Billån

Gjennom Axo Finans kan du søke om forbrukslån for å finansiere bilkjøp, og du trenger ikke pant i bilen. Vi sammenligner 23 banker og finner det beste lånetilbudet til deg.

 • Gratis og uforpliktende
 • Motta det beste tilbudet
 • Få svar med det samme
 • Spar penger med refinansiering

Trustscore 4.8 | 4079 anmeldelser

Få et tilbud på lån

Hvor mye ønsker du å låne?

Estimert månedsbeløp

2.250,-


Vil du refinansiere dyr smågjeld og spare penger?

Alle bankene har individuell rente og din rente presenteres først sammen med lånetilbudet.

Nedbetalingstiden er 1 til 20 år, maks 5 år dersom du ikke refinansierer.

Nominell rente varierer fra minimum 4,9% til maksimum 23,4%.

Effektiv rente varierer fra minimum 5,16% til maksimum 26,23%.

Eksempel: Nominell rente 11,9%, effektiv rente 13,71%, lånebeløp kr 100 000 med nedbetaling over 5 år, kostnad kr 35 914 totalt kr 135 914.

Etableringsgebyr varierer fra kr 0,- til 1990,-.

Du får svar med en gang

Tilbudene du mottar er uforpliktende

Vår tjeneste er gratis

<p>Morten er Markedsdirektør i Axo Finans, og har bakgrunn fra blant annet Citibank og Handelshøyskolen BI.</p>
By Morten Armand Johansen

Morten er Markedsdirektør i Axo Finans, og har bakgrunn fra blant annet Citibank og Handelshøyskolen BI.

Hva er billån?

På et billån tar banken eller utlåner salgspant i bilen som sikkerhet. Dette gir lavere rente på lånet. Samtidig avhenger renten av hvor mye egenkapital du har. Normalt får du med 35% egenkapital et billån fra 5% nominell rente, men dersom du ikke har egenkapital stiger renten til rundt 8%.

Det kan også være verdt å merke seg at renten på billån varierer veldig. Hvor gunstig et lån med pant i bilen er, avhenger med andre ord av hvilken finansieringsaktør du får lån hos.

Ved usikret lån til bilkjøp trenger du ikke ha egenkapital, og du trenger ikke tenke på innløsing av pant.

Hva er billån uten sikkerhet?

Et lån uten sikkerhet, eller forbrukslån, er et lån hvor det ikke stilles krav til sikkerhet, som for eksempel sikkerhet i boligen. Det betyr at du ikke trenger egenkapital for å få innvilget lånet og pengene kan brukes til det du selv ønsker. Ettersom banken ikke har sikkerhet for at lånet betales tilbake, blir renten noe høyere.

Gjennom Axo Finans kan du låne opptil 600.000 kroner uten sikkerhet, til en nominell rente fra 4,9%.

Lån uten sikkerhet som lån til bil


 1. Slik fungerer Axo Finans
  1. Axo Finans er en finansagent som formidler forbrukslån, lån og refinansiering. Det betyr at vi videreformidler alle søknader vi får tilsendt til våre 23 ulike samarbeidspartnere. Søker du lån uten sikkerhet gjennom oss trenger du derfor kun å sende inn én søknad, så tar vi på oss jobben med å finne det beste tilbudet blant bankene.

  2. Vår virksomhet er regulert av retningslinjene til Finanstilsynet. Dette innebærer blant annet at vi ikke har anledning til å motta godtgjørelse fra andre enn våre partnere. For deg som kunde er derfor tjenesten gratis.

 2. Fordeler med en finansagent
  1. For det første sparer du verdifull tid og ressursbruk. Du slipper å gå innom hver enkelt bank – vi gjør nemlig den jobben for deg. Det beste tilbudet får du direkte fra oss, og vi forsøker å gi raskt svar til alle som søker hos oss.

  2. Axo Finans er opptatt av å gjøre låneprosessen mest mulig smidig for deg, og våre kundebehandlere er lett tilgjengelig til enhver tid. Tjenesten er helt gratis, og lånetilbudet er uforpliktende og gyldig i 30 dager.

 3. Billån hos 23 ulike banker
  1. For å gi deg det beste tilbudet samarbeider vi med flere av de største bankene i Norden. Alle har lang erfaring med lån uten sikkerhet, dermed kan du være trygg på at du får et lån som passer din livssituasjon best.

Forbrukslån vs. billån

Trenger du billån? Da kan du velge billån med sikkerhet, eller lån uten sikkerhet.

Velger du å finansiere bilen med et forbrukslån slipper du å stille med sikkerhet i bilen. Til gjengjeld får du en noe høyere rente.

Hvilket lån som passer best for deg, avhenger av om du skal ha full kasko eller kaskofritt billån. Full kasko lønner seg dersom bilen er helt ny og dyr, og i dette tilfellet bør man gå for et billån med pant. Skal du kjøpe en brukt bil eller en bil som koster under 100.000 kroner, er det flere eksperter som mener at et forbrukslån er et gunstig valg.

Et forbrukslån kan være mer lønnsomt enn billån fordi:

 • Det stilles ingen krav til kaskoforsikring
 • Ved 100% finansiering kan forbrukslån gi deg bedre vilkår
 • Du kan selge bilen uten å tenke på innløsing av pant
 • Det stilles ikke krav til alder, verdi eller tilstand på bilen

Les mer: Billån uten sikkerhet

Med forbrukslån kan du droppe kaskoforsikringen – og spare penger


 1. Alle biler har ansvarsforsikring
  1. Det er lovpålagt å ha ansvarsforsikring, også kalt trafikkforsikring, på alle kjøretøy. Denne gjelder når du er ansvarlig for en ulykke, og den dekker skader på blant annet personer, andre kjøretøy og bygninger.
 2. Kaskoforsikring dekker skader på egen bil
  1. Delkasko og fullkasko gjør det samme, men dekker i tillegg skader på egen bil – altså skader på egen bil som du selv er skyld i. Hvis din bil blir skadet i en ulykke som noen andre har skyld i, dekkes skadene av deres forsikring. Siden alle uansett må ha ansvarsforsikring, er du rimelig trygg så lenge du selv kjører pent.
 3. Kasko koster mer enn ansvarsforsikring
  1. Over flere år kan du spare mye på å gå for den billigste forsikringen. For eksempel kan du slippe unna med 3000 kr for ansvarsforsikring, men må betale 9000 kr eller mer for fullkasko.
 4. Med forbrukslån slipper du kasko
  1. Når du bruker forbrukslån til å kjøpe bilen du drømmer om, er du ikke tvunget til å ta opp kasko. Da kan du spare mye på forsikringen – hvis du ønsker det.
Biler kan bli finansiert på ulike måter, og ved å sammenligne tilbud på billån gjennom en finansagent er det større sannsynlighet for lavere rente.

Sammenlign lån uten sikkerhet hos Axo Finans

Før du søker om lån, bør du alltid sammenligne lån for å finne det beste tilbudet. Dersom du skal søke lån uten sikkerhet, kan Axo Finans gjøre denne jobben for deg.

Vi er en finansagent og samarbeider med 23 av Nordens beste banker. Når du sender inn en søknad til oss, sender vi denne videre til samtlige av våre samarbeidspartnere. Så snart alle bankene har behandlet søknaden, sender vi deg det beste tilbudet. Slik sparer du tid og penger.

Les mer: Sammenligne lån

Din neste bil kan være finansiert av usikret lån

Sjekk hvor mye et lån vil koste deg

Renten du mottar er individuell og mottas først sammen med et lånetilbud. For å se hva du kan forvente deg kan du benytte deg av vår lånekalkulator. Velg ønsket lånesum og nedbetalingstid, så viser kalkulatoren deg en estimert månedssum på lånet.

Kjøpe ny eller brukt bil?

Det er fordeler ved å velge både ny og brukt bil. Velger du ny bil får du en bil av topp kvalitet, med det siste innen både ytelse og teknologi. Du slipper som regel også dyre og uforutsette besøk på verksted da eventuelle feil dekkes av garantien.

Bør jeg velge bruktbil?

Bilen taper seg mest i verdi de første to til fem årene den er på veien. Hvis du ikke ønsker det store verditapet, bør du heller velge en bil som er brukt.

Samtidig øker risikoen for dyre og uforutsette besøk på verksted. Velger du en bil som er tre år gammel, får du en relativt moderne bil som sannsynligvis ikke har de største vedlikeholdsbehovene ennå. Eventuelt kan du se etter en bil som er eldre enn dette, med lav kilometerstand.

Pant i bilen

Velger du billån tar långiver pant i bilen. Dette er bankens sikkerhet hvis du skulle misligholde lånet. Ønsker du ikke å knytte lånet til pant i bilen, kan det være en bedre løsning å velge lån uten sikkerhet.

Send inn en søknad i dag!

Dersom du velger å gå for et lån uten sikkerhet fremfor et billån, kan du sende inn en søknad til Axo Finans.

For å få søknaden innvilget må du oppfylle følgende krav:

 • Du må ha en registrert liknet inntekt
 • Du må ikke ha aktive inkassosaker
 • Du må ha fylt 23 år

Spørsmål og svar om billån

Hvaslags bil kan jeg kjøpe?

Du kan låne til alle typer biler. Dette gjelder da både ny, brukt, hybrid og elektrisk.

Hvaslags bil bør jeg kjøpe?

Hvilke typer du velger, er helt opp til deg selv. Det er ulike fordeler og ulemper ved alle. Det er ikke nødvendigvis slik at det aller nyeste alltid er det beste for deg.

Hvilke fordeler er det ved å kjøpe nytt?

Mange vil helst ha det nyeste på markedet. Det er selvsagt flere fordeler med det. Du vil få et kjøretøy rett fra butikken, og kan da regne med at ytelsen er på topp. Ettersom det er null slitasje fra før, vil det som regel ikke gå mye penger til service og reparasjoner. Du vil også få det nyeste innen teknologi og tilbehør. Samtidig vil bilen raskt gå ned i verdi. Verdien reduseres raskest de første to-tre første årene etter den forlater butikken. Dersom du skal selge videre en gang, vil altså prisen ikke være i nærheten av det du betalte for den.

Hvilke fordeler er det ved å kjøpe brukt?

Her er ikke verdireduksjonen like raskt. Verdien vil synke her også, men ikke like mye som ved en bil som kommer rett fra forhandleren. Derfor kan du regne med å selge videre til en sum som er nærmere de du betalte. Med andre ord taper du mindre på videresalg med brukt. Samtidig vil det være større slitasje, og besøkene til verkstedet vil bli dyrere etter hvert som årene går. Ved pent bruk og godt vedlikehold kan du unngå de største summene, men det er alltid en risiko for dyre reparasjoner. Det kan være lurt å se etter noe som er over tre år gammelt, men som samtidig har en lav kilometerstand. Da kan du gjøre et godt kjøpt, unngå store reparasjoner og samtidig selge videre til en god pris.

Hvilke fordeler er det ved å kjøpe hybrid eller elektrisk?

Dersom du ønsker å tenke på miljøet, kan du bruke pengene som et grønt billån til elektrisk eller hybrid. Det er flere fordeler ved å velge elektrisk. Du sparer penger på drivstoff, bom og diverse avgifter. I tillegg vil du mest sannsynlig få en ny eller relativt ny bil med moderne teknologi, som for eksempel ryggekamera, lane assist og smarte systemer.

Hvor mye koster det?

Den totale kostnaden påvirkes av nominell rente og effektivt rente. Sistnevnte er slik renten ser ut etter avgifter, gebyrer og eventuelt andre kostnader er lagt til. Tallet er også individuelt, og påvirkes av din økonomi og livssituasjon.

Hvorfor velge Axo Finans?

De fleste som skal kjøpe bil må søke om billån. Bil er en investering, og da vil man helst ikke at prisen skal bli høyere enn den trenger å være. Hos oss søker du hos flere banker samtidig. Dette sikrer deg det beste tilbudet på markedet.

Kan jeg få billån uten egenkapital?

Noen billån krever for eksempel 35 % egenkapital, andre tilbyr inntil 100 % finansiering. Hvis du bruker et forbrukslån til å kjøpe bil, slipper du å tenke på egenkapital. Det kan være en løsning hvis har funnet bilen for deg og ikke har spart opp på forhånd.

Hvor lang nedbetalingstid er det?

Noen billån har nedbetaling på 5 år, andre har inntil 10 års nedbetalingstid. Vanlig nedbetalingstid på forbrukslån hos oss er 5 år, men du kan også få inntil 20 års nedbetaling. Hvis du refinansierer kredittkort, gjeld og andre lån hos oss, kan du betale ned over 20 år. Da trenger du bare å huke av for refinansiering når du tar opp billånet. Da samler du smålån, gjeld og kredittkort sammen med det nye billånet ditt. Med refinansiering kan du spare penger samtidig som du får råd til bilen du drømmer om. Du kan få lavere renter, lengre nedbetalingstid og bedre vilkår enn du har nå. Da kan du betale mindre per måned, og det blir enklere å betale ned gjelden din. Du kan selvsagt også velge kortere nedbetalingstid om du ønsker det.

Hvor mye må jeg betale per måned?

Du kan enkelt se et estimert månedsbeløp på toppen av denne siden. Da velger du bare ønsket lånebeløp, og så får du se estimert pris per måned under. Dette kan være et nyttig verktøy når du ser etter bil. Her kan du bestemme deg for prisen på bilen basert på hvor mye du kan betale per måned.

Hva koster det å bruke Axo Finans?

Mange spør om våre priser. Tjenestene våre er helt gratis for deg som kunde. Vi sammenligner långivere så du får det beste tilbudet. Långiverne og bankene vi samarbeider med betaler oss for å formidle lån, men du betaler ingenting. Med andre ord kan du få lavere renter og bedre betingelser enn du ellers ville gjort – uten at det koster deg noe ekstra. Hvis du får et lånetilbud gjennom Axo Finans, overføres kundeforholdet til banken eller långiveren som har sendt tilbudet.

Motta et uforpliktende tilbud