Kredittkort

Søk kredittkort gjennom oss og finn det kortet som passer deg best.

Gjennom oss kan du søke om flere kredittkort med kun én søknad. Det er mange fordeler med kredittkort – vi hjelper deg med å sammenligne ulike kredittkort slik at du finner det beste for deg.

 • Valid
  Fordeler tilpasset deg
 • Valid
  Gratis og uforpliktende å søke
 • Valid
  Velg blant nøye utvalgte tilbud
 • Valid
  Velg kortet du selv vil ha
<p>Irina, vår Content Manager, har bakgrunn fra forsikringsbransjen. Med Executive Master of Management i Markedsføring og Kommunikasjon fra Handelshøyskolen BI, forener hun bransjeinnsikt med effektiv kommunikasjon. Dette sikrer at våre lesere får verdifull finansiell veiledning og informasjon.</p>
By Irina Kongshaug Lochoff

Irina, vår Content Manager, har bakgrunn fra forsikringsbransjen. Med Executive Master of Management i Markedsføring og Kommunikasjon fra Handelshøyskolen BI, forener hun bransjeinnsikt med effektiv kommunikasjon. Dette sikrer at våre lesere får verdifull finansiell veiledning og informasjon.

Hva er kredittkort?

Kredittkort er et kort som lar deg kjøpe varer og tjenester på kreditt.

De fungerer som et kortvarig lån, hvor du får tilgang til penger du ikke har akkurat nå, men må betale tilbake senere, vanligvis innen en bestemt frist.

Kredittkort kommer i mange varianter og tilbys av ulike finansinstitusjoner, for eksempel banker og kredittkortselskaper.

De har gjerne en kredittgrense, som bestemmer hvor mye du kan bruke før du må betale tilbake.

Denne grensen blir satt basert på din kredittverdighet og historie, og kan variere fra person til person.

Kredittkort er både praktiske og enkle å bruke. Du kan betale for varer og tjenester enten ved å fysisk dra kortet gjennom en kortleser, bruke kontaktløs betaling eller angi kortinformasjonen din på nettet.

Det er viktig å være ansvarlig når du bruker kredittkort. Hvis du ikke betaler tilbake innen fristen, kan det påløpe renter og gebyrer, noe som kan føre til en økende gjeld.

En god praksis er å betale hele saldoen hver måned for å unngå unødvendige rentekostnader.

Mange kredittkort tilbyr også fordeler, som bonuspoeng, rabatter og tilbud på ulike tjenester.

Dette kan være en fin måte å spare penger på, men husk å ikke la disse fordelene friste deg til å bruke mer penger enn du egentlig har råd til.

Så kort sagt, et kredittkort er et praktisk og nyttig verktøy for å betale for varer og tjenester, men det er viktig å bruke det ansvarlig og betale tilbake innen fristen for å unngå gjeld og rentekostnader.


Renteeksempel: Eff. rente 26,69 %, kr 25.000/12 mnd. Kostnad: 3.337 kr. Totalt: 28.337 kr.


Hvordan fungerer et kredittkort?

Et kredittkort er et betalingskort som lar deg kjøpe varer og tjenester nå og betale for dem senere. 

Når du bruker et kredittkort, låner du faktisk penger fra kortutsteder, som oftest en bank, for å gjøre kjøpet.

Kortutstederen sporer hvor mye du har brukt, og sender deg en faktura hver måned med en oversikt over utgiftene dine.


Her er noen nøkkelfunksjoner ved kredittkort:

Kredittgrense: Hvert kredittkort har en kredittgrense som bestemmer hvor mye du kan låne. Denne grensen avhenger av din kredittverdighet og økonomiske situasjon. Det er viktig å holde seg innenfor denne grensen og ikke bruke mer enn du kan betale tilbake. 

Rentefri periode: Mange kredittkort tilbyr en rentefri periode. Dette betyr at hvis du betaler tilbake hele beløpet du skylder innen forfallsdatoen, vil du ikke bli belastet renter på kjøpene dine.Hvis du ikke betaler tilbake hele beløpet, vil renter begynne å løpe.

Minimumsbetaling: På hver faktura vil det være angitt en minimumsbetaling. Dette er det minste beløpet du må betale tilbake hver måned for å unngå gebyrer og holde kontoen din i orden. Men husk at å betale bare minimumsbetalingen betyr at du fortsatt vil pådra deg renter på det gjenværende beløpet. Har du ikke klart å beteae ned kredittkortet i tide og har pådratt deg renter på gebyret, kan det være en løsning å refinansiere kredittkortet.

Renter og gebyrer: Kredittkort kan ha ulike renter og gebyrer. Dette inkluderer renter på ubetalte saldoer, gebyrer for sen betaling, gebyrer for å overskride kredittgrensen og årsavgifter. Det er viktig å være oppmerksom på disse kostnadene når du bruker kredittkortet ditt.

Fordeler og belønninger: Mange kredittkort kommer med fordeler og belønninger, som bonuspoeng, cashback og rabatter.

Disse fordelene kan hjelpe deg å spare penger, men det er viktig å ikke la deg friste til å bruke mer enn du har råd til.


For å bruke kredittkortet ditt på en ansvarlig måte, er det viktig å holde oversikt over utgiftene dine, betale tilbake det du skylder i tide og unngå å overskride kredittgrensen.

Dette vil hjelpe deg å holde økonomien sunn og unngå unødvendige renter og gebyrer. 


Hva er kredittgrense?

Kredittgrense er rett og slett det maksimale beløpet du kan låne på kredittkortet ditt.

Det er som en øvre grense for hvor mye penger du har tilgjengelig til å bruke, uten å måtte ha pengene på konto akkurat der og da.

Denne grensen setter kortutstederen basert på blant annet din økonomi og kredittverdighet. Så, jo bedre økonomi og kredittscore du har, jo høyere kan kredittgrensen din bli. Men husk, selv om du har en viss kredittgrense, betyr det ikke at du bør bruke hele beløpet.

Det er smart å bruke mindre enn det du har tilgjengelig.

Dette hjelper deg ikke bare med å holde kontroll på utgiftene dine, men det er også bra for kredittscoren din. Tenk på kredittgrensen din som en sikkerhetsbuffer.

Den er der for å gi deg økonomisk fleksibilitet når du trenger det – enten det er for uforutsette utgifter, eller når du vil gjøre større kjøp.

Men det er alltid lurt å ha en plan for hvordan du skal betale tilbake det du bruker, så du holder deg innenfor budsjettet og unngår unødvendig gjeld.

Slik får du mest ut av kredittkortet ditt, med friheten det gir og uten økonomisk stress.


Hva koster kredittkort?

Kostnadene for et kredittkort kan variere avhengig av kortutsteder og korttype.

Generelle kostnader forbundet med kredittkort inkluderer:

Årsgebyr: Noen kredittkort har et årlig gebyr, mens andre tilbyr et gebyrfritt kort. Årsgebyret kan variere fra noen hundre til flere tusen kroner, avhengig av kortets fordeler og tilbud.

Rente: Dersom du ikke betaler hele kredittkortregningen innen forfallsdato, vil renter påløpe. Renter varierer mellom ulike kort og utstedere, men ligger vanligvis mellom 10% og 25% per år.

Gebyrer for kontantuttak: Når du tar ut kontanter med kredittkortet, kan det påløpe et gebyr. Dette gebyret varierer mellom kortutstedere, men ligger vanligvis på et fast beløp per uttak eller en prosentandel av uttaksbeløpet.

Valutapåslag: Dersom du bruker kredittkortet i utlandet eller for kjøp i en annen valuta, kan det tilkomme et valutapåslag. Dette er vanligvis en prosentandel av kjøpsbeløpet og varierer mellom kortutstedere.

Diverse gebyrer: Det kan også være andre gebyrer knyttet til kredittkortet, som for eksempel gebyr for papirfaktura, for sen betaling, eller overskridelse av kredittgrensen.


For å finne det beste kredittkortet for deg, er det viktig å sammenligne ulike kort og deres kostnader, samt vurdere dine egne behov og bruksmønster.

Hva er forskjellen på kredittkort og bankkort?

Kredittkort og bankkort er begge typer betalingskort som brukes til å utføre transaksjoner, men de har noen vesentlige forskjeller i hvordan de fungerer og hvilke formål de tjener.


Kredittkort:

 • Et kredittkort gir deg en kredittgrense som du kan bruke til å betale for varer og tjenester.

 • Beløpet du bruker blir trukket fra kredittgrensen din, og du betaler tilbake beløpet til kredittkortselskapet, ofte med renter hvis du ikke betaler hele saldoen innen en bestemt tidsramme (f.eks. 30 dager).

 • Kredittkort kan også tilby fordeler som bonuspoeng, rabatter, reiseforsikring og andre tillegg.

 • Å ha og bruke et kredittkort kan påvirke kredittscoren din, noe som igjen kan påvirke din evne til å få lån eller andre kredittprodukter.

Bankkort (også kalt debetkort):

 • Et bankkort er knyttet direkte til en bankkonto og gir deg tilgang til pengene på denne kontoen.

 • Når du betaler med et bankkort, blir beløpet trukket direkte fra bankkontoen din.

 • Bankkort tilbyr generelt ikke de samme fordelene som kredittkort, for eksempel bonuspoeng eller rabatter.

 • Bruk av et bankkort påvirker ikke kredittscoren din, siden transaksjonene dine er basert på pengene du allerede har på kontoen din.


Så hovedforskjellen mellom et kredittkort og et bankkort er at et kredittkort gir deg tilgang til kreditt som må betales tilbake, mens et bankkort gir deg tilgang til dine egne penger på en bankkonto.


Hvordan betale faktura med kredittkort?


Å betale en faktura med et kredittkort er ikke alltid mulig, da det avhenger av hvilken type faktura det er og hvilke betalingsalternativer som tilbys av fakturautstederen.

Men hvis du kan betale en faktura med kredittkort, kan prosessen variere litt avhengig av tjenesteleverandøren.

Her er noen generelle trinn for å betale en faktura med et kredittkort:


Kontroller om fakturautstederen aksepterer kredittkortbetaling: Først må du finne ut om tjenesteleverandøren aksepterer kredittkort som betalingsmåte. Dette vil vanligvis være angitt på fakturaen eller deres nettside.

Registrer deg for en online konto (hvis nødvendig): Noen fakturautstedere krever at du registrerer deg for en online konto for å betale fakturaer med kredittkort. Dette gjør det enklere å administrere og spore betalinger.

Gå til betalingssiden: Logg inn på din online konto og naviger til betalingssiden, eller finn betalingsportalen på fakturautstederens nettside.

Velg kredittkort som betalingsmåte: Når du er på betalingssiden, velg kredittkort som betalingsmåte og fyll inn kredittkortinformasjonen din, inkludert kortnummer, utløpsdato og sikkerhetskode (CVV).

Angi betalingsdetaljer: Legg inn fakturanummeret og beløpet (hvis det ikke er forhåndsutfylt), og dobbeltsjekk at informasjonen stemmer overens med fakturaen.

Bekreft betalingen: Gjennomgå all informasjonen du har lagt inn, og bekreft betalingen. Du vil vanligvis motta en bekreftelse på betalingen via e-post eller på nettstedet.

Følg opp med fakturautstederen: Hvis du ikke mottar en bekreftelse innen rimelig tid, kan du kontakte fakturautstederen for å forsikre deg om at betalingen er mottatt og behandlet.


Vær oppmerksom på at noen fakturautstedere kan belaste et gebyr for å betale en faktura med et kredittkort.

Det er også viktig å merke seg at å betale en faktura med et kredittkort kan påvirke din kredittutnyttelse og rentebelastning, avhengig av når du betaler av saldoen på kredittkortet ditt.

Sammenlign lån, refinansiering og kredittkort hos Axo Finans!

Vi bistår deg i prosessen med å søke om lån og kredittkort på en effektiv og enkel måte.
Når du sender inn en søknad gjennom våre nettsider, videresender vi den til 20 av våre samarbeidspartnere.
Så snart lånetilbudene er tilgjengelige, vil du motta en SMS og e-post fra oss.
Du finner alle dine tilbud under "Mine tilbud", der du enkelt kan sammenligne og velge det mest passende forbrukslånet, refinansiering eller kredittkortet for deg.
Når du har valgt det ønskede lånet eller kredittkortet, blir du omdirigert til bankens nettsted for å fullføre prosessen og signere avtalen.
Du kan gjennomføre hele prosessen selv, men hvis du har spørsmål, er vårt kundesenter tilgjengelig for å hjelpe deg via e-post eller telefon.

Renteeksempel: Eff. rente 26,69 %, kr 25.000/12 mnd. Kostnad: 3.337 kr. Totalt: 28.337 kr.

Read more about loans throgh Axo Finans.

Refinansier kredittkort

Beste kredittkort

Finn det beste kredittkortet for deg                                

Slette kredittkort

Visste du at kredittrammen på kredittkortet beregnes som gjeld selv om det er ubenyttet

Refinansier kredittkort

Spar penger når du refinansierer kredittkort                               

Motta et uforpliktende tilbud