Båtlån

Skal du velge båtlån med sikkerhet eller lån uten sikkerhet? Hos Axo Finans kan du søke lån uten sikkerhet.

Skal du velge båtlån med sikkerhet eller lån uten sikkerhet? Hos Axo Finans kan du søke lån uten sikkerhet.

Hos Axo Finans kan du søke lån til båt uten sikkerhet opptil 500.000 kr. Vi sammenligner 23 ulike banker og långivere, og finner det beste lånet med den laveste renten.

Når lånet er uten sikkerhet betyr det at pengene ikke er bundet til kjøpsobjektet, i motsetning til et båtlån hvor båten står som sikkerhet på lånet. Dette betyr at pengene fra et lån uten sikkerhet kan brukes til hva som helst.

Ettersom lånet innvilges uten noen sikkerhet til banken, har lån uten sikkerhet litt høyere rente enn båtlån. Det kan likevel være rimeligere totalt sett å velge et usikret lån til båt.

Søk opptil 500.000 kr. hos Axo Finans, så sammenligner vi lån hos inntil 23 banker og långivere.

Mer informasjon om lån uten sikkerhet:


Når lånet er uten sikkerhet betyr det at pengene ikke er bundet til kjøpsobjektet, i motsetning til et båtlån hvor båten står som sikkerhet på lånet. Dette betyr at pengene fra et lån uten sikkerhet kan brukes til hva som helst.

Start her!

Få et tilbud på lån


Hvor mye ønsker du å låne?

Estimert månedsbeløp

3.345,-

Bankene innvilger fra 4,9% nominell rente.
Nom. 12,9%, eff. 14,83%, kost 38 962 kr, tot. 138 962 kr

Vil du refinansiere dyr smågjeld og spare penger?
Ønsket nedbetalingstid
@
Fyll inn din e-postadresse, for eksempel kundeservice@axofinans.no. Kan ikke inneholde æøå.
Bruk ditt mobilnummer, 8 siffer
Ved å be om tilbud godtar du våre vilkår.

Søknaden vurderes av 23 banker

Nedbetalingstiden er 1 til 15 år. Maks 5 år dersom du ikke refinansierer. Nominell rente varierer fra minimum 4,9% til maksimum 23,4%. Effektiv rente varierer fra minimum 5,16% til maksimum 26,23%. Etableringsgebyr varierer fra 0,- til 1990,-. Alle bankene opererer med individuell rente og din rente presenteres først sammen med lånetilbudet.

9810 søknader forrige måned

Du får svar innen kort tid

Tilbudet du får er uforpliktende

Vår tjeneste er gratis

9810 søknader forrige måned

Du får svar innen kort tid

Tilbudet du får er uforpliktende

Vår tjeneste er gratis

Morten Armand Johansen, Forbrukerøkononom

Av Morten Armand Johansen, Markedsdirektør

Morten er Markedsdirektør i Axo Finans, og har bakgrunn fra blant annet Citibank og Handelshøyskolen BI.

Av Morten Armand Johansen

Markedsdirektør i Axo Finans

Hva er båtlån?


Når du skal søke om et lån til båt, kan du enten gå for et lån med salgspant i båten eller velge et lån uten sikkerhet. Man får i utgangspunktet lavere rente på et båtlån med pant i båten, men dette avhenger også av båtens størrelse. Vi skiller gjerne mellom:

 • Båt under 7 meter
 • Båt over 7 meter

Skal du låne til båt lengre enn 7 meter og ha sikkerhet i båten, vil du generelt få lavere rente enn til båter som er kortere enn 7 meter. Hvilket lån som er best avhenger av flere faktorer.

Her får du mer informasjon om lån til båt og lån uten sikkerhet:

Båtlån med pant i båten

Med et tradisjonelt båtlån tar du salgspant i båten. Siden du stiller med sikkerhet i båten gir banken deg lavere rente på lån til båt. Jo høyere egenkapital du kan stille med, desto lavere blir renten på lånet.

Har du for eksempel 35% egenkapital eller mer, vil du normalt få en rente på rundt 6%. Har du derimot ikke egenkapital, kan renten fort ende på over 8%.

For å få innvilget et lån til båt med salgspant stilles det krav til alder og tilstand på båten. Båten må også registreres i skipsregisteret.

Fordeler med et båtlån med pant:

 • Lavere rente
 • Sikkerhet i båten

Dersom du skal kjøpe en båt over 7 meter kan det lønne seg med et båtlån med sikkerhet. Her får du lavere rente hvis du kan stille med egenkapital.

Båtlån uten pant i båten

Andre velger å finansiere båtkjøpet med et lån uten sikkerhet. I motsetning til et båtlån, trenger du ikke stille med sikkerhet i båten og du trenger heller ikke egenkapital. Siden banken ikke har sikkerhet i båten, blir renten noe høyere enn på lån med pant. Det er likevel visse fordeler med et lån uten sikkerhet kontra båtlån med sikkerhet.

Først og fremst slipper du å stille med sikkerhet. Det stilles heller ikke krav til alder og tilstand på båten. Det gjør lån uten sikkerhet mer fleksibelt. Dersom du har lite eller ingen egenkapital, kan du også få lavere rente gjennom Axo Finans.

Fordeler med et lån uten salgspant kontra båtlån:

 • Lån inntil 100% av kjøpesummen
 • Ingen krav om egenkapital
 • Ingen krav til alder/tilstand på båten
 • Ingen krav til registrering i skipsregisteret

Dersom du skal kjøpe deg brukt båt eller en båt under 7 meter, kan et lån uten sikkerhet være riktig valg.

Axo Finans tilbyr lån opptil 500.000 kroner uten sikkerhet, til en nominell rente fra 4,9% - uavhengig av båtens størrelse.

Les også: Lån til bil

Sammenlign lån uten sikkerhet blant 23 banker

Båt kjøpt gjennom lån uten sikkerhet fra Axo Finans

Axo Finans samarbeider med 23 av Nordens beste banker. Når du sender inn en søknad om lån uten sikkerhet hos oss, sender vi denne til samtlige av våre samarbeidsbanker. Slik sammenligner vi lån på dine vegne – helt uforpliktende og gratis.

Så snart alle bankene har behandlet søknaden din, sender vi deg det beste tilbudet. Lånetilbudet er gyldig i 30 dager.

Ønsker du å se hvor mye et lån kan komme til å koste deg? Benytt deg av vår lånekalkulator. Velg ønsket lånesum og nedbetalingstid, så vil kalkulatoren vise deg en estimert oversikt over kostnadene knyttet til lånet. Endelig rente blir først presentert med et eventuelt lånetilbud.

Send inn en uforpliktende søknad i dag

Søk lån gjennom Axo Finans og få beste lån til båt blant 23 banker. Våre samarbeidsbanker tilbyr lån uten sikkerhet opptil 500.000 kroner, til en effektiv rente fra 4,9%.

For å få søknaden innvilget må du oppfylle følgende krav:

 • Du må ha en registrert liknet inntekt
 • Du må ikke ha aktive inkassosaker
 • Du må ha fylt 23 år

Du kan også søke båtlån eller lån til båt uten sikkerhet med en medlåntaker. Dette vil normalt øke sjansene for at lånet innvilges.

Søk lån til båt hos Axo Finans – vi sammenligner 23 banker for deg!

Spørsmål og svar om båtlån


Du kan låne så mye som 500.000 kr, og ned til 10.000 kr. Dermed vil du kunne finansiere kjøp i ulike prisklasser, både nytt og brukt.

Beløpet du skal betale ned hver måned avhenger av flere faktorer. To av disse er lånesum og nedbetalingstid. En kortere nedbetaling gir et høyere månedsbeløp. Det samme gjør en høy lånesum.

I tillegg vil månedsbeløpet påvirkes av den totale kostnaden. Dette tallet blir igjen påvirket av din individuelle rente. Prøv deg litt frem med ulike summer og ulike lengder på nedbetalingstiden. Da kan du finne frem til et månedsbeløp som passer deg.

Mange vil helst ha det Ja, du kan når som helst betale ned hele beløpet dersom du har lyst og mulighet til det.

Først og fremst må du unngå kjøpe båten før du har sett på den. Du bør se den både i vannet og på land, og bør dessuten prøve den før du bestemmer deg. Mange går på en smell ved annonser på nett, eller et fartøy som senere viser seg å ha heftelser skjult under vannoverflaten.

Ved kjøp og salg mellom privatpersoner gjelder noe som heter kjøpsloven. Dette er ikke det samme som forbrukerloven. Man har andre rettigheter ved kjøp fra privatpersoner enn fra forhandlere. Som kjøper har du undersøkelsesplikt, noe som betyr at du selv må undersøke produktet.

Sjekk skader på båten, og prøv den på vannet. Du bør ikke kjøpe en uregistrert båt – sjekk Småbåtregisteret. Sjekk også tidligere eierforhold ved å be eier om dokumentasjon. Sjekk eventuelle tidligere heftelser i Skipsregisteret NOR eller Løsøreregisteret.

Sjekk også om fartøyet er CE-merket.

Dersom båten kom i salg i EØS etter 16. juni 1998, så skal den være CE-merket. Dette betyr at produktet følger visse EU-krav til helse, miljø og sikkerhet. Merkingen må være på plass for at du skal kunne selge den videre.

For at båten skal være CE-merket, må den også ha en såkalt CIN-kode. Dette er det samme som skrognummer. Du finner det på styrbord, altså høyre side, under fenderlisten på akterspeilet. Sjekk at CIN-kode og serienummer stemmer med båtkortet.

Skipsregisteret NOR er drevet av Sjøfartsdirektoratet, og det foretar registrering, kontroll og tilsyn av skip. Utlånere krever at båter over 7 meter må være registrert her. Dersom du allerede eier en fritidsbåt over 7 meter, er du ikke tvunget til å registrere den. Dette er først et krav om den er over 15 meter.

Dersom båten er registrert i NOR, kan man sjekke eventuelle tidligere heftelser. Det fungerer også som et bevis på eierskap, og sikrer at kun den som eier fartøyet kan selge det videre. Dermed kan du sjekke at du ikke kjøper noe som er stjålet. Det gjør det også lett å finne igjen eier dersom fartøyet har blitt borte og noen har funnet båten.

Vi sammenligner disse 23 bankene for deg


preserveAspectRatio="xMidYMid" > TF Bank logo
>
preserveAspectRatio="xMidYMid" >