Billån

Finn det billigste forbrukslånet til å finansiere ditt bilkjøp gjennom oss. Vi sammenligner lånetilbud hos 18 banker, slik at du får det beste lånetilbudet tilpasset deg.

 • Valid
  Gratis og uforpliktende
 • Valid
  Søk opp til 600 000 kr
 • Valid
  Få raskt svar
 • Valid
  Velg det beste tilbudet

Trustscore 4.7 | 4806 anmeldelser

Få et tilbud på lån

0

Du får svar med en gang

Tilbudene du mottar er uforpliktende

Vår tjeneste er gratis

<p>Irina, vår Content Manager, har bakgrunn fra forsikringsbransjen. Med Executive Master of Management i Markedsføring og Kommunikasjon fra Handelshøyskolen BI, forener hun bransjeinnsikt med effektiv kommunikasjon. Dette sikrer at våre lesere får verdifull finansiell veiledning og informasjon.</p>
By Irina Kongshaug Lochoff

Irina, vår Content Manager, har bakgrunn fra forsikringsbransjen. Med Executive Master of Management i Markedsføring og Kommunikasjon fra Handelshøyskolen BI, forener hun bransjeinnsikt med effektiv kommunikasjon. Dette sikrer at våre lesere får verdifull finansiell veiledning og informasjon.

Lån uten sikkerhet når du skal kjøpe bil

Her gir vi deg en guide på hva du bør vurdere når du skal søke finansiering i forbindelse med kjøp av bil.

Det er flere lånealternativer du kan benytte deg av, det er om å gjøre å velge det som er mest lønnsomt for deg og din situasjon.

Et forbrukslån er et lån uten sikkerhet som gir deg frihet til å bruke pengene du låner til hva du selv ønsker.

Hos oss kan du søke forbrukslån opp til 600 000 kroner når du skal kjøpe bil.

Vi hjelper deg å sammenligne lånetilbud fra 18 banker og långivere slik at du kan velge det beste lånet for deg.

Hvilke lån bør du velge når du skal kjøpe bil?

Når du vurderer å ta opp lån for å kjøpe bil, finnes det flere måter å finansiere bilen på. 

Billån er det første de fleste tenker på, men det finnes flere alternativer som man bør vurdere. 

La oss se nærmere på disse alternativene

-  Kanskje denne guiden kan hjelpe deg med å bestemme hvilket lån som passer best for deg?


Øke boliglånet: 

Dette kan være et godt alternativ hvis du allerede har et boliglån og ønsker å dra nytte av lavere renter sammenlignet med andre typer lån.

Når du vurderer finansieringsalternativer for kjøp av bil, er det verdt å merke seg at renten på boliglån generelt er lavere enn renten på billån. Grunnen til dette er at verdifallet på en bil er mye større enn på en bolig. 

Hvis du allerede har et boliglån og har mulighet til å øke det, kan det være det rimeligste alternativet å inkludere billånet i boliglånet, eller refinansiere boliglånet for å frigi penger til bilkjøp.

Dette gir deg fordelen av lavere rente og bedre vilkår sammenlignet med et tradisjonelt billån.

MEN for å kunne øke boliglånet, krever de fleste banker at du har betalt ned minst 40 prosent av gjelden. Hvis du velger å finansiere bilen med boliglånet ditt, er det også viktig å sørge for at billånet betales raskt ned. Hvis ikke, kan rentekostnadene bli unødvendig store, fordi boliglån vanligvis har en lang løpetid.


Billån 

Billån kan være smart hvis bilen er dyr og du har nok egenkapital.

Hvis du ikke kan øke boliglånet, men har 35 prosent egenkapital, er billån et godt valg, spesielt for dyre biler. Men husk å tenke på bilens verdi og nedbetalingstid.


Forbrukslån til bil

Forbrukslån kan være en god løsning for å kjøpe bil hvis du ikke har egenkapital og trenger et mindre beløp.

Selv om renten er høyere enn på boliglån, kan du holde kostnadene nede ved å betale ned lånet raskt. Jo fortere du betaler, jo mindre viktig blir lav rente.


Fordeler med forbrukslån til bil:

 • Ingen egenkapital nødvendig

 • Ingen krav om kaskoforsikring

 • Du kan selge bilen når som helst uten å løse inn pant

 • Ingen krav til bilens verdi, alder eller tilstand


Når du låner penger til bil, husk å tenke på verdifallet. Biler mister ofte 15 prosent verdi det første året og deretter 10 prosent hvert år.

Planlegg nedbetalingen slik at du ikke har gjeld når du skal selge eller bytte bil.

Billån eller forbrukslån?

Når du skal låne penger til å kjøpe bil, er det viktig å vurdere fordeler og ulemper ved ulike lånealternativer.

Her er noen fordeler med å bruke et forbrukslån fremfor et billån:

Ingen egenkapital nødvendig:

Forbrukslån krever ikke at du stiller med egenkapital, noe som kan være en fordel hvis du ikke har nok sparepenger.

Ingen krav om kaskoforsikring:

Med et forbrukslån er det ikke krav om at du må ha kaskoforsikring, slik det ofte er med billån. Dette gir deg frihet til å velge en billigere forsikring, som ansvarsforsikring eller delkasko, hvis du ønsker det.

Større fleksibilitet ved salg:

Når du bruker et forbrukslån, er det ingen pant i bilen. Dette betyr at du kan selge bilen når du vil, uten å måtte innløse pantet først.

Ingen krav til bilens verdi, alder eller tilstand:

Forbrukslån har vanligvis ikke krav til bilens verdi, alder eller tilstand, noe som gir deg større valgfrihet når det gjelder hvilken bil du ønsker å kjøpe.


Når du skal velge hvilket lån som passer best for deg, er det viktig å ta hensyn til faktorer som lånebeløp, din personlige økonomi og hvilke betingelser du kan få.

Selv om du kanskje allerede har et foretrukket type lån, er det alltid smart å utforske markedet og sammenligne ulike tilbud.

På den måten kan du finne lånet som gir deg de beste vilkårene og den laveste renten basert på din økonomiske situasjon. 

Prøv vår lånekalkulator - sjekk hvor mye et lån vil koste deg

Hvilke rente og vilkår du får tilbud om fra forskjellige banker er alltid individuell.

Dette er fordi bankene vurderer risikoen for å låne ut penger til deg uti fra forskjellige faktorer som din inntekt, om du eier eller leier bolig, din livssituasjon også videre. 

For å kunne forstå din kredittscore kan du enkelt og gratis sjekke det med uScore.

For å se hva et forbrukslån kan koste deg, og da med utgangspunkt i gjennomsnittsrenten våre kunder får på sine lånetilbud, kan du benytte deg av vår lånekalkulator.

Velg ønsket lånesum og nedbetalingstid, så viser kalkulatoren deg en estimert månedssum på lånet.

Sammenlign lån uten sikkerhet hos oss!

Før du søker om lån, bør du alltid sammenligne flere lånetilbud for å finne det beste lånet for deg.

Vi hjelper deg med å hente inn lånetilbud fra 18 banker og långivere slik at du kan sammenligne alle dine lånetilbud. 

Du trenger kun å sende inn en lånesøknad, og vi videresender søknaden til alle våre samarbeidspartnere for deg. Så snart lånetilbudet fra långiver er klart varsler vi deg på SMS og på epost. 

Du finner til enhver tid en oversikt over alle dine lånetilbud på siden "Mine tilbud".

Når du har oversikt over alle dine tilbud er det enkelt å sammenligne lån, og velge det lånet du ønsker å benytte deg av. 

Etter du har valgt det lånet som passer for deg, fortsetter du signeringsprosessen på långiver eller banken sin side. 


Read more about loan through Axo Finance.  

Spørsmål og svar om billån

 • Hvor mye koster det å søke lån gjennom Axo Finans?

  Det er gratis og helt uforpliktende å søke lån gjennom oss.

 • Kan jeg få billån uten egenkapital?

  Gjennom oss kan du søke forbrukslån, eller lån uten sikkerhet til å kjøpe bil. Når du søker forbrukslån kreves det ikke egenkapital.

 • Hva er forskjellen på lån med sikkerhet og lån uten sikkerhet?

  Forskjellen på lån med sikkerhet og lån uten sikkerhet er at du ikke trenger å stille sikkerhet i bolig eller andre eiendeler når du søker lån uten sikkerhet. Dette påvirker beløpet du kan låne. Du kan låne mer penger når du stiller sikkerhet til banken og du får lavere rente på lånet.

 • Hvor mye kan jeg låne gjennom Axo Finans?

  Du kan søke lån mellom 10 000 og 600 000 kroner gjennom oss.

 • Hvilken rente får jeg på lånet?

  Våre samarbeidspartnere tilbyr nominell rente fra 4,9% til 23,4% og effektiv rente fra 5,16% til 26,23%. Renten du får tilbud om er helt individuell, den bestemmes ut fra din økonomiske situasjon og kredittscore. Du må sende inn en konkret søknad for å få et korrekt tilbud. Det er kostnadsfritt og uforpliktende å søke lån uten sikkerhet gjennom oss.

 • Hvor lang nedbetalingstid kan jeg få?

  Våre samarbeidspartnere tilbyr lån med en nedbetalingstid på mellom 1 og 20 år. Du kan alltid betale ned mer på lånet eller innfri hele lånet når du vil uten ekstra kostnad.

 • Hvor mye må jeg betale i måneden?

  Månedsbeløpet du må betale avgjøres av flere faktorer; totale lånesummen, nedbetalingstiden og renten på lånet. Du kan få et estimat av hva du må betale i måneden ved hjelp av vår Lånekalkulator.

 • Kan jeg betale tilbake lånet når jeg vil?

  Ja. Du kan velge å følge terminene som står i gjeldsbrevet, betale ned lånet raskere enn avtalt - eller innfri hele lånet før tiden. Det er ingen ekstra kostnader knyttet til dette.

 • Hvor lang tid tar det før jeg får svar på søknaden?

  Vi arbeider for at alle kunder skal få svar på sine søknader på dagen. Dersom du sender inn en søknad utenfor normal åpningstid, blir søknaden behandlet påfølgende arbeidsdag.

 • Hvor lang tid tar det å få utbetalt lånet?

  Pengene kan være på konto samme dag som du sender lånesøknaden. Dersom det er kritisk for deg å få pengene utbetalt raskt, så må du gjerne kontakte vår kundeservice. Da vil vi hjelpe deg med hele prosessen for utbetaling. Hvor lang tid det tar vil være avhengig av når på døgnet du søker (bankens åpningstider) og hvilken bank du får tilbud hos (noen banker er raskere enn andre).

 • Hvem kan søke om lån?

  For å søke lån gjennom oss må: - du være over 18 år - ha norsk pesonnummer - ha norsk folkeregistrert adresse - epost og telefonnummer - ha norsk kontonummer - ingen betalingsanmerkninger Om du ikke oppfyller alle kravene kan du søke sammen med en medlåntaker som oppfyller disse kravene.

Motta et uforpliktende tilbud