmes på bakgrunn av en individuell vurdering av din økonomiske situasjon og din evne til å betjene lånet. Her vil banken blant annet se på:

 • Totale årsinntekter
 • Alder
 • Sivilstatus
 • Betalingshistorikk
 • Total gjeld

Både den nominelle renten og hvor mye du kan låne blir bestemt ut fra disse opplysningene.

Effektiv rente

Den effektive renten er den nominelle renten og alle andre kostnader knyttet til lånet. Den kan kalles for den endelige renten, da det er den som forteller deg hva lånet faktisk kommer til å koste. Noen banker har flere kostnader knyttet til forbrukslån, mens andre for eksempel kun har et etableringsgebyr.

Hvordan få lavere rente?

Du kan få en lavere rente på forbrukslån ved å vise til en god betjeningsevne.

Det vil si:

 • Lav gjeldsgrad
 • God årsinntekt
 • Betalingshistorikk som viser at du betaler innen forfall

Har du ikke alt dette på plass, kan en medlåntaker være med på å gi deg en lavere rente. Du kan også finne en lavere lånerente ved å sammenligne lånetilbud fra flere banker.

Undersøk lånemarkedet, og velg det lånet som passer deg og dine behov best. For noen kan bank og kundefordeler være avgjørende, mens for andre er det kun renten og totale kostnader som er av betydning.

Søk lån via Axo Finans

sammenlign blankolån hos flere banker

Søker du lån gjennom en låneformidlingstjeneste, vil samarbeidsbankene konkurrere om å få akkurat deg som kunde. Vi tilbyr en slik tjeneste. Søker du via Axofinans.no, vil vi videreformidle lånesøknaden din til våre samarbeidspartnere.

Vi tilbyr en sammenligningstjeneste der du både kan søke og sammenligne lån - kun ved å fylle ut én elektronisk søknad. Å benytte deg av tjenesten vår er helt kostnadsfritt, trygt og uforpliktende. Vi samarbeider med noen av de ledende bankene og långiverne i landet.

Ved å sammenligne lånetilbud kan du få en bedre oversikt over lånemarkedet, få tilbud om en lav rente og finne det lånet som passer best for deg og dine behov.

Vi sammenligner disse 20 bankene for deg

bbbank logo
bluestepl ogo
brabank logo
instabank logo
komplett bank logo
nordax logo
nordea direct logo
norwegian logo
optin bank logo
remember logo
santander logo
express bank logo
kraft bank logo
thorn bank
resurs bank logo
ferratum logo
easybank logo
ikano logo
yalånet logo
svea logo
Billig forbrukslån
Søk lån på inntil 500.000 Søk her
Det er greit