Kredittkort

Søk kredittkort gjennom oss og finn det kortet som passer deg best.

Gjennom oss kan du søke om flere kredittkort med kun én søknad. Det er mange fordeler med kredittkort – vi hjelper deg med å sammenligne ulike kredittkort slik at du finner det beste for deg.

 • Valid
  Fordeler tilpasset deg
 • Valid
  Gratis og uforpliktende å søke
 • Valid
  Velg blant nøye utvalgte tilbud
 • Valid
  Velg kortet du selv vil ha
<p>Irina, vår Content Manager, har bakgrunn fra forsikringsbransjen. Med Executive Master of Management i Markedsføring og Kommunikasjon fra Handelshøyskolen BI, forener hun bransjeinnsikt med effektiv kommunikasjon. Dette sikrer at våre lesere får verdifull finansiell veiledning og informasjon.</p>
By Irina Kongshaug Lochoff

Irina, vår Content Manager, har bakgrunn fra forsikringsbransjen. Med Executive Master of Management i Markedsføring og Kommunikasjon fra Handelshøyskolen BI, forener hun bransjeinnsikt med effektiv kommunikasjon. Dette sikrer at våre lesere får verdifull finansiell veiledning og informasjon.

Bonusprogram og flybonus med kredittkort

Bonusprogrammer knyttet til kredittkort, spesielt de som tilbyr flybonus, har blitt stadig mer populære.

Tidligere var det ofte dedikerte bonusjegere som aktivt søkte på internett etter de beste tilbudene og rabatterte flybilletter for å samle bonuspoeng.

Disse entusiastene utgjorde en egen gruppe. I de senere årene har imidlertid konseptet med å samle bonuspoeng og nyte fordeler av flybonus blitt mer utbredt blant folk flest.

Dette viser en økende interesse for å utnytte kredittkortfordeler i hverdagen.


Samle bonuspoeng gjennom kredittkort

Kredittkort har endret måten vi samler bonuspoeng på, og nå kan nesten hvem som helst spare poeng ved hver transaksjon de gjør med kortet sitt.

Det er ikke lenger bare flybilletter som er hovedkilden til å tjene bonuspoeng. Hverdagskjøp som melk i matbutikken eller et oppussingsprosjekt i hjemmet bidrar også til å generere flybonus.

Markedet tilbyr nå flere kredittkort som gir bonuspoeng for hver transaksjon.

En typisk norsk familie kan ved å benytte seg av dette tjene opp titusenvis av poeng hvert år, nesten uten ekstrakostnad.

Disse poengene kan benyttes som "flybonus" for gratis flybilletter hos ulike flyselskaper, men også for hotellopphold, leiebil, og hos andre partnere i bonusprogrammene.


Eff. rente 26,69 %, kr 25.000/12 mnd. Kostnad: 3.337 kr. Totalt: 28.337 kr.


Å tjene bonuspoeng med kredittkort

Det å tjene flybonus med kredittkort er overraskende enkelt. Det kreves bare et kredittkort som tilbyr denne fordelen, og det finnes mange ulike alternativer.

Når du søker om kortet, blir det koblet til en konto hos den aktuelle aktøren, og poengene registreres automatisk hver gang du bruker kortet, både i fysiske butikker og på nett.

Det er ikke noe ekstra arbeid knyttet til opptjening av poeng, og det er like enkelt som å bruke et vanlig bankkort.

Bonuspoengene blir vanligvis tilgjengelige en gang i måneden, selv om dette kan variere fra program til program.

Bruken av bonuspoengene er også ukomplisert. De fleste flyselskaper lar deg betale hele eller deler av en flyreise med poengene.

Noen bonusprogrammer tilbyr fleksible bruksmuligheter, som for eksempel Trumf-poeng, hvor poengene kan veksles inn i EuroBonus-poeng eller tas ut som kontanter.


Bonusprogrammer hos Norske flyselskaper

I Norge finnes det flere flyselskaper med egne bonusprogrammer eller de som er del av større nettverk.

Dette gir muligheter for å bruke flybonus på tvers av ulike flyselskaper.

Det er viktig å velge et kredittkort som samler bonuspoeng hos det flyselskapet du oftest benytter, da poengene har liten verdi hvis de samles hos et selskap du sjelden flyr med. SAS (Star Alliance) og Norwegian er de mest relevante flyselskapene for nordmenn, begge tilbyr attraktive bonusprogrammer.

Star Alliance og EuroBonus

SAS er en del av Star Alliance, et av verdens største luftfartssamarbeid. Deres bonusprogram, EuroBonus, lar deg tjene poeng gjennom flere norske kredittkort.

Poengene kan brukes på flybilletter hos SAS og andre store selskaper i nettverket som Lufthansa, Widerøe, Thai Airways, United Airlines, Air China og flere.

Norwegian og CashPoints

Norwegian, som er en sterk konkurrent til SAS, har også et eget bonusprogram kjent som CashPoints.

Dette programmet lar deg tjene poeng både gjennom flyreiser og ved bruk av utvalgte kredittkort.

Norwegian har også samarbeidsavtaler med andre selskaper, som gir ekstra CashPoints eller cashback ved kjøp, noe som gjør det enkelt å samle en betydelig mengde flybonus.

Andre flyselskapers bonusprogrammer

For nordmenn kan også bonusprogrammer som «Flying Blue» og «Miles & More» være relevante.

Flying Blue tilhører Air France og KLM, sammen med flere partnere, mens Miles & More er Lufthansas lojalitetsprogram.

Selv om Lufthansa er en del av Star Alliance, kan det være fordelaktig å være medlem av Miles & More hvis du flyr oftere med andre internasjonale selskaper enn Norwegian og SAS.

Søk kredittkort

Generelle råd om flybonus og kredittkortbruk

Å samle flybonus gjennom kredittkort kan være svært gunstig, men det er viktig å være oppmerksom på potensielle kostnader for å sikre at man virkelig drar nytte av fordelene.

Her er noen tips for optimal bruk:

Årsavgift og renter: Noen kredittkort med bonusprogrammer har en årsavgift.

Selv om denne avgiften er fast, er den viktigste kostnaden knyttet til renter og gebyrer.

Dette gjelder spesielt hvis du ikke betaler tilbake det skyldige beløpet innen den rentefrie perioden, som typisk er mellom 40 og 50 dager. Hvis du betaler tilbake i tide, unngår du ekstra kostnader.

Betal fakturaen i tide: For å maksimere fordelene uten ekstrakostnader, er det avgjørende å betale ned det du skylder når neste faktura kommer.

Dette sikrer at bonuspoengene du har tjent ikke koster deg noe ekstra sammenlignet med om du hadde brukt et vanlig bankkort.

Vær oppmerksom på høye renter: Kredittkort kan ha høye renter, ofte over 20%.

Hvis rentene begynner å løpe, kan de raskt oppveie verdien av de opptjente bonuspoengene.

For eksempel, hvis du tjener 2000 bonuspoeng verdt 2000 kr i løpet av et år, men betaler like mye i renter og gebyrer, kan det være verdt å revurdere bruken av kredittkortet.

Vurder kostnadene mot fordelene: Det er viktig å vurdere om fordelene med å samle bonuspoeng oppveier eventuelle kostnader.

Dersom du finner at kostnadene er høyere enn verdien av de opptjente poengene, kan det være lurt å se etter et kredittkort med bedre vilkår eller revurdere bruksmønsteret.


Ved å følge disse tipsene kan du maksimere fordelene av flybonusprogrammene uten å pådra deg unødvendige kostnader.

Husk at nøkkelen til vellykket bruk av kredittkort med bonusprogrammer ligger i å betale tilbake i tide og å være bevisst på kostnadene som kan følge med.

Eff. rente 26,69 %, kr 25.000/12 mnd. Kostnad: 3.337 kr. Totalt: 28.337 kr.


Søk kredittkort

Renter på kredittkortet

Det er viktig å være oppmerksom på antall rentefrie dager ditt kredittkort tilbyr og å sørge for å betale regningen ved forfall for å unngå rentekostnader.

Søk kredittkort

Søk kredittkort og finn det beste kortet her         

Beste kredittkort

Finn det beste kredittkortet for deg                                

Refinansier kredittkort

Spar penger når du refinansierer kredittkort                               

Ofte stilte spørsmål

 • Hvordan søke om kredittkort?

  Gjennom Axo Finans kan du søke om flere kredittkort med bare én søknad, noe som sparer deg for tid og lar deg enkelt sammenligne tilbudene. Det er helt uforpliktende; du velger selv om du vil godta et tilbud.

 • Hva betyr rentefri periode på kredittkort?

  De fleste kredittkort tilbyr en rentefri periode, som er tiden du kan bruke penger uten å betale renter. Denne perioden er vanligvis mellom 30 til 60 dager, avhengig av kredittkortet.

 • Hva er forskjellen på nominell og effektiv rente på kredittkort?

  Nominell rente er den grunnleggende årlige renten på kredittkortet, uten ekstrakostnader. Effektiv rente derimot, inkluderer alle kostnader som gebyrer og sammensatt rente, og gir et mer nøyaktig bilde av de totale årlige kostnadene ved å bruke kredittkortet. Mens nominell rente hjelper med å sammenligne grunnkostnader, reflekterer effektiv rente den reelle kostnaden mer fullstendig.

 • Når bør jeg bruke kredittkort?

  Bruk av kredittkort til å betale for visse varer og tjenester kan være økonomisk fordelaktig. For eksempel, hvis du har et kredittkort som tilbyr reiseforsikring, kan det være gunstig å bruke dette kortet til å betale for reiser. Det finnes også kredittkort som gir rabatter på drivstoff eller bonuspoeng for hotellopphold eller bilutleie. Videre gir et kredittkort deg ekstra sikkerhet ved netthandel. Hvis du opplever svindel på nettet, vil kredittkortselskapet ofte ta ansvar og gjøre det lettere for deg å klage på et kjøp. Dette skyldes prinsippet om «Charge Back», som betyr at du har rett til å få pengene tilbake fra kredittkortselskapet hvis selgeren ikke overholder dine forbrukerrettigheter, som i tilfeller hvor selgeren går konkurs før du mottar varen.

 • Hvilke fordelsprogram finnes på kredittkort?

  Forskjellige kredittkort kommer med varierende fordelsprogrammer. Du kan finne kredittkort som gir rabatter i diverse nettbutikker, mens andre gir deg fordeler som bensinrabatt eller cashback. Det er også kredittkort som inkluderer gratis reiseforsikring hvis du bruker kortet på reisen, og enkelte tilbyr gebyrfri bruk.

Motta et uforpliktende tilbud