Gjeldsregisteret

Gjeldsregisteret gir både deg, og banker du søker lån hos, oversikt over dine kredittkort og forbrukslån. Du kan enkelt sjekke din samlede kreditt- og forbruksgjeld ved å logge inn med BankID.

Gjennom Gjeldsregisteret vil banker og finansinstitusjoner få informasjon om din samlede gjeld. Du kan selv sjekke din egen kreditt- og forbruksgjeld ved å logge inn med BankID, og vil være et nyttig verktøy for å få oversikt over egen økonomi. Les videre for mer informasjon om hva det nye Gjeldsregisteret betyr for deg som forbruker.

Månedskostnad

Lav rente

1 200 kr

7,9% nom.

9% eff.

kr 14 000 kost.

kr 14 000 tot.

Middels rente

1 200 kr

12,9% nom.

9% eff.

kr 14 000 kost.

kr 14 000 tot.

Høy rente

1 200 kr

19,9% nom.

9% eff.

kr 14 000 kost.

kr 14 000 tot.

Bankene vil vanligvis ikke innvilge nedbetalingstid over 5 år, med mindre du refinansierer eksisterende gjeld.

Mente du ? Ja Nei
Neste
Teller

0

Har vi hjulpet med sin lånesøknad i mars.

Teller

Antall søknader
behandlet forrige måned

0

Antall søknader behandlet forrige måned

0

0

Har vi hjulpet med sin lånesøknad i Mai


Hva er Gjeldsregisteret?

Gjeldsregisteret er en norsk portal med informasjon om all forbruksgjeld. Med forbruksgjeld mener vi alle lån uten sikkerhet, forbrukslån og kredittkort. Det inkluderer også varer kjøpt på avbetaling/kreditt.

Den 1. juli 2019 ble det lansert to gjeldsregistre:

Gjeldsregisteret vil hjelpe privatpersoner med å få bedre kontroll på egen økonomi, og bankene vil få bedre innsikt i økonomien til de som ønsker et lån.

Hva betyr Gjeldsregisteret for deg?

Gjeldsregisteret synliggjør saldo og kredittramme for bankene. Dette gjør at bankene får bedre kredittvurderinger når du søker om lån. Dersom du ikke har usikret gjeld fra før, vil ikke registeret ha noen innvirkning på deg og dine lånemuligheter.

Som følge av oversikten i Gjeldsregisteret er det enklere for kunden å formidle korrekt informasjon i lånesøknaden, og å søke om å lån man kan betjene. Med Gjeldsregisteret får man oversikt over alle sine dyre smålån, og man kan søke om refinansiering og samle lånene til ett lån.

De 17 bankpartnerne til Axo Finans benytter Gjeldsregisteret for å sikre at alle lån vi formidler betjenes på en forsvarlig måte. Hver gang noen sender inn en lånesøknad gjennom Axo Finans, vil bankene slå opp personen i Gjeldsregisteret.

Nye retningslinjer for bankene

I tillegg til at Gjeldsregisteret er lansert, er det kommet nye regler som gjelder når man søker om lån. Når man søker om et lån, vil den totale kredittrammen på alle dine kredittkort vurderes som gjeld. Dette er fordi kreditten er disponibel etter man har fått et lån.

Eksempel: Har du tre kredittkort med en total kredittramme på 200 000 kr, men kun 100 000 kr brukt i kreditt, vil banken vurdere at du har 200 000 i kredittgjeld.

Nå lønner det seg å bli kvitt kredittkort du ikke trenger, og refinansiere dyr smågjeld.

Refinansiering gjennom Axo Finans

Én søknad gjennom Axo Finans vurderes av 17 banker. Ved å søke om refinansiering gjennom oss, hjelper vi deg med å samle dyre smålån til ett lån, og å finne det beste lånetilbudet blant 17 banker.


Gjeldsregisteret

Gjeldsregisteret – FAQ

Hvem har tilgang til Gjeldsregisteret?

Tilgangen til Gjeldsregisteret er strengt regulert gjennom Gjeldsinformasjonsloven. Registeret er likevel først og fremst tiltenkt banker og finansinstitusjoner, Husbanken, Statens pensjonskasse, kommuner (førstegangslån), Norges Bank, Finanstilsynet og Statistisk Sentralbyrå. Kredittopplysningsforetak kan også bruke informasjonen som står oppført i registeret som en del av sin kredittscore.

Hvem rapporterer til Gjeldsregisteret?

Opplysningene hentes fra rundt 200 banker og finansforetak som tilbyr godkjente, usikrede lån. All informasjon i registeret blir løpende oppdatert. Registeret tilfredsstiller selvsagt alle krav til sikkerhet og personvern.

Hvem driver Gjeldsregisteret?

Tre aktører har fått konsesjon fra Barne- og likestillingsdepartementet til å drive registeret. Disse er Evry, Finans Norge og Experian. Gjeldsregisteret ble lansert i løpet av første kvartal av 2019.

Hva skjer med gjeld som innfris?

Etter hvert som du betaler ned forbruksgjeld, vil opplysninger knyttet til denne slettes fra registeret. Samtidig kan det være verdt å vite at disse opplysningene fortsatt vil vises på skattemeldingen året etter. Lånesaldoen vil vise null, men alle gjeldsrenter som du skal ha fradrag for vil være oppført, og slik røpe at det har foreligget gjeld.

Hvordan sjekker jeg Gjeldsregisteret?

Privatpersoner kan logge inn gratis og sjekke sine opplysninger i registeret ved å bruke BankID. Dersom du har spørsmål knyttet til opplysningene som står oppført, anbefales det å ta kontakt direkte med den banken eller finansinstitusjonen du har inngått en avtale med.

Du kan kun sjekke opplysninger som er oppført på deg selv.Sjekk Gjeldsregisteret på Gjeldsregisteret.com

Vi sammenligner disse bankene for deg

TrustScore 9.3|2220 brukervurderinger