Bør du bruke penger på nettspill og mobilspill?

mobilspill
Pokemon GO mobilspill.

Vi nordmenn har mange forskjellige hobbyer og fritidssysler, noen koster ikke penger i det hele tatt som for eksempel jogging, mens andre koster mye penger som for eksempel fjellklatring. Og det er ikke bare innen friluftsliv, trening og sport man bruker penger på fritidssyslene sine, også innen strikking og andre hobbyer bruker man penger på det man er interessert i.

Det finnes blader, medlemsskap, utstyr og mye annet man ofte må ha for å drive det man liker i fritiden sin. Men enkelte hobbyer kan man også spare penger på og endel fritidssysler kan man til og med tjene penger, av og til mye penger.

Ta strikking som eksempel, det er en hobby mange har, man strikker luer, votter, skjerf, gensere og andre ting. Vel koster garn, mønstre og strikkepinner litt penger, men om man skulle kjøpt genseren i butikken ville den kostet mer og du har dermed spart penger på å drive med hobbyen din.

Man kan også tjene penger på hobbyer som sying og andre ting, men det er vanskelig å tjene penger på idrett og spill. Unntaket er nettspill og mobilspill. Om man ser bort fra de mange ulike spillsidene og spilleapper som Angry Birds eller Pokemon der du kan spille gratis (det også finnes endel betal-apper der spillene koster penger), så koster det penger å spille på spillsidene der du kan tjene penger på bonuser, premier, jackpotter og turneringer.

Så er spørsmålet om man bør bruke penger på å spille på nettet eller mobilen sin. Det åpenbare svaret bør vel være: hvorfor ikke? Om du liker spilleautomater og kortspill, og andre bruker penger på de hobbyene sine og du i tillegg kan tjene penger på din interesse blir det nesten feil å ikke investere litt tid og penger på nettspill eller mobilspill.

Enkelte har moralske betraktninger omkring pengespill som at dette er store spillselskap som tjener penger på folks interesse for underholdende spill. Men ikke alle er klar over at spillselskapene betaler ut rundt 95% av innskudd tilbake som premier til spillerne. Og endel av dette overskuddet går også til sponsing av idrett og andre samfunnsnyttige formål. Norsk Tipping betaler også penger til gode formål og det samme gjør bingohallene rundt om i landet.

Så ja, det er helt ok å bruke litt penger på nettspill. Klikk her for en oversikt over nettspill. Men husk også at et spillbudsjett kan være lurt; si at du bestemmer deg for å bruke 500 kroner på spill hver måned eller lignende. Det er viktig med budsjett, for når man vinner penger på nettspill har man lett for å gå i surr på hvor mange penger man har brukt og hvor mye penger man har tjent.

Unntaket om man bør bruke penger på spill er selvsagt om du strever med å få endene til å møtes med budsjettet du har idag. Du kan likevel gjøre budsjettet ditt litt romsligere med å lese våre tips om sparing slik at du får litt mer penger til overs.