<p>Morten er Markedsdirektør i Axo Finans, og har bakgrunn fra blant annet Citibank og Handelshøyskolen BI.</p>
By Morten Armand Johansen

Morten er Markedsdirektør i Axo Finans, og har bakgrunn fra blant annet Citibank og Handelshøyskolen BI.

Kredittkort på dagen - er det mulig?

Mange selskaper som gir ut kort, reklamerer med "kredittkort på dagen".Men dette betyr ikke at du får kortet ditt med en gang, eller at du kan begynne å kjøpe ting med det med det samme. Det de mener er at du raskt vil få vite om søknaden din er godkjent eller ikke.

Et kredittkort er et kort som lar deg bruke en bestemt mengde penger, kalt en kredittgrense.

Med kreditt kan du låne penger eller kjøpe ting med en gang, uten å måtte betale med det samme. Hvor mye du kan låne avhenger av mange ting, og er forskjellig fra person til person, akkurat som når du tar opp et lån.

De fleste kredittkort har en periode på 40-50 dager der du ikke trenger å betale noen gebyrer. Det gir deg litt ekstra økonomisk frihet i en kort tid.

Men etter den perioden må du betale renter, akkurat som med et vanlig lån.

Så et kredittkort er som et "gratis" lån, så lenge du betaler tilbake pengene før du må begynne å betale gebyrer. Det kan gi deg mer økonomisk frihet og noen ekstra fordeler.


Hvorfor kan det være nyttig med et kredittkort med en gang?

Det er mange situasjoner hvor noen kan trenge et kredittkort raskt, eller "på dagen".

Den mest vanlige årsaken er kanskje uventede utgifter. Når noe uforutsett skjer, kan det være godt å vite at du har litt ekstra penger tilgjengelig, spesielt hvis du begynner å gå tom for lønn.

Livet kan noen ganger by på overraskelser, og det er ikke alltid vi kan forberede oss på dem.

Det fine med kredittkort er at du slipper å søke om lån hvis du plutselig trenger mer penger, og så lenge du betaler tilbake i tide, vil det alltid være penger tilgjengelig på kortet.

Målet med et kredittkort er ikke at du skal bruke mer penger enn du har råd til, men at det skal være en ekstra hjelp i perioder hvor du kanskje har litt mindre penger enn vanlig, når du handler på nettet eller i utlandet, eller for å dra nytte av de forskjellige fordelene som kommer med kortet.

Du kan enkelt søke kredittkort her:

Refinansiering av kredittkort

Å bytte ut kredittkortgjeld med et nytt lån kan være et lurt trekk som kan hjelpe deg å spare penger.

Det er mange gode grunner til å bytte dyre lån og gjeld på kredittkort med ett enkelt, samlende lån.

Den viktigste grunnen til å tenke på dette er at du kan spare penger ved å få lavere rente og bedre betingelser på lånet.

Kredittkort i Norge har ofte en gjennomsnittlig rente på omtrent 21,96%, men hvis du bruker Axo Finans, kan du få lån uten å stille sikkerhet, med en rente som kan være mellom 7,9% og 19,90%.

En annen fordel med å bytte lån er at det gir deg bedre kontroll over pengene dine, fordi du bare har med én långiver å gjøre.

Det kan gjøre det lettere for deg å passe på lånene dine.

I tillegg kan du klare å bli kvitt gjelden din raskere med et billigere lån, fordi lavere rente og bedre betingelser kan gjøre det lettere å betale tilbake det du skylder.

Så å bytte ut lån kan være en god måte å gjøre økonomien din bedre på, og det kan hjelpe deg å få mer økonomisk frihet.

Søk refinansiering

Søk kredittkort

Søk kredittkort og finn det beste kortet her         

Beste kredittkort

Finn det beste kredittkortet for deg                                

Refinansier kredittkort

Spar penger når du refinansierer kredittkort                               

Refinansiering hjelper deg til en bedre økonomi

Refinansiering

Spar penger og få en sunnere økonomi                   

Vanlige spørsmål om kredittkort

 • Hva er et kredittkort?

  Et kredittkort er et betalingskort der kortutsteder låner ut penger (eller kreditt) til kortbrukeren. Den største forskjellen på kredittkort og vanlige bankkort (debetkort) er at betalingen skjer etterskuddsvis på førstnevnte. Det gir deg muligheten til å utsette betalingen. I tillegg til å utsette betalingen kan du også dele den opp i flere betalinger dersom du ikke har råd til å betale hele summen når den forfaller. Et kredittkort kan på mange måter sammenlignes med et forbrukslån, forskjellen er at kredittkortet har høyere rente og nedbetalingen følger ikke et annuitetsprinsipp med faste avdrag hver måned. Dersom du trenger tilgang på kortsiktig finansiering kan et forbrukslån være mer fornuftig.

 • Hva er et forbrukslån?

  Et forbrukslån er et lån uten sikkerhet, også kalt blankolån, noe som betyr at du ikke trenger å tilby noen form for pant til banken som låner ut penger. Med et forbrukslån tar bankene på seg en større risiko ved å låne ut penger, fordi de ikke har noen garanti for at pengene blir betalt tilbake. Derfor blir det satt en høyere rente på et forbrukslån enn for eksempel et boliglån. Hos Axo Finans kan du søke om forbrukslån fra 10.000 kroner og opptil 600.000 kroner. Vi samarbeider til enhver tid med at stort antall banker og långivere for at våre kunder enkelt skal få tilgang til markedets beste lånevilkår. Å søke om lån gjennom Axo Finans er trygt, uforpliktende og kostnadsfritt.

 • Kredittkortbruk sammenlignet med forbrukslån?

  Å bruke et kredittkort kan gi stor frihet, fordi du kan handle når du vil og betale fakturaen senere. Betaler du gjelden i den rentefrie perioden slipper du å betale renter på lånet. Mange kredittkort tilbyr også lukrative forsikringer og bonusordninger som kommer godt med i hverdagen. Motsatt kan friheten som kommer med kredittkort gjøre det vanskelig å holde oversikt over alle fakturaer. Renten er også høy etter den rentefrie perioden. Har du behov for et større beløp, kan et forbrukslån være en bedre løsning. Renten på forbrukslån er lavere enn kredittkort. I tillegg kommer lånet med en oversiktlig nedbetalingsplan.

 • Hva er fordelen med å bruke et kredittkort?

  Med et kredittkort har du tilgang til ekstra penger, og du trenger ikke å stresse med uventede utgifter. Hvis du for øyeblikket har problemer med å betale en faktura, gir kredittkortet deg muligheten til å utsette betalingen eller å betale en del av fakturaen.