Refinansiering med eller uten sikkerhet i bolig


Gjennom Axo Finans kan du søke om refinansiering med eller uten pant i boligen din. Fyll ut låneguiden under og vi sjekker hva som passer for deg.

  • Det er helt uforpliktende
  • Det koster deg ingenting
  • Du får det beste tilbudet

Refinansiering med eller uten sikkerhet: Hva passer for meg?

For å sjekke hvilket lån som passer best for deg, kan du bruke låneguiden over. Når du bruker låneguiden vil du enten kunne gå videre for å søke om et lån uten sikkerhet, eller et lån med sikkerhet. På den måten øker mulighetene for at vi kan hjelpe deg med å finne et godt tilbud.

Flere faktorer avgjør om det er et lån med eller uten sikkerhet som passer for deg. For å få et tilbud på refinansiering med sikkerhet i bolig må du kunne stille med sikkerhet i bolig, og for å få refinansiering uten sikkerhet kan du ikke ha betalingsanmerkning.

Bruk låneguiden

Refinansiering med sikkerhet - et spesiallån

Dersom du er i en vanskelig økonomisk situasjon med mye gjeld uten sikkerhet eller har betalingsanmerkning, kan flere av bankene vi samarbeider med tilby et såkalt spesiallån. Et slikt lån går ut på at banken skreddersyr en løsning slik at du får lavere månedlige kostnader.

For at banken skal lage en slik løsning for deg, ønsker de at du samler alle dine lån hos dem. Det gjelder også boliglån hvis du har det. Det er kun med sikkerhet i bolig at bankene kan tilby en slik løsning. Du kan stille med sikkerhet i egen bolig eller bolig eid av familie eller noen du kjenner.

Bruk låneguiden for å finne ut om du bør søke om et lån med eller uten sikkerhet i bolig.

Fordeler med å stille med sikkerhet

Med et refinansieringslån med sikkerhet vil du samle alle dine usikrede lån i boliglånet ditt, eller eventuelt som et lån med sikkerhet i noen andres bolig. Refinansiering med sikkerhet gjør at man kan få lavere rente og lang nedbetalingstid på lånet, kontra et lån uten sikkerhet. Vår tjeneste kan være svært gunstig for låntakere som har behov for å rydde opp i sin økonomiske situasjon og dermed senke sine månedlige utgifter.

Refinansiering med sikkerhet betyr også at du kan søke om nedbetalingstid over 20 år. Dette bidrar til å senke de månedlige kostnadene på lånet. Gjennom Axo Finans kan du få tilbud om en løpetid på inntil 30 år dersom de refinansierer med sikkerhet i fast eiendom.

Hva er sikkerhet?

Å stille sikkerhet betyr at man gir banken en garanti for å få pengene sine tilbake. Ved å tilby en form for sikkerhet, kan du gjøre deg til en mer attraktiv lånekunde. Dette har mange fordeler for deg når du søker lån. Du kan stille din egen eller andres bolig som sikkerhet.

Hva slags sikkerhet aksepterer långiverne?

Bankene aksepterer sikkerhet i form av avtaler om pant. Dette inkluderer bolig, fritidsbolig eller en tomt som du eier.

Kan jeg refinansiere selv om jeg har betalingsanmerkninger?

Ja. Bankene vi samarbeider med er spesialister og vurderer hver søknad helhetlig og individuelt. Inkassogjeld og betalingsanmerkninger ingen hindring, men du må kunne stille med sikkerhet i bolig.

Refinansiering av gjeld

Glade mennesker som har refinansiert med sikkerhet

Alle former for lån og kredittgjeld kan refinansieres. Enkelt forklart handler refinansiering om å samle flere lån og kreditter i ETT lån med bedre betingelser. På den måten kan du bedre din likviditet og få bedre oversikt. Det er for eksempel mulig å refinansiere:

  • Kredittkortgjeld
  • Inkasso
  • Lån med sikkerhet i bolig, hytte eller bil
  • Lån uten sikkerhet, for eksempel et forbrukslån
  • Andre former for usikret gjeld som smålån, kredittkort og gjeld fra kjøp av møbler, elektronikk og hvitevarer

Med et nytt lån med lavere rente og lengre nedbetalingstid, kan du senke de månedlige kostnadene som er knyttet til lånet. Lavere utgifter gir deg et ryddigere månedsbudsjett og bedre økonomisk spillerom.

Refinansiering av lån med sikkerhet

Det er ikke uvanlig å refinansiere boliglånet. Dette gjøres ved å få en ny verdivurdering av boligen og deretter gå i forhandlinger med banken om å få bedre renter og betingelser.

En annen måte å refinansiere med sikkerhet er å flytte boliglånet til en annen bank. En annen bank kan være villig til å overta lånet.

Refinansiering av lån uten sikkerhet

Par som har refinansiert lån uten sikkerhet

Eksempler på lån uten sikkerhet er forbrukslån, smålån, kredittkort og handlekonto. Slike låneavtaler har høyere rente og strengere vilkår enn lån med sikkerhet, fordi det ikke kreves sikkerhet på lånet.

Refinansiering av forbruksgjeld går ut på å erstatte den eksisterende gjelden med ny gjeld. Målet er å oppnå bedre vilkår slik at låntakeren kan kutte i kostnadene som er knyttet til lånet. Dersom banken kan ha sikkerhet på lånet, har du et godt utgangspunkt for å få bedre betingelser. Dette kan for eksempel gjøres ved å få en ny takst på boligen og utnytte verdistigningen.

Refinansiering i samlelån

Refinansiering med sikkerhet åpner for at du kan samle ulike lån i et større samlelån. Dette er spesielt gunstig for låntakere som har flere ulike former for forbruksgjeld og utestående kreditt, og som betaler dobbelt opp med fakturagebyr og termingebyr.

Ved å samle alle dine lån under et refinansieringslån, kan du senke gebyrene totalt sett. I tillegg er långivere vanligvis villige til å tilby lavere rente jo høyere lånet er. Det vil derfor være store fordeler med å ha ett stort lån, sammenlignet med å ha mange små.

La Axo Finans hjelpe deg

For låntakere med betalingsanmerkning eller mer enn 600.000 i lån uten sikkerhet, kan refinansiering med sikkerhet være en god løsning. Når du søker gjennom oss vil du få hjelp underveis og det er kostnadsfritt for deg som kunde å søke hos oss.

Søk refinansiering med sikkerhet »

Få tilbud på refinansiering
Hånd som får utbetalt lån 10523
Antall søknader behandlet forrige måned