<p>Morten er Markedsdirektør i Axo Finans, og har bakgrunn fra blant annet Citibank og Handelshøyskolen BI.</p>
By Morten Armand Johansen

Morten er Markedsdirektør i Axo Finans, og har bakgrunn fra blant annet Citibank og Handelshøyskolen BI.

Beste kredittkort

Beste kredittkort for deg

Det beste kredittkortet har ulike fordeler som er nyttige for akkurat deg. Det kan være rentefri periode, rabatt på drivstoff eller gratis uttak i utlandet. Vi sammenligner 11 kredittkort i Norge, og finner det beste.

Ulike fordeler du kan få på kredittkort er for eksempel bonuspoeng, forsikringer, rabatter og andre fordelsprogrammer. Du kan også få rentefri periode slik at du kan betale tilbake i eget tempo.

Ønsker du å finne markedets beste kredittkort? Sammenlign kredittkort med Axo Finans og motta et godt tilbud.

Finn markedets beste kredittkort via Axo Finans

Axo Finans er en av Norges største finansagenter og samarbeider med flere av Skandinavias ledende banker. Vi sammenligner lån og refinansiering og finner det beste tilbudet som vi presenterer for deg. Nå hjelper vi deg også med å sammenligne kredittkort.

Finn det beste kredittkortet for akkurat deg hos Axo Finans. Vi sammenligner vilkår og bonusordninger, slik at du enkelt kan finne det beste kredittkortet for dine behov.

Fra vår sammenligningstjeneste kan du klikke deg videre for å søke om ønsket kredittkort direkte hos banken. Tjenesten er helt kostnadsfri for deg som kunde, og det er selvsagt uforpliktende å sende inn en søknad.

Våre beste kredittkort

For at vi skal kunne tilby markedets beste kredittkort til enhver tid, samarbeider vi med noen av Skandinavias ledende banker og långivere. Dette er noen av kredittkortene vi sammenligner akkurat nå:

Les mer om våre beste kredittkort 

Refinansiere kredittkortgjeld

Har du vært så uheldig å overforbruke kredittkortet, kan du refinansiere gjelden for å få orden på privatøkonomien. Å refinansiere kredittkortgjeld betyr at du tar opp et nytt lån med lavere rente og bedre vilkår, og bruker lånet til å betale ned hele kredittkortgjelden på en gang.

I praksis handler refinansiering om å flytte gjeld til et bedre lån. Ved å flytte gjelden til et lån med lavere rente kan du redusere de månedlige rentekostnadene betraktelig, og bli gjeldsfri raskere enn planlagt.

Har du flere kredittkort, kan du samle all utestående gjeld i det nye lånet. Da vil du ikke bare spare penger på rentekostnader, men også få bedre oversikt over de faste utgiftene dine. Bruk vår sparekalkulator til å beregne hvor mye du kan spare på å refinansiere og samle kredittkortgjelden din. Slik gjør du:

  • Fyll inn ønsket lånebeløp (din samlede gjeld)
  • Velg ønsket nedbetalingstid mellom 1-20 år
  • Få en estimert oversikt over lånets terminbeløp

Dette er en enkel måte å finne ut av om det vil lønne seg å refinansiere kredittkortgjelden. Dersom det lønner seg kan du enkelt klikke deg videre til lånesøknaden fra sparekalkulatoren – lønner det seg derimot ikke har du trolig markedets beste kredittkort allerede, og i så tilfelle ønsker vi deg velkommen tilbake ved en senere anledning.

Ta kontakt med Axo Finans i dag dersom du har spørsmål eller ønsker å finne markedets beste kredittkort. Hos oss kan du sammenligne kredittkort fra flere banker, og søker du om forbrukslån, vil vi sjekke renten blant 23 banker.

Spørsmål og svar - Beste kredittkort

Hva er et kredittkort?

Et kredittkort er et betalingskort, men i stedet for å betale med penger som allerede er på konto, lånes pengene av banken og betales tilbake i etterkant. Du har dermed muligheten til å utsette betalingen til det passer deg bedre. Betaler du innen den rentefrie perioden har utløpt, koster det deg ingenting i rentekostnader. Du kan derfor tenke på kredittkort som å ta opp et lån, men i stedet for å få alle pengene utbetalt på en gang, kan du bruke så mye du trenger av kreditten. Det du bruker av skal betales tilbake til banken, og dersom du overstiger den rentefrie perioden må du også betale rentekostnader. Derfor er det lurt å ikke bruke mer enn du trenger. I noen tilfeller kan et kredittkort være kjekt å ha, mens i andre tilfeller vil det være mer lønnsomt å velge et forbrukslån. Det gjelder for eksempel hvis du skal gjøre et større innkjøp, eller trenger penger til renovering.

Hvilken rente får jeg på kredittkort?

Axo Finans sammenligner kredittkort fra noen av Skandinavias ledende banker, med nominell rente fra 7,9 % - slik kan du finne beste kredittkort for deg. Du mottar et personlig rentetilbud basert på dine økonomiske forutsetninger. Tilbudet er uforpliktende og gyldig i 30 dager

Hvilke fordeler har kredittkort?

Mange er skeptiske til kredittkort, men dersom du bruker det på riktig måte har kortet derimot mange fordeler. Et kredittkort som brukes fornuftig, og betales ned regelmessig, gir store fordeler i mange transaksjoner, inkludert: Beskyttelse ved netthandel Beskyttelse ved handel i utlandet Fleksibel økonomi og nedbetaling Rabatter og fordelsprogram For å få beste kredittkort for deg, bør du velge et kort etter fordeler og bonusordninger som passer deg: Fleksibilitet i økonomien En av de største fordelene med å ha et kredittkort, er at det gir deg en mer fleksibel økonomi. Med dette menes at du kan gjøre kjøp eller betalinger som du ellers hadde hatt problemer med å gjennomføre. Slike kjøp kan omfatte alt fra en ny sofa, til betaling av en uforutsett rørleggerutgift. Beskytter deg når du handler på nett Netthandel har blitt svært populært, og selv om handel på nett har mange fordeler kan det også være risikabelt. Et kredittkort kan være en god beskyttelse å ha med deg når du handler på nett. Dersom varen ikke blir levert eller inneholder mangler, er du beskyttet gjennom kredittkortet. Du beskyttes også mot useriøse nettsider eller selgere. Skulle det være noe galt med varen du har kjøpt og klagen din ikke blir behandlet slik selger er forpliktet å gjøre, er du sikret gjennom kredittkortet. Finansavtalelovens §54b sier at du i slike tilfeller kan rette kravet til kredittyteren. Skal klagen din nå frem, må du blant annet ha handlet med kredittkort av en næringsdrivende, mottatt en vare med feil eller mangler og ha prøvd å ordne opp i saken med selger. Fordelsprogrammer og rabatter En annen fordel er rabattene og fordelsprogrammene som de fleste kredittkort kommer med. Tilbudene er ofte forskjellige, derfor kan det lønne seg å sammenligne ulike kort for å finne de mest gunstige fordelene for deg. Hos Axo Finans kan du gjøre nettopp dette. En trygghet når du handler i utlandet Er du i utlandet og skal betale med kort eller ta ut penger, er det også tryggere å bruke et kredittkort som beskytter deg mot svindel. Bruk også kredittkortet ved kjøp av selve reisen, både hotell og flybilletter. Kortene har ofte reise- og avbestillingsforsikring som aktiveres når de brukes til betaling av reisen.

Hva er det beste kredittkortet?

Det beste kredittkortet er kortet som passer til dine behov. Bruk oversikten over til å gjøre deg kjent med de ulike kortene. Se spesielt på de ulike bonusene du kan få. Slik kan du finne det beste kredittkortet for deg.

Beste kredittkort: Hvilke bonuser kan jeg få?

Forskjellige kredittkort har forskjellige fordelsprogrammer og rabatter, og noen passer dine behov bedre enn andre. Enkelte fordeler går riktignok igjen: Mange kort operer med cashback, som vil si at du får penger tilbake for noen eller alle kjøp. Det kan også fungere slik at penger trekkes fra din neste kredittkortfaktura. Cashback ligger sjeldent på mer enn 10%, vanligvis er den på ca. 2-3% av totalsummen. Bonuspoeng er en annen ordning mange bruker. Da tjener du poeng når du bruker kortet, som kan brukes blant annet i nettbutikker, på hoteller eller flyreiser. Reiser du ofte, vil et slikt være det beste kredittkort for deg. Noen kort gir rabatter i enkelte butikker og gir deg rabatt på varer som matvarer, drivstoff eller klær og sko. Kjører du mye bil, vil det beste kredittkortet for deg være et som gir rabatt på bensin eller diesel.

Hva er et forbrukslån i forhold til et kredittkort?

Et kredittkort er en type forbrukslån, og begrepene brukes om hverandre. Vi forbinder normalt kredittkort med nettopp et kort som gir deg kreditt, og et forbrukslån hvor et valgt beløp blir utbetalt til din konto. Et forbrukslån har som regel høyere lånebeløp enn kredittkort, og dessuten en langt lavere rente. Du trenger ikke stille med sikkerhet for verken kredittkort eller forbrukslån.

Bør jeg velge kredittkort eller forbrukslån?

Når du skal velge mellom kredittkort og forbrukslån, er det viktig å se på behovene dine i nærmeste fremtid. Har du behov for å låne små summer i en kortere periode, vil kredittkort være et godt valg. Hvor mye du låner og tiden du bruker på å betale pengene tilbake, bestemmer hvor dyrt lånet blir. Så lenge du har mulighet til å betale lånesummen ved forfall er lånet rentefritt, venter du derimot i lang tid på å betale ned et høyt beløp vil kredittkort være kostbart. Ønsker du derimot å låne et større beløp over lengre tid, vil et forbrukslån være billigere for deg. Renten på et forbrukslån som regel langt lavere enn renten på et kredittkort, så dersom du vet at du trenger litt tid på å tilbakebetale lånet vil det lønne seg å søke om et slikt lån. Med et lån får du også bedre oversikt med en fast nedbetalingsplan. Du får derimot ikke fordelsprogrammene og rabattene du vanligvis får med et kredittkort.