Forbrukslån fra Axo Finans

Axo Finans sammenligner bankene for deg og finner det beste tilbudet på forbrukslån. Hos oss kan du søke om forbrukslån fra 10.000 til 500.000 kroner og tilbudet du mottar er uforpliktende. Alt du trenger å gjøre er å fylle ut vårt elektroniske søknadsskjema så ordner vi resten.

 • Det er helt uforpliktende
 • Det koster deg ingenting
 • Du får det beste tilbudet
!
Mente du ? Ja Nei
Neste

Hvorfor søke forbrukslån gjennom Axo Finans?

Når du velger Axo Finans får du flere fordeler. Som finansagent sammenligner vi bankene for deg. Å skulle undersøke markedet på egenhånd kan virke som en overveldende oppgave. Lånemarkedet har eksplodert de siste årene, og selv om de fleste lånetilbydere har informasjon tilgjengelig på internett, er det ikke alltid så lett å vite hvor du skal starte jakten. Ved å søke forbrukslån gjennom Axo Finans sparer du ikke bare tid, du kan også være trygg på at du får et lån med gunstige vilkår fra en seriøs aktør.

Videre vil du få personlig kundeservice fra søknaden er sendt inn til pengene er utbetalt. Lånetilbudet du mottar er uforpliktende og har en gyldighet på 30 dager. Er du ikke fornøyd med lånetilbudet, er det opp til deg om du vil takke ja eller ei. Tjenesten vi tilbyr er også helt gratis for deg som forbruker. Som finansagent får vi i stedet en kommisjon fra bankene vi samarbeider med.

Hva er et forbrukslån?

Et forbrukslån er et lån der banken ikke stiller krav til sikkerhet i andre eiendeler. Dermed kan du selv bestemme hva pengene skal brukes til. Du kan pusse opp boligen, kjøpe ny bil eller bruke pengene på en ferie. Når lånet er innvilget er det helt opp til deg hva pengene går til. Her kan du lese mer om lån uten sikkerhet.

Ettersom banken ikke stiller krav til sikkerhet når du søker forbrukslån, innebærer dette en større risiko for banken. Denne risikoen må banken ta betalt for på andre måter, derfor er renten noe høyere enn renten på tradisjonelle lån som boliglån. Samtidig har et forbrukslån lavere renter enn smålån og kreditter, så har du behov for lån uten sikkerhet vil et forbrukslån være det gunstigste valget.

Forbrukslån er særlig lønnsomt når du skal refinansiere gammel gjeld. Ettersom renten er lavere enn mange andre usikrede lån på markedet, kan du spare mye på å samle gjelden i et nytt lån med lavere rente. Har du i tillegg flere lån som du betaler ned på, kan du kutte ut alle doble termingebyrer og renteutgifter. En slik omstrukturering av gjelden er en av de mest fornuftige måtene du kan spare penger på.

Hva kan et forbrukslån brukes til?

Fordi banken ikke stiller krav til pant når du tar opp et forbrukslån, kan du i teorien bruke lånet på det du vil. Husk likevel at et lån er en forpliktelse som skal betales tilbake. Derfor er det viktig å bruke det til noe du faktisk har nytte av.

Vanlige årsaker til å ta opp forbrukslån er:

 • Oppussing
 • Refinansiering
 • Uforutsette utgifter

I tillegg er det vanlig å bruke forbrukslån til å realisere planer du har drømt om lenge, som for eksempel en ferie eller en bruktbil.

Som oftest brukes et forbrukslån til å dekke uventede behov eller uforutsette utgifter. Dersom kjøleskapet, bilen eller vaskemaskinen skulle gå i stykker, har du som regel ikke tid til å spare over en lengre periode, og har kanskje derfor behov for penger raskt. Dette kan vi i Axo Finans hjelpe deg med. Hos oss får du raskt svar, og dersom forbrukslånet blir innvilget, vil pengene stå på din konto innen noen få dager. For å få en raskest mulig prosess lønner det seg å bruke BankID.

Forbrukslån til oppussing

Få er så glad i å pusse opp hjemmet om oss nordmenn. Faktisk er det ingen andre land i Europa som bruker mer penger enn oss på oppussing. Avhengig av hvilket rom som skal pusses opp, koster en oppgradering av hjemmet fort en del penger. Ofte er dette også penger du ikke har tilgjengelig der og da. Derfor søker mange om et forbrukslån når de skal i gang med populære byggeprosjekter som renovering av kjøkken og bad. Dette er rom som koster en del da de krever spesielle materialer og faghjelp.

Et baderom kan for eksempel koste bortimot 150.000 kroner. Selv om et forbrukslån koster litt i renter, vil du som oftest få dette igjen ved at boligen øker i verdi. Kanskje har du også planer om å flytte? Ofte vil små justeringer på boligen sørge for at du hever verdien og får mer igjen på salget. I slike tilfeller kan en modernisering av husets våtrom være det som står mellom deg og drømmeboligen.

Forbrukslån til refinansiering

Med en refinansiering kan du samle alle gjeldsposter og betale ut den dyre gjelden. Renten på markedet endres hele tiden, både fra dag til dag og fra bank til bank. Betaler du ned på gjeld bør du alltid undersøke rentemarkedet fra tid til annen, slik at du kan sikre deg den beste renten tilgjengelig.

I tillegg til lavere renteutgifter, vil en refinansiering gi deg bedre vilkår, en nedbetalingsplan og ikke minst bedre kontroll over egen økonomi. Det er ikke uten grunn at økonomer anbefaler refinansiering til husholdninger som sliter med å få endene til å møtes. For mange er dette første skritt på vei mot en ryddig økonomi. Har du først havnet i en gjeldskrise, skyldes dette i stor grad at du har mistet oversikten over økonomien.

Har du i tillegg flere dyre smålån, vil det være spesielt gunstig å samle disse i et billigere forbrukslån. Bare tenk på kostnadene du slipper ved å kutte ut doble termingebyr og ekstrautgifter til hver enkelt aktør. Axo Finans kan hjelpe deg med å finne et refinansieringslån med en rente som passer din situasjon. Ønsker du å se hvor mye du kan spare hver måned gjennom en refinansiering? Da kan du bruke vår sparekalkulator.

Forbrukslån til uforutsette utgifter

Fra tid til annen hender det at ting går i stykker eller at det dukker opp uventede regninger i posten. Det er ingenting som er så kjedelig som å få en faktura du ikke har råd til å betale. Uventede kostnader kommer også alltid på verst tenkelig tidspunkt. Kanskje ryker bilen rett etter at du kommer hjem fra ferien. Noen ting er du også helt avhengig av i hverdagen. Skulle kjøleskapet gå i stykker, har du ikke anledning til å spare opp penger over flere måneder. Dersom du ikke har en stor nok buffer på sparekontoen til slike formål, kan et forbrukslån gi deg den økonomiske fleksibiliteten du trenger der og da.

Forbrukslån sammenliknet med kredittkort

Mange velger å finansiere kjøp med kredittkort og avbetaling når økonomien ikke strekker til. Dette er lån med svært dyre renteutgifter fordi det er ment som et kortsiktig lån. Gammel kredittgjeld kan ofte føre til at du mister oversikt over økonomien, og dermed er du kanskje ikke sikker på hvor mye du betaler totalt på gamle smålån og kredittkort. Gjelder dette tilfellet deg, viser vi tilbake til refinansieringslån.

Der kredittkort og smålån har en gjennomsnittlig rente på 20-30%, har forbrukslån i gjennomsnitt 12-14% nominell rente. Samtidig er også renten markedsstyrt. Renten på markedet varierer hele tiden. Dermed lønner kredittkort seg kun til kortsiktig lån, og i de tilfellene du har behov for et større lånebeløp med delbetaling, anbefales det at du søker forbrukslån.

Slik finner du det beste forbrukslånet

Dersom du har bestemt deg for å ta opp et forbrukslån, er det et par ting som kan være lurt å tenke gjennom. Først og fremst bør du sette opp et budsjett over egen økonomi, slik at du vet hvor mye du har råd til å låne. Et lån er en midlertidig løsning, og bør derfor ikke gå på bekostning av andre viktige utgifter. Når du vet hvor mye du har råd til å låne, kan du begynne å se etter det beste lånetilbudet.

For å finne et gunstig forbrukslån bør du se på følgende:

 • Lav rente
 • Gode vilkår og betingelser
 • Oversiktlig nedbetalingsplan
 • Seriøs aktør

Selv om et forbrukslån med lav rente helt klart gir et billigere lån, er ikke dette den eneste faktoren som avgjør hvor gunstig et lån er. Etablerings- og termingebyrer kan også være med på å dra den totale lånesummen opp. Samtidig er nedbetalingstiden avgjørende for hvor dyrt lånet ender opp med å bli. Gjør derfor en helhetlig vurdering av faktorene ovenfor for å finne frem til det lånet som passer deg best. Husk også å se på betingelsene knyttet til lånet. Hvilke betingelser en långiver stiller til deg som kunde sier nemlig noe om hvor seriøs aktøren her. Betingelser og vilkår vil være oppgitt på hjemmesiden til långiveren.

Andre nyttige hjelpemidler du kan benytte deg av er en lånekalkulator. Denne viser deg alle kostnader knyttet til lånet, slik at du kan finne et lån som passer deg og din økonomi. I tillegg kan det være lurt å bruke en finansagent. En finansagent sammenligner flere banker for deg, slik at du får det beste tilbudet i forhold til din livssituasjon. I et mylder av lånetilbud, kan dette spare deg for verdifull tid og energi.

Sjekk hvor mye du kan låne med en lånekalkulator

Når du skal ta opp et lån, kan det være lurt å få en oversikt over hva lånet faktisk vil koste deg i måneden. Det gir deg muligheten til å planlegge økonomien fremover, og dermed se hvilket lånebeløp som er det gunstigste for deg. Gjennom en lånekalkulator kan du enkelt finne forventede månedlige utgifter. Du skriver bare inn ønsket lånesum og nedbetalingstid i lånekalkulatoren, så vil du få et estimat på hva lånet vil koste deg i måneden.

For at oversikten skal bli mest mulig realistisk, har vi lagt inn tre rentesatser i vår lånekalkulator: lav, middels og høy. Det gir deg muligheten til å teste hva lånet vil koste deg med ulike rentesatser. Endelig lånesum og månedskostnad får du sammen med positivt svar på søknaden. Ønsker du å vite mer om hvordan en lånekalkulator kan hjelpe deg til å finne riktig forbrukslån? Finn vår lånekalkulator her.

Bruk en finansagent til å finne det beste lånet

Når du skal søke om forbrukslån, gjelder det å få en god oversikt over lånemarkedet. Det er mye å spare på å finne den beste renten og de gunstigste vilkårene. Men å lete seg frem blant rentesatser og betingelser kan være en stor og tidkrevende oppgave. Her kan en finansagent være til uvurderlig hjelp. En finansagent hjelper deg som kunde med utfylling og oversendelse av lånesøknaden – til flere banker. Dette er viktig fordi renten varierer fra bank til bank.

Axo Finans er en slik finansagent og samarbeider med 12 av Nordens beste banker. Straks alle bankene har vurdert lånesøknaden vil vi ta kontakt med deg og presentere det beste tilbudet. Renten som tilbys er individuell og presenteres først sammen med lånetilbudet. Fordi renten kan variere er det viktig å la alle bankene behandle søknaden ferdig, før vi presenterer et tilbud.

For å sikre gode rammer, og et lån du kan leve med, foretar alltid Axo Finans en kredittsjekk av kunden før lånesøknaden sendes videre til bankene. Bankene foretar så selve kredittvurderingen og beslutter om kunden kan få lån eller ikke. De sjekker blant annet at kunden er i stand til å betjene lånet og at gjeldsgraden ikke blir for høy. Her har Finanstilsynet nylig kommet med nye retningslinjer som bankene må følge. En av disse retningslinjene er at kundens samlede gjeld ikke bør utgjøre mer enn fem ganger brutto årsinntekt. Du kan lese mer om Finanstilsynets retningslinjer her.

Hvordan søker jeg om forbrukslån?

Det er enkelt å søke forbrukslån hos Axo Finans med vårt elektroniske søknadsskjema. Når vi har mottatt søknaden din, blir den straks sendt videre til behandling hos samtlige av våre samarbeidsbanker. Det er viktig å sammenligne lånetilbudene, fordi renten varierer fra bank til bank. På den måten kan du som kunde være helt sikker på at du mottar det beste tilbudet på markedet, tilpasset din økonomiske situasjon.

For at behandlingsprosessen av søknaden skal gå raskest mulig, anbefaler vi at du har din siste lønnsslipp, selvangivelse og BankID lett tilgjengelig. Ved å velge elektronisk signering med BankID vil det også redusere ventetiden fra du søker om forbrukslån til pengene faktisk står på kontoen din. Normalt vil du få svar på din søknad innen to timer. Da får du samtidig vite hvor mye du kan få i lån, og hva lånet vil koste deg i måneden.

Dersom du syns det tar for lang tid, er du velkommen til å kontakte vårt kundesenter på 22867400. Vi står alltid parat til å hjelpe deg.

Kan alle søke om forbrukslån?

Alle kan søke om forbrukslån gjennom Axo Finans, men for å få innvilget søknaden må du oppfylle følgende kriterier:

 • Ha fylt 25 år
 • Ha en registrert liknet inntekt
 • Ingen aktive inkassosaker

Dersom du ikke oppfyller kravene ovenfor, vil søknaden mest sannsynlig bli avslått. Du er selvfølgelig hjertelig velkommen til å søke igjen ved en senere anledning hvis livssituasjonen din skulle endre seg. Ved å søke sammen med en medlåntaker øker du sjansene for at søknaden blir godkjent. Dette kan være en ektefelle, samboer, kjæreste eller venn, eller andre i familien din.

Hvor mye kan jeg låne gjennom Axo Finans?

Du kan låne fra 10.000 og opptil 500.000 kroner gjennom våre bankpartnere, uten at det stilles krav til sikkerhet eller pant. Vi anbefaler deg å bruke vår lånekalkulator for å se hvor mye du kan låne. I lånekalkulatoren fyller du inn hvor mye du trenger å låne, og hvor mye du ønsker å betale tilbake hver måned. Innenfor vår løpetid på 1-15 år på forbrukslån, kan du betale akkurat så mye som du ønsker i måneden. Gjennom lånekalkulatoren vil du dermed få svar på hva lånet kan koste deg i måneden. Dersom du finner ut at du kan bære utgiftene, kan du enkelt opprette en lånesøknad via lånekalkulatoren.

Hvem er Axo Finans?

Axo Finans er en finansagent som formidler forbrukslån, lån og refinansiering. Vår virksomhet er regulert av retningslinjene til Finanstilsynet. Dette innebærer blant annet at vi ikke har anledning til å motta godtgjørelse fra andre enn våre partnere, og vi må ha tydelige avtaler med alle bankene vi samarbeider med.

Gjennom våre bankpartnere kan du låne fra 10.000 til 500.000 kroner, uten krav om sikkerhet eller pant. Vi samarbeider med flere store norske, nordiske og internasjonale banker som har lang erfaring med forbrukslån. Dette gjør oss i stand til å tilby deg et av markedets beste forbrukslån, tilpasset din økonomiske situasjon.

Per i dag samarbeider vi med Bank Norwegian, DNB, Santander, Nordax Bank, Easybank, Komplett Bank, Gjensidige, re:member, BN Bank, yA Bank, Resurs Bank, Express Bank og Bluestep Finans. Axo Finans er representert både i Norge og Sverige.

Vi sammenligner disse bankene for deg

TrustScore 9.2|1319 brukervurderinger
Forbrukslån
Søk lån på inntil 500.000 Søk her
Script