Kredittsjekk deg selv

De nye gjeldsregistrene er nå operative. Dermed er det mulig for privatpersoner å gå inn og kredittsjekke seg selv.

Ikke bare gir det bankene en god oversikt over nordmenns samlede forbruksgjeld, det gjør det også enklere for låntakere å holde oversikt over egen økonomi.

  • Det er helt uforpliktende
  • Det koster deg ingenting
  • Du får det beste tilbudet

Månedsbeløp

Lav rente

1 200 kr

7,9% nom.

9% eff.

kr 14 000 kost.

kr 14 000 tot.

Middels rente

1 200 kr

12,9% nom.

9% eff.

kr 14 000 kost.

kr 14 000 tot.

Høy rente

1 200 kr

19,9% nom.

9% eff.

kr 14 000 kost.

kr 14 000 tot.

Mente du ? Ja Nei
Neste
Teller

Antall søknader
behandlet forrige måned

0

Hånd som får utbetalt lån

0

Antall søknader behandlet forrige måned

Slik sjekker du din kreditt

Tre finansforetak har fått konsesjon til å drive gjeldsregistre i Norge. Gjeldsregisteret AS er etablert av Evry, mens Finans Norge står bak Norsk Gjeldsinformasjon AS. I tillegg oppretter Experian Experian Gjeldsregister AS.

De nye registrene gjør det enklere å kredittsjekke seg selv, altså sjekke hvor mye gjeld man har i usikrede lån og disponibel kreditt. Privatpersoner kan logge inn gratis og sjekke sine egne opplysninger ved bruk av BankID. Det er bare mulig å sjekke opplysninger om egen gjeld, og ikke andres. Følg lenken nedenfor for å logge inn.

Har du mye gjeld og kreditt? Det kan påvirke din mulighet til å ta opp lån ved en senere anledning. Ta kontroll over usikret gjeld og rydd opp i gjeldsavtalene ved å refinansiere.

Les mer om refinansiering

Opplysninger i gjeldsregistrene

Registrene inneholder kun opplysninger om usikret gjeld, slik som for eksempel kredittkort, forbrukslån, faktureringskort og handlekonto. Finansforetakene er selv ansvarlige for å sende inn gjeldsopplysninger om sine kunder basert på fødsels- og personnummer. Noen typer lån og gjeld er ikke i registeret, blant annet:

  • Lån med sikkerhet som boliglån eller billån
  • Startlån til å kjøpe bolig
  • Studielån

Les mer om: Gjeldsregisteret

Kredittramme

Gjeldsregistrene omfatter også kredittramme, det vil si disponibel kreditt som kunden kan trekke opp uten ytterligere godkjennelse fra kreditor. Dette gjelder for eksempel kredittkort, selv om det er ubrukt og saldo står i 0.

Enklere å kredittsjekke seg selv

Personer som er kommet til enighet etter kredittsjekk

Med de nye registrene på plass har det blitt enklere å kredittsjekke seg selv. Det har også blitt enklere for finansforetak å få oversikt over kundenes gjeld og innvilget kreditt. Dette gir finansforetakene mulighet til å gjøre en grundigere vurdering av hver lånesøknad, noe som minimerer risikoen for å innvilge usikret gjeld til kunder som allerede er høyt belånte.

Gjeldsregistrene har forenklet vurdering og administrasjon knyttet til lån.

Hver gang noen sender inn en søknad om å låne penger via Axo Finans, blir personene kredittsjekket av långiverne som behandler søknaden. Vi bidrar til å sikre at alle lån som formidles gjennom Axo Finans kan betjenes på en forsvarlig måte.

Refinansiering av gjeld og kreditt

Har du kredittsjekket deg selv og funnet ut at du hadde mer i gjeld enn du trodde? En konsekvens av dette kan være at det blir vanskeligere for deg å få innvilget sikrede eller usikrede lån i fremtiden. Dersom du har flere gjeldsavtaler på deg kan det påvirke din attraktivitet som låntaker. Dette kan føre til følgende utfall:

  • Du kan få innvilget mindre i lån enn du har søkt om
  • Du kan få avslag på lånesøknaden
  • Du kan få innvilget lånet, men renten blir svært høy

Ved å refinansiere eksisterende lån og gjeld kan du rydde opp i kredittscoren din og heve din egen attraktivitet som låntaker. Du kan også kutte alle doble og unødvendige utgifter som faktura- og termingebyr, og dermed senke de månedlige kostnadene som er knyttet til gjelden.

Refinansiering er noe Axo Finans kan hjelpe deg med. Vi er låneformidleren som sammenligner flere av markedets beste banker og långivere på vegne av låntakere. Våre tjenester er kostnadsfrie for deg som kunde, og tilbudet du mottar er uforpliktende. Målet med vårt arbeid er å kunne tilby alle som søker via oss det beste og billigste refinansieringstilbudet.

Vi sammenligner disse 21 bankene for deg

Søk lån på inntil 500.000 Søk her
Det er greit