Hva er forbrukslån?

Lurer du på hva forbrukslån er? Forbrukslån er et lån uten sikkerhet. Vi sammenligner lån blant 21 banker, slik at du får den laveste renten.

  • Det er helt uforpliktende
  • Det koster deg ingenting
  • Du får det beste tilbudet

Månedsbeløp

Lav rente

1 200 kr

7,9% nom.

9% eff.

kr 14 000 kost.

kr 14 000 tot.

Middels rente

1 200 kr

12,9% nom.

9% eff.

kr 14 000 kost.

kr 14 000 tot.

Høy rente

1 200 kr

19,9% nom.

9% eff.

kr 14 000 kost.

kr 14 000 tot.

Mente du ? Ja Nei
Neste
Teller

Antall søknader
behandlet forrige måned

0

Hånd som får utbetalt lån

0

Antall søknader behandlet forrige måned

Mange spør oss: Hva er forbrukslån? Forbrukslån kan defineres som alle usikrede lån, og omfatter lån som kjøp på avbetaling (for eksempel vaskemaskin på avbetaling), smålån og kredittkortgjeld. Dette er lån der du ikke behøver å stille med sikkerhet i for eksempel bolig eller bil.

Axo Finans tilbyr forbrukslån opptil 500.000 kroner uten sikkerhet.

Hva er forbrukslån?

Forbrukslån er det samme som lån uten sikkerhet, og er et lån du får uten å måtte stille med sikkerhet. Lån uten sikkerhet kan brukes til det du trenger, og du behøver ikke opplyse banken om hvorfor du søker lån.

Lånet blir innvilget basert på en kredittsjekk og individuell vurdering av deg som kunde. Dette er for å beregne om du er i stand til å tilbakebetale lånet. Derfor er det viktig å sammenligne lånetilbud.

Forbrukslån medfører en større risiko enn lån med sikkerhet. Banken har ikke sikkerhet i eiendeler dersom lånet ikke blir tilbakebetalt, og den eneste måten de kan sikre seg på er å prise lånet litt høyere. Dette er grunnen til at forbrukslån har en høyere lånerente enn for eksempel boliglån eller billån.

Les mer: Forbrukslån med lav rente

Hva er en lånerente?

Hva er forbrukslån?

Når du låner penger, vil du få oppgitt en årlig lånerente. Lånerenten kan på mange måter sammenlignes med en leiepris - det er prisen du betaler for å låne penger i en avtalt periode. Lånetilbudet kommer med to renter: En effektiv og en nominell rente.

Nominell rente

Den nominelle renten er grunnrenten på lånet, og bestemmes på bakgrunn av en individuell vurdering av din økonomi og betalingsevne. Her vil banken blant annet se på:

  • Totale årsinntekter
  • Alder
  • Sivilstatus
  • Total gjeld

Både den nominelle renten og hvor mye du kan låne blir bestemt ut fra blant annet disse opplysningene.

Effektiv rente

Den effektive renten er den nominelle renten og alle andre kostnader knyttet til lånet. Den kan kalles for den endelige renten, fordi det er denne som forteller deg hva lånet faktisk kommer til å koste. Noen banker har flere kostnader knyttet til forbrukslån, mens andre for eksempel kun har et etableringsgebyr.

Hvordan få lavere rente?

Ved siden av “Hva er forbrukslån”, blir vi også ofte spurt om “Hvordan kan vi få lavere rente”. Du kan få en lavere rente på forbrukslån ved å vise til en god betjeningsevne.

Det vil si:

  • Lav gjeldsgrad
  • God årsinntekt
  • Betalingshistorikk som viser at du betaler innen forfall

Har du ikke alt dette på plass, kan en medlåntaker være med på å gi deg en lavere rente. Du kan også finne en lavere lånerente ved å sammenligne lånetilbud fra flere banker. Renten varierer mye fra bank til bank, så det er mye penger å spare på å velge riktig lån.

Å sammenligne lånetilbud kan være en tidkrevende oppgave. Gjør det en enda enklere for deg selv og la Axo Finans gjøre jobben for deg. Vi sammenligner 21 banker med kun én lånesøknad. Penger og tid spart.

Søk lån via Axo Finans

sammenlign blankolån hos flere banker

Søker du lån gjennom en låneformidlingstjeneste som Axo Finans, vil samarbeidsbankene konkurrere om å få akkurat deg som kunde. Vi videreformidler lånesøknaden din til alle våre samarbeidspartnere.

Gjennom Axo Finans kan du søke det beste lånet blant flere av Norges beste banker - kun ved å fylle ut én elektronisk søknad. Å benytte deg av tjenesten vår er helt kostnadsfritt, trygt og uforpliktende.

Nå som du vet hva forbrukslån er, og hvordan du finner det billigste - søk lån via Axo Finans. Vi hjelper deg med å finne det beste lånet - helt gratis for deg som kunde!

Vi sammenligner disse 21 bankene for deg

Billig forbrukslån
Søk lån på inntil 500.000 Søk her
Det er greit