Lån

Et lån kommer godt med når økonomien ikke strekker til eller det dukker opp plutselige utgifter.

 • Det er helt uforpliktende
 • Det koster deg ingenting
 • Du får det beste tilbudet
Mente du ? Ja Nei
Neste
Teller

Antall søknader
behandlet forrige måned

0

Et lån kan brukes til...

Lån

Det er mange grunner til at folk ønsker å ta opp et lån. Noen årsaker er selvsagt bedre enn andre, men uansett hvilket behov du har er det viktig at du har råd til å betjene lånet. Husk at et lån er en midlertidig løsning som skal betales tilbake. 

Vanlige årsaker er imidlertid: 

Oppussing:

Skal du selge boligen i nærmeste fremtid, kan en oppussing være med på å øke verditaksten. Slik kan du få igjen nok penger på salget til å betale ned lånet, og litt til. Forhør deg med eksperter for å vurdere hvilke rom du bør pusse opp for å øke verdien på boligen din. 

Refinansiering:

Å ha mange smålån og kredittkort kan fort bli dyrt, og som oftest skyldes dette doble gebyrer og skyhøye renter. Ved å samle gjelden din under et lån vil du kunne få en bedre økonomisk oversikt samt bli kvitt unødvendige kostnader. 

Uforutsette utgifter:

Livet går ikke alltid som planlagt, og noen ganger kan det dukke opp uforutsette utgifter. Det kan være et kjøleskap som går i stykker, en bil som må på verksted eller andre uforventede hendelser. 

Et lån kan selvfølgelig også brukes til andre grunner kunden anser som viktige. Søker du lån gjennom Axo Finans behøver du ikke oppgi noen grunn til hvorfor du behøver et lån. Vi sammenligner også bankene for deg, slik at du får det beste lånet tilpasset din økonomi og livssituasjon. 

Les mer: Hvordan spare penger?

Hva er lån uten sikkerhet? 

Et lån uten sikkerhet er et lån du får uten at banken setter pant i formuesgjenstander som for eksempel hus, bil eller hytte, og er ofte omtalt som forbrukslån. At banken ikke stiller krav til sikkerhet er grunnen til at forbrukslån ofte har en noe høyere rente enn tradisjonelle lån som boliglån. Panten er nemlig bankens sikkerhet dersom lånet skulle bli misligholdt.

Et forbrukslån har likevel lavere rente enn smålån og kreditter. Søker du lån gjennom Axo Finans, vil du kunne få tilbud om forbrukslån gjennom en av våre samarbeidsbanker. Les videre for å lære mer om hvordan renten på lånet blir satt og hva du bør se på for å vurdere det beste lånetilbudet for deg.

Les mer: Lån uten sikkerhet

Finn det beste lånet tilpasset din økonomi

Finn det beste lånet tilpasset din økonomi

For å finne frem til det beste lånetilbudet, er det en rekke punkter du bør ta en nærmere titt på. Først og fremst varierer renten på lån fra bank til bank. Videre blir den endelige renten bestemt ut i fra din personlige økonomi og betalingshistorikk. Generelt har boliglån de laveste rentene på markedet. Forbrukslån, eller blancolån, har litt høyere rente, mens smålån og kreditter er de dyreste lånene på markedet. Selv om renten er en god indikator, er ikke renten den eneste faktoren som avgjør hvor dyrt lånet blir. 

Vi anbefaler derfor at du ser på samtlige av disse faktorene:

 • Renten
 • Gebyrene
 • Vilkår og betingelser
 • Nedbetalingstiden
 • Aktøren
 • Effektiv rente

Så, hva skal du se etter? Det er nemlig ikke slik at den laveste renten gir det billigste lånet. Et lån med lav rente kan ha skyhøye etablerings- og termingebyr som drar totalbeløpet opp. Samtidig kan et lån med høy rente ha kostnadsfri etablering og lave terminkostnader. 

For å finne lånet som gir den laveste totalkostnaden må du se på den effektive renten. Den effektive renten er den nominelle renten pluss alle ekstrautgifter knyttet til lånet. Her kan det være lurt å benytte seg av en lånekalkulator som tar høyde for alle kostnader knyttet til lånet. De fleste banker oppgir nemlig den nominelle renten på sine sider. 

Les mer: Hvor mye kan jeg låne?

Hvilken rente kan jeg få?

Renten som tilbys på våre lån er individuell. Når du sender inn en søknad, vil vi i Axo Finans foreta en kredittsjekk av deg. Denne gir svar på nyttig informasjon om din økonomi og betalingsevne, som inntekt, samlet gjeldsgrad og tidligere betalingsanmerkninger. Hver bank foretar videre en kredittanalyse av disse opplysningene samt søknaden din som de baserer sitt lånetilbud på, både hvor mye du kan få i lån og hvilken rente. 

Når alle bankene har vurdert søknaden din, presenterer vi det beste lånetilbudet. 

Les mer: Lån med lav rente

Benytt deg av en finansagent

Benytt deg av en låneformidler

Det å finne frem til det billigste lånet i mylderet av lånetilbud og banker kan være en overveldende oppgave. For å gjøre prosessen både raskere og enklere kan det være lurt å søke lån gjennom en finansagent.

En finansagent formidler lånesøknader mellom søkere og långivere. Ved å sammenligne bankene, kan finansagenten finne frem til det beste lånetilbudet tilpasset din økonomi og livssituasjon. Videre har de lang erfaring med å formidle lånesøknader, noe som sikrer deg det beste lånet uavhengig om det er et forbrukslån, boliglån eller billån. Underveis i prosessen kan du i tillegg få verdifull rådgivning og veiledning. 

Andre fordeler ved å bruke en finansagent:

 • Konkurransedyktige lånetilbud
 • Lav rente
 • Rask søknadsprosess
 • Trygge rammer og gode vilkår

Axo Finans er en slik finansagent. Når du sender inn en lånesøknad til oss, sender vi den videre til samtlige av våre samarbeidsbanker. Det sparer deg for verdifull tid, samtidig som du er sikret et trygt og gunstig lån med den laveste renten. Renten på lån varierer hele tiden - fra dag til dag, og fra bank til bank. Så snart alle bankene har behandlet søknaden, sender vi deg det beste lånetilbudet. Tilbudet er uforpliktende og har en gyldighet på 30 dager. Dermed er det helt opp til deg om du ønsker å benytte deg av lånetilbudet. 

Les mer: Lån på dagen

Send inn en uforpliktende søknad i dag 

Å søke lån gjennom Axo Finans er enkelt. Når du sender inn en lånesøknad til oss, sender vi den videre til samtlige av våre samarbeidsbanker. Dette gjør vi for å sikre deg en konkurransedyktig rente og det beste lånetilbudet. 

Du behøver ikke å stille med sikkerhet eller egenkapital for å søke, men for å få innvilget lånet må du oppfylle følgende kriterier: 

 • Ha fylt 25 år
 • Ha en registrert liknet inntekt
 • Ingen aktive inkassosaker

For å sikre at du er i stand til å betjene lånet, tar vi en kredittsjekk av deg. Denne danner grunnlaget for lånets størrelse og rente. Bankene foretar så en kredittvurdering av deg, og på bakgrunn av denne vil du bli tilbudt et individuelt lånetilbud. 

Har du andre spørsmål knyttet til våre lån, kan du når som helst kontakte vår kundeservice på mail eller på telefon +47 22 86 74 00. Vi bistår mer enn gjerne med det du måtte lure på!  

Vi sammenligner disse bankene for deg

TrustScore 9.3|2098 brukervurderinger
Lån
Søk lån på inntil 500.000 Søk her