Beste kredittkort

Ønsker du å finne markedets beste kredittkort? Hos Axo Finans kan du sammenligne kredittkort hos flere av Skandinavias ledende banker.

  • Oversiktlig sammenligning
  • Finn kortet som passer deg
  • Tjenesten er gratis

Finn markedets beste kredittkort via Axo Finans

Axo Finans er en av Norges største finansagenter og samarbeider med flere av Skandinavias ledende banker. Vi sammenligner lån og refinansiering og finner det beste tilbudet som vi presenterer for deg. Nå hjelper vi deg også med å sammenligne kredittkort - gjennom vår oversikt kan du finne det beste kredittkortet for deg og dine behov.

Fra vår sammenligningstjeneste kan du klikke deg videre for å søke om ønsket kredittkort direkte hos banken. Tjenesten er helt kostnadsfri for deg som kunde.

Hva er et kredittkort?

Et kredittkort er et betalingskort, men i stedet for å betale med penger som allerede er på konto, lånes pengene av banken og betales ned i etterkant. Du har dermed muligheten til å utsette betalingen til det passer deg bedre. Hvis du betaler ned i den rentefrie perioden, vil det koste deg mindre..

Fordeler med kredittkort

Mange er skeptiske til kredittkort, men dersom du bruker kredittkortet på riktig måte har kortet derimot mange fordeler. Et kredittkort som brukes fornuftig, og betales ned regelmessig, gir store fordeler i mange transaksjoner.

Fleksibilitet i økonomien

En av de største fordelene med å ha et kredittkort, er at det gir deg en mer fleksibel økonomi. Med dette menes at du kan gjøre kjøp eller betalinger som du ellers hadde hatt problemer med å gjennomføre. Slike kjøp kan omfatte alt fra en ny sofa, til betaling av en uforutsett rørleggerutgift.

Beskytter deg når du handler på nett

Netthandel har blitt svært populært, og selv om handel på nett har mange fordeler kan det også være risikabelt. Et kredittkort kan være en god beskyttelse å ha med deg når du handler på nett. Dersom varen ikke blir levert eller inneholder mangler, er du beskyttet gjennom kredittkortet.

Du beskyttes også mot useriøse nettsider eller selgere. Skulle det være noe galt med varen du har kjøpt og klagen din ikke blir behandlet slik selger er forpliktet å gjøre, er du sikret gjennom kredittkortet. Finanslovens §54b sier at du i slike tilfeller kan rette kravet til kredittyteren.

Skal klagen din nå frem, må du blant annet ha handlet med kredittkort av en næringsdrivende, mottatt en vare med feil eller mangler og ha prøvd å ordne opp i saken med selger.

Fordelsprogrammer og rabatter

En annen fordel er rabattene og fordelsprogrammene som de fleste kredittkort kommer med. Tilbudene er ofte forskjellige, derfor kan det lønne seg å sammenligne ulike kort for å finne de mest gunstige fordelene for deg. Hos Axo Finans kan du gjøre nettopp dette.

En trygghet når du handler i utlandet

Er du i utlandet og skal betale med kort eller ta ut penger, er det også tryggere å bruke et kredittkort som beskytter deg mot svindel.

Bruk også kredittkortet ved kjøp av selve reisen, både hotell og flybilletter. Kortene har ofte reise- og avbestillingsforsikring som aktiveres når de brukes til betaling av reisen.

Disse bonusene kan du få

Forskjellige kredittkort har forskjellige fordelsprogrammer og rabatter, og noen passer dine behov bedre enn andre. Enkelte fordeler går riktignok igjen:

Mange kort operer med cashback, som vil si at du får penger tilbake for noen eller alle kjøp. Det kan også fungere slik at penger trekkes fra din neste kredittkortfaktura. Cashback ligger sjeldent på mer enn 10%, vanligvis er den på ca. 2-3% av totalsummen.

Bonuspoeng er en annen ordning mange bruker. Da tjener du poeng når du bruker kortet, som kan brukes blant annet i nettbutikker, på hoteller eller flyreiser. Reiser du ofte, vil et slikt kredittkort være best for deg.

Noen kort gir rabatter i enkelte butikker og gir deg rabatt på varer som matvarer, drivstoff eller klær og sko. Kjører du mye bil, vil det beste kredittkortet for deg være et om gir rabatt på bensin eller diesel.

Kredittkort eller forbrukslån?

Har du behov for fleksible penger, men er usikker på hva som dekker dine behov best av forbrukslån og kredittkort?

Dette er et forbrukslån

Et forbrukslån er et lån som du slipper å stille med sikkerhet for å ta opp. Det er vanlig å stille med bolig som sikkerhet, og for et billån vil det være bilen som er sikkerhet. Når du tar et forbrukslån slipper du også å stille meg egenkapital, og du trenger ikke melde fra til banken om hva lånet skal brukes på. Dermed kan du bruke pengene du låner på det du trenger.

Gjennom Axo Finans kan du søke om forbrukslån fra 10.000 til opptil 500.000 kroner, med en nedbetalingstid på mellom 1 og 15 år.

Hva lønner seg for meg?

Når du skal velge mellom kredittkort og lån, er det viktig å se på behovene dine i nærmeste fremtid. Har du behov for å låne små summer i en kortere periode, vil kredittkort være et godt valg.

Hvor mye du låner og tiden du bruker på å betale pengene tilbake, bestemmer hvor dyrt lånet blir. Så lenge du har mulighet til å betale lånesummen ved forfall er lånet rentefritt, venter du derimot i lang tid på å betale ned et høyt beløp vil kredittkort være kostbart.

Ønsker du derimot å låne et større beløp over lengre tid, vil et forbrukslån være billigere for deg. Renten på et forbrukslån som regel langt lavere enn renten på et kredittkort, så dersom du vet at du trenger litt tid på å tilbakebetale lånet vil det lønne seg å søke om et slikt lån.

Med et lån får du også bedre oversikt med en fast nedbetalingsplan. Du får derimot ikke fordelsprogrammene og rabattene du vanligvis får med et kredittkort.

Ta kontakt med Axo Finans i dag dersom du har spørsmål eller ønsker å finne markedets beste kredittkort. Hos oss kan du sammenligne kredittkort fra flere banker, og søker du om forbrukslån, vil vi sjekke renten blant 21 banker.