Forbrukslån fra Axo Finans

Et forbrukslån kan gi deg den økonomiske friheten du trenger til å komme på beina igjen. Gjennom Axo Finans kan du låne opptil 500.000 kroner.

 • Det er helt uforpliktende
 • Det koster deg ingenting
 • Du får det beste tilbudet
Mente du ? Ja Nei
Neste
Teller

0

Har vi hjulpet med sin lånesøknad i mars.

Teller

Antall søknader
behandlet forrige måned

0

Antall søknader behandlet forrige måned

0

0

Har vi hjulpet med sin lånesøknad i Mai

Hva er et forbrukslån? 

Et forbrukslån, også kalt blancolån, er et lån uten sikkerhet. Det innebærer at banken ikke stiller krav til sikkerhet i andre eiendeler, slik som bil eller hus. For deg som kunde betyr det at lånet kan brukes til akkurat det du selv ønsker, uten at du behøver å oppgi noen spesiell grunn. 

Friheten til å bruke pengene fritt kommer imidlertid med en økt risiko for banken: Betaler du ikke tilbake lånet, har ikke banken andre verdier å hente pengene fra. Dette er grunnen til at forbrukslån har noe høyere rente enn et vanlig boliglån. Et forbrukslån har likevel en betydelig lavere rente enn smålån og kreditter. Har du behov for et lån til å dekke uforutsette utgifter, kan et forbrukslån være den beste løsningen. 

Les mer: Lån uten sikkerhet

Slik fungerer forbrukslån hos Axo Finans:

1. Du fyller ut vårt søknadsskjema

2. Vi sender søknaden til våre bankpartnere

3. Du mottar det beste lånetilbudet

4. Pengene utbetales i løpet av kort tid

Vi sammenligner disse bankene for deg

Hvilke finansieringsmuligheter har jeg?

I utgangspunktet skiller man mellom to typer lån: lån uten sikkerhet og lån med sikkerhet. Sistnevnte er tradisjonelle lån som boliglån og billån, hvor du stiller med egenkapital som sikkerhet og/eller pant i bolig eller andre formuesgjenstander. Dersom man har behov for finansiering uten sikkerhet, har man i utgangspunktet tre valg: 

 • Kredittkort
 • Smålån
 • Forbrukslån

Alle disse er beregnet som mindre lån, gjerne tilknyttet forbruk. Hvilket du velger kan være avgjørende for hvor dyrt lånet ender opp med å bli. En grundig undersøkelse av både lånemarked og finansieringsalternativer er derfor viktig for å finne det billigste lånet. 

Mange velger å bruke et kredittkort for å dekke uforutsette eller nødvendige utgifter i hverdagen. Fordelen med et kredittkort er at du får en rentefri periode, gjerne på 4-6 uker, og betaler du innen denne tiden vil det ikke påløpe ekstra renter på “lånet”. Ulempen derimot er at rentene vokser raskt etter den rentefrie perioden er over. Du har heller ingen nedbetalingsplan å forholde deg til, noe som øker risikoen for å glemme en innbetaling. Et smålån er et lån uten sikkerhet, på samme måte som et forbrukslån. Forskjellen er at smålån er mindre av størrelse. På grunn av den enkle tilgangen og lave krav til kredittopplysninger, har smålån også en langt høyere rente. Et forbrukslån vil derfor alltid være gunstigere enn et smålån. 

Les mer: Refinansiering av kredittkort.

Gunstig forbrukslån fra Axo Finans

Vårt mål: Et lån du kan leve med

TrustScore 9.3|2162 brukervurderinger

Et forbrukslån er nyttig når...

Et forbrukslån kan i utgangspunktet brukes til akkurat det du selv ønsker. Det er likevel en rekke formål som går igjen som særlig gunstige: 

 • Oppussing 
 • Refinansiering 
 • Uforutsette utgifter 

Ettersom banken ikke stiller krav til noen form for sikkerhet på lånet, blir forbrukslån ofte brukt til uventede behov eller uforutsette utgifter. Skulle for eksempel kjøleskapet gå i stykker har man ikke tid til å vente med å kjøpe nytt. Har man ikke penger tilgjengelig på sparekontoen, blir løsningen for mange et forbrukslån. 

Hvem får lån hos oss?

Du trenger ikke stille med sikkerhet eller egenkapital når søker lån hos oss, men for å få innvilget lånet må du oppfylle følgende kriterier:

Ha fylt 25 år

Ha en registrert liknet inntekt

Ingen aktive inkassosaker

Et forbrukslån kommer også godt med når man skal pusse opp, enten for å utbedre hjemmet eller i forkant av et salg. En oppussing vil i de fleste tilfeller heve verdien på boligen, og ofte kan man betale ned lånet med overskuddet fra salget. Har det oppstått vannskader og råteskader, er dette også viktig å få bukt med før situasjonen eventuelt forverrer seg. 

Sist, men ikke minst kan du bruke et forbrukslån til å refinansiere gjelden din. Dersom du har mange dyre smålån, eller mistet oversikt over økonomien, kan et forbrukslån brukes til å samle disse lånene under ett lån. Slik vil du kunne få lavere månedskostnader og en bedre økonomisk oversikt. 

Les mer: Hvordan spare penger?

Dette bør du se etter i et forbrukslån

Når du skal finne frem til det beste lånetilbudet, er det ikke bare renten det er verdt å ta en titt på. Det er også en rekke andre faktorer som spiller inn på den totale sluttsummen. Derfor er det lurt å bruke litt tid på å undersøke markedet, slik at du finner et lånetilbud som passer deg og din økonomi. 

Vi anbefaler at du ser på:

 • Renten
 • Gebyrene
 • Vilkår og betingelser
 • Nedbetalingstiden
 • Aktøren
 • Effektiv rente

Selv om mange automatisk går etter den laveste renten, er det ikke sikkert dette gir det billigste lånet totalt sett. Alle faktorene ovenfor er nemlig med på å regulere kostnaden opp eller ned. Et lån med lav rente kan ha dyre etablerings- og termingebyrer, mens et lån med høyere rente kan ha kostnadsfri etablering og lave gebyrer. 

For å finne lånet som gir den laveste totalkostnaden må du se på den effektive renten. Den effektive renten er den nominelle renten pluss alle ekstrautgifter knyttet til lånet. Her kan det være lurt å benytte seg av en lånekalkulator som tar høyde for alle kostnader knyttet til lånet. De fleste banker oppgir nemlig den nominelle renten på sine sider. 

Les mer: Beste forbrukslån 

Ofte stilte spørsmål

Hvem er Axo Finans?

Axo Finans er en finansagent som formidler lån, forbrukslån og refinansiering. Virksomheten vår er regulert av Finanstilsynet, noe som innebærer at vi har klare avtaler med bankene og alle lånetilbud er i henhold til Finanstilsynets retningslinjer for forsvarlig utlånspraksis. Vi har heller ikke anledning til å motta godtgjørelse fra andre enn våre samarbeidspartnere. Som kunde betyr det at tjenesten er gratis. 

Andre fordeler ved å bruke en finansagent:

 • Konkurransedyktige lånetilbud
 • Lav rente
 • Rask søknadsprosess
 • Trygge rammer og gode vilkår

Som finansagent samarbeider Axo Finans med flere av Norges og Skandinavias beste og mest anerkjente banker - alle med lang erfaring innen forbrukslån. Gjennom våre samarbeidsbanker kan du låne fra 10.000 til 500.000 kroner uten sikkerhet. 

Les mer: Hvor mye kan jeg låne?

Send inn en uforpliktende søknad i dag!

Har du vurdert alle finansieringsmuligheter og kommet frem til at et forbrukslån er ditt beste alternativ? Når du sender inn en lånesøknad hos Axo Finans, sender vi den videre til samtlige av våre samarbeidsbanker. Dette er viktig for å sikre deg den beste renten og det beste lånetilbudet. 

For å sikre at du er i stand til å betjene lånet, tar vi en kredittsjekk av deg. Denne danner grunnlaget for lånets størrelse og rente. Bankene foretar så en kredittvurdering av deg, og på bakgrunn av denne vil du bli tilbudt et individuelt lånetilbud. 

Har du andre spørsmål knyttet til våre lån, kan du når som helst kontakte vårt kundeservice på mail eller på telefon +47 22 86 74 00. Vi bistår mer enn gjerne med det du måtte lure på!  

Gunstig forbrukslån fra Axo Finans

Husk: Din søknad er helt uforpliktende.

Søk lån på inntil 500.000 Søk her