Forbrukslån

Forbrukslån kan gi deg økonomisk frihet. Du kan låne opptil 500.000. Gjennom Axo Finans behandles søknaden av 16 banker, og du får det beste tilbudet.

 • Det er helt uforpliktende
 • Det koster deg ingenting
 • Du får det beste tilbudet

Månedskostnad

Lav rente

1 200 kr

7,9% nom.

9% eff.

kr 14 000 kost.

kr 14 000 tot.

Middels rente

1 200 kr

12,9% nom.

9% eff.

kr 14 000 kost.

kr 14 000 tot.

Høy rente

1 200 kr

19,9% nom.

9% eff.

kr 14 000 kost.

kr 14 000 tot.

Mente du ? Ja Nei
Neste
Teller

0

Har vi hjulpet med sin lånesøknad i mars.

Teller

Antall søknader
behandlet forrige måned

0

Antall søknader behandlet forrige måned

0

Hånd som får utbetalt lån

0

Har vi hjulpet med sin lånesøknad i Mai

Forbrukslån kan gi deg økonomisk frihet. Du kan låne opptil 500.000. Gjennom Axo Finans behandles søknaden av 16 banker, og du får det beste tilbudet.

Vi hjelper deg med å finne laveste effektive rente ved å sammenligne opptil 16 ulike banker og långivere samtidig. På våre hjemmesider kan du søke lån uten sikkerhet fra 10 000 og inntil 500 000 kroner. Det eneste du trenger å gjøre er å fylle ut en søknad, så tar vi oss av resten.

Å sammenligne forbrukslån hos Axo Finans medfører ingen ekstra kostnader.

Du velger selv ønsket nedbetalingstid fra ett til 15 år. Merk at långiverne vanligvis ikke vil godta en nedbetalingstid på mer enn fem år, med mindre du søker om å refinansiere eksisterende gjeld.

Les mer om refinansiering

Slik fungerer forbrukslån hos Axo Finans:

søk forbrukslån hos axo finans

1. Du fyller ut vårt søknadsskjema

søk forbrukslån hos flere banker samtidig

2. Vi sender søknaden til våre bankpartnere

3. Du mottar det beste lånetilbudet

Hånd som får utbetalt lån

4. Pengene utbetales i løpet av kort tid

Vi sammenligner disse 16 bankene for deg

Lån til det du selv ønsker

Par som har fått lån og kan få råd til bopel

Hva er viktigst for deg? Noen ønsker seg mulighet til å realisere planer eller gjøre noe de lenge har drømt om - andre er mer opptatt av hus, hage, familie og livssituasjon. Axo Finans er her for deg som trenger hjelp med det økonomiske.

Et forbrukslån er et lån som kan brukes til det du selv ønsker.

I Norge kan man ifølge Finanstilsynet få innvilget opptil 500.000 kroner i usikret gjeld. Dette gir gode muligheter til å realisere planer som er viktige for deg. Kanskje du drømmer om å reise på ferie? Eller har du behov for å finansiere drømmebryllupet? Da kan et forbrukslån være løsningen.

Ikke lån mer enn du må

Med slike muligheter er det lett å drømme seg bort, men når det er snakk om å låne penger er det viktig å ikke la seg rive med. Alle former for lån - uansett om det er snakk om et forbrukslån, et studielån eller et boliglån - er forpliktende, økonomiske avtaler som kan skape ringvirkninger på budsjett og privatøkonomi. Dersom du låner mer enn du har råd til å betale tilbake, kan det påvirke deg negativt i mange år fremover.

Hvem får lån hos oss?

Du trenger ikke stille med sikkerhet eller egenkapital når søker lån hos oss, men for å få innvilget lånet må du oppfylle følgende kriterier:

rød avkryssning Ha fylt 23 år

rød avkryssning Ha en registrert liknet inntekt

rød avkryssning Ingen aktive inkassosaker

Axo Finans arbeider for en forsvarlig og sunn utlånspraksis, og oppfordrer alle våre kunder til å følge god, økonomisk skikk.

I 2019 ble tre nye gjeldsregistre etablert i Norge, som skal bidra til å synliggjøre nordmenns privatgjeld og motvirke mislighold av lån. Formålet er å forhindre at lån blir gitt basert på feil premisser eller manglende informasjon, samt bidra til å forbedre og forenkle kredittvurderingen av norske husholdningers økonomi. Ved å søke forbrukslån via Axo Finans blir du automatisk kredittvurdert i gjeldsregistrene.


Du kan også lese mer i Gjeldsinformasjonsloven.

Huskeregler for en god økonomi

Kvinne som har huskeregler for god økonomi og smiler

God økonomistyring handler om å balansere inntekter og utgifter samt planlegge for fremtidige utgiftsposter. Et budsjett hjelper deg med å planlegge økonomien og bli mer bevisst på hva pengene går til. Uansett hvilken økonomisk situasjon du befinner deg i - alle har godt av et budsjett:


 • Har du penger til overs hver måned? Da har du råd til å betale ned et lån, sette penger på sparekonto eller øke forbruket.
 • Går du i minus hver måned? Da har du ikke råd til å låne penger, og du må ta grep for å få budsjettet i balanse ved å for eksempel senke forbruket.

Det høres enkelt ut, ikke sant? Dessverre er det lett å la seg friste til å overforbruke i vårt moderne samfunn. Dersom du har havnet i en negativ gjeldsspiral bør du vurdere om du skal refinansiere.

Refinansiere gjeld

De aller fleste av oss har fått en betalingspåminnelse eller to i løpet av livet, og mange har lån med pant i bolig eller bil. Noen har nok også brukt kredittkortet når de egentlig ikke burde - sånt skjer og det kan man leve med.

Gjeld kan skape store problemer for den som rammes. Dersom du har havnet i en negativ gjeldsspiral kan refinansiering være løsningen.

Refinansiering handler om å erstatte ett eller flere lån med et nytt lån med bedre betingelser. Dette innebærer blant annet å få bedre rentevilkår, lavere og færre gebyrer samt en mer fleksibel nedbetalingsplan med mulighet for rentefri utsettelse. Refinansiering er spesielt gunstig for personer som har gjeld i flere forskjellige lån, for eksempel avbetaling, forbrukslån eller kredittkort. Ved å samle all gjelden i ett enkelt refinansieringslån, kan man kutte alle doble utgifter som faktura- og termingebyr.

Vi har sett eksempler på privatpersoner som har senket utgiftene med flere tusen kroner - hver eneste måned.

I tillegg til den økonomiske gevinsten kan refinansiering gi deg en ryddigere gjeldsoversikt, og gjøre deg mer attraktiv som låntaker. Det kan derfor være lurt å vurdere refinansiering av forbruksgjeld i forkant av en lånesøknad, uansett om du har betalingsproblemer eller ikke.

Axo Finans hjelper deg på vei mot den beste renten

Avtale som inngås mellom to parter som tar hverandre i hånden

Våre sammenligningstjenester har som mål å finne det beste lånet på vegne av våre kunder. Dette får vi til ved å sende den samme søknaden til flere forskjellige banker og långivere samtidig. Långiverne vet at de konkurrerer om å få den samme kunden, og vil derfor strekke seg litt ekstra for å gi et godt tilbud. Axo Finans sammenligner tilbudene som kommer i retur, og presenterer det beste tilbudet for deg, låntakeren.

Vanlige spørsmål og svar om forbrukslån

 • Hva er forbrukslån?

  Et forbrukslån er en lånetype hvor det ikke stilles krav om sikkerhet. Dette gjør et forbrukslån ulikt et boliglån, hvor boligen står som sikkerhet på lånet og banken har mulighet til å ta salgspant ved mislighold av lånet. Et forbrukslån kan derfor passe i tilfeller hvor man ikke har formue i eiendom.

 • Hvordan få forbrukslån?

  De aller fleste utstedere av forbrukslån tilbyr elektroniske søknadsskjemaer med legitimering via BankID. Man kan også få forbrukslån ved å sende lånedokumenter via postgang, men da må en forvente at det tar litt lengre tid å få utbetalt pengene.

  Utstedere av forbrukslån stiller visse krav for at lånesøknaden skal bli godkjent. Hos Axo Finans må du oppfylle følgende vilkår som et minimum:

    • Du må ha en registrert liknet inntekt
    • Du kan ikke ha noen aktive inkassosaker
    • Du må ha fylt 23 år

 • Hvor er det best å ta forbrukslån?

  Lånets vilkår og betingelser avgjør hvor godt det er. Alle som søker forbrukslån får et personlig tilbud basert på blant annet privatøkonomi og personlig situasjon. I tillegg gjør hver bank og långiver sin interne vurdering av låntakerens attraktivitet. Hvor det er best å ta forbrukslån, vil derfor variere fra søknad til søknad.

 • Hva er forbrukslån på dagen?

  Enkelte utstedere av forbrukslån frister med at man kan få pengene utbetalt på dagen, men slike tilbud er gjerne forbundet med ekstra høye renter og strenge forsinkelsesgebyrer.

  Hos Axo Finans tar vi en kredittvurdering av hver enkelt låntaker, og gjør en grundig sammenligning av hva slags lån du har fått tilbud om. Vi presenterer det beste tilbudet for deg kort tid etter at du har sendt inn en søknad. Dersom det er innenfor våre åpningstider får du svar på søknaden på dagen.

  Etter at du har signert lånepapirene tar det vanligvis en eller to virkedager før pengene står på konto. Vi tilbyr med andre ord ikke forbrukslån på dagen - derimot garanterer vi for effektiv administrasjon og rask behandling av alle våre kunder.

 • Hvor mye forbrukslån kan jeg få?

  Total gjeldsbelastning i Norge skal ikke overstige fem ganger søkerens årlige bruttoinntekt, og långivere har ikke lov til å innvilge mer enn 500.000 kroner i lån uten sikkerhet.

 • Hvor mye koster et forbrukslån?

  Renter og gebyrer bestemmer hvor mye forbrukslånet koster. Ettersom hvert tilbud om forbrukslån er et personlig tilbud basert på den enkelte låntaker, kan kostnaden variere fra søknad til søknad.

 • Hvordan få lavere rente på forbrukslån?

  Det er en rekke ting du kan gjøre for å øke din egen attraktivitet som låntaker, og dermed få tilbud om en lavere rentesats. Har du for eksempel forbruks- og kredittgjeld fra før av, gjør du lurt i å refinansiere hvor å rydde opp i gjeldsoversikten din. Du kan også søke forbrukslån sammen med en medlåntaker. Da vil långiver beregne risikoen som lavere, og gi deg tilbud om en lavere rente.

 • Hvordan betaler jeg tilbake forbrukslånet?

  Pengene kan enten betales tilbake terminvis i henhold til avtalens vilkår, eller du kan velge å betale inn større avdrag enn långiver krever. Det er ingen ekstra kostnad forbundet med dette. Mange tilbyr også rentefri betalingsutsettelse, men dette varierer fra långiver til långiver.

 • Hvorfor bør jeg velge Axo Finans?

  Axo Finans er ikke en utsteder av lån, kun en låneformidler. Vår oppgave er å finne det beste og billigste forbrukslånet på vegne av hver enkelt låntaker. Dersom du velger oss trenger du kun å sende inn en søknad, så tar vi oss av jobben med å sammenligne lån blant noen av markedets beste långivere. Du får svar på din søknad innen kort tid, vanligvis på dagen.

  Vår virksomhet er regulert av Finanstilsynets krav til finansforetakenes utlånspraksis for forbrukslån. Dette innebærer blant annet at vi ikke har anledning til å motta godtgjørelse fra andre enn våre bankpartnere. Derfor er tjenestene våre helt gratis for alle som søker forbrukslån.


 • Det er helt uforpliktende
 • Det koster deg ingenting
 • Du får det beste tilbudet
Gunstig forbrukslån fra Axo Finans

Husk: Din søknad er helt uforpliktende.

Søk lån på inntil 500.000 Søk her