Beste forbrukslån

Gjennom våre samarbeidspartnere kan Axo Finans tilby noen av markedets beste forbrukslån i Norge. Vår tjeneste er gratis og uforpliktende.

 • Det er helt uforpliktende
 • Det koster deg ingenting
 • Du får det beste tilbudet

Månedskostnad

Lav rente

1 200 kr

7,9% nom.

9% eff.

kr 14 000 kost.

kr 14 000 tot.

Middels rente

1 200 kr

12,9% nom.

9% eff.

kr 14 000 kost.

kr 14 000 tot.

Høy rente

1 200 kr

19,9% nom.

9% eff.

kr 14 000 kost.

kr 14 000 tot.

Mente du ? Ja Nei
Neste
Teller

0

Har vi hjulpet med sin lånesøknad i mars.

Teller

Antall søknader
behandlet forrige måned

0

Antall søknader behandlet forrige måned

0

Hånd som får utbetalt lån

0

Har vi hjulpet med sin lånesøknad i Mai

Hva er et forbrukslån?

Et forbrukslån, også kalt blancolån, er et lån uten sikkerhet. Det innebærer at banken ikke stiller krav til sikkerhet i andre eiendeler, slik som bil eller hus. For deg som kunde betyr det at lånet kan brukes til akkurat det du selv ønsker, uten at du behøver å oppgi noen spesiell grunn.

Muligheten til å bruke pengene fritt kommer imidlertid med en økt risiko for banken: Betaler du ikke tilbake lånet, har ikke banken andre verdier å hente pengene fra.

Dette er grunnen til at forbrukslån har noe høyere rente enn for eksempel et vanlig boliglån. Et forbrukslån har likevel lavere rente enn smålån og kreditter. Har du behov for et lån til å dekke uforutsette utgifter, kan et forbrukslån være løsningen. Axo Finans samarbeider med flere långivere og banker som tilbyr forbrukslån.

Les mer: Lån uten sikkerhet

Hvilke finansieringsmuligheter har jeg?

finn beste forbrukslån via axo finans

I utgangspunktet skiller man mellom to typer lån: lån uten sikkerhet og lån med sikkerhet. Sistnevnte er tradisjonelle lån som boliglån og billån, hvor du stiller med egenkapital som sikkerhet og/eller pant i bolig eller andre formuesgjenstander.

Dersom man har behov for finansiering uten sikkerhet, har man i utgangspunktet tre valg:

 • Kredittkort
 • Smålån
 • Forbrukslån

Alle disse er kategorisert som mindre lån, som regel tilknyttet forbruk. Hvilket du velger kan være avgjørende for hvor dyrt lånet ender opp med å bli. En grundig undersøkelse av flere banker og långivere på lånemarkedet og ulike finansieringsalternativer er derfor viktig for å finne det billigste lånet.

Kredittkort og kreditter

Mange velger å bruke et kredittkort for å dekke uforutsette eller nødvendige utgifter i hverdagen. Fordelen med et kredittkort er at du får en rentefri periode, gjerne på 4-6 uker, og betaler du innen denne tiden vil det ikke påløpe ekstra renter på kredittlånet.

Ulempen derimot er at rentene vokser raskt etter at den rentefrie perioden er over. Du har heller ingen nedbetalingsplan å forholde deg til, noe som kan øke risikoen for å glemme en innbetaling. Har du behov for å låne penger, vil et forbrukslån gi deg en mer forutsigbar nedbetalingsplan.

Smålån uten sikkerhet

Et smålån er et lån uten sikkerhet, på samme måte som et forbrukslån. Forskjellen er at smålån er mindre av størrelse. På grunn av den enkle tilgangen og lave krav til kredittopplysninger, har smålån også en langt høyere rente. Et forbrukslån vil derfor totalt sett være mindre kostbart enn et smålån.

Les mer: Søk om forbrukslån hos Axo Finans

Et forbrukslån er nyttig når...

Et forbrukslån kan i utgangspunktet brukes til akkurat det du selv ønsker. Det er likevel en rekke formål som går igjen blant våre kunder:

 • Oppussing
 • Refinansiering
 • Uforutsette utgifter

Uforutsette behov

Ettersom banken ikke stiller krav til noen form for sikkerhet på lånet, blir forbrukslån ofte brukt til uventede behov eller uforutsette utgifter. Skulle for eksempel kjøleskapet gå i stykker har man ikke tid til å vente med å kjøpe nytt. Har man ikke penger tilgjengelig på sparekontoen, blir løsningen for mange et forbrukslån.

Oppussing og renovering

Et forbrukslån kan komme godt med når man skal pusse opp, enten for å forbedre hjemmet for egen komfort og sikkerhet, eller i forkant av et salg. En oppussing vil i de fleste tilfeller heve verdien på boligen, og ofte kan man betale ned lånet med overskuddet fra salget.

Har det oppstått vannskader og råteskader, er dette også viktig å få bukt med før situasjonen eventuelt forverrer seg.

Refinansier gammel og dyr gjeld

Sist, men ikke minst kan du bruke et forbrukslån til å refinansiere gjelden din. Dersom du har mange dyre smålån og annen gjeld eller mistet oversikt over økonomien, kan et forbrukslån brukes til å samle disse lånene under ett lån. Slik vil du kunne få lavere månedskostnader og få bedre økonomisk oversikt.

Dette bør du se etter i et forbrukslån

Når du skal finne frem til det beste lånetilbudet, er det ikke bare renten det er verdt å ta en titt på. Det er også en rekke andre faktorer som kan ha betydning for den totale sluttsummen. Derfor er det lurt å bruke litt tid på å undersøke markedet, slik at du finner et lånetilbud som passer deg og din økonomi.

Vi anbefaler at du ser på:

 • Renten
 • Gebyrene
 • Vilkår og betingelser
 • Nedbetalingstiden
 • Aktøren
 • Effektiv rente

Selv om mange automatisk går etter den laveste renten, er det ikke sikkert dette gir det billigste lånet totalt sett. Alle faktorene ovenfor er nemlig med på å regulere kostnaden opp eller ned.

Et lån med lav rente kan ha dyre etablerings- og termingebyrer, mens et lån med høyere rente kan ha kostnadsfri etablering og lave gebyrer.

For å finne lånet som gir den laveste totalkostnaden må du se på den effektive renten. Den effektive renten er den nominelle renten pluss alle ekstrautgifter knyttet til lånet. Her kan det være lurt å benytte seg av en lånekalkulator som tar høyde for alle kostnader knyttet til lånet. De fleste banker oppgir nemlig den nominelle renten på sine sider.

Hvem er Axo Finans?

Axo Finans er en finansagent som formidler lån, forbrukslån og refinansiering. Virksomheten vår er regulert av Finanstilsynet, noe som innebærer at vi har klare avtaler med bankene og alle lånetilbud er i henhold til Finanstilsynets retningslinjer for forsvarlig utlånspraksis.

Vi har heller ikke anledning til å motta godtgjørelse fra andre enn våre samarbeidspartnere. For deg som kunde betyr det at tjenesten vår er gratis.

Andre fordeler ved å bruke en låneformidler:

 • Konkurransedyktige lånetilbud
 • Lav rente
 • Rask søknadsprosess
 • Trygge rammer og gode vilkår

Som lånemegler samarbeider Axo Finans med flere av Norges og Skandinavias beste og mest anerkjente långivere - alle med lang erfaring innen forbrukslån. Gjennom våre samarbeidsbanker kan du låne fra 10.000 til 500.000 kroner uten sikkerhet, og få en nedbetalingstid på opptil 15 år.

Axo Finans er representert i Norge og Sverige.

Les mer: Hvor mye kan jeg låne?

Send inn en uforpliktende søknad i dag

Har du vurdert alle finansieringsmuligheter og kommet frem til at et forbrukslån er ditt beste alternativ? Når du sender inn en lånesøknad hos Axo Finans, sender vi den videre til samtlige av våre samarbeidsbanker. Dermed får vi tilbud på flere lån i retur, og kan se hvor mye du kan låne hos flere långivere. Dette er viktig for å sikre deg den beste renten, tilpasset deg og din økonomi.

Du trenger ikke stille med sikkerhet eller egenkapital når søker lån hos oss, men for å få innvilget lånet må du oppfylle følgende kriterier:

 • Du må ha en registrert liknet inntekt
 • Du må ikke ha aktive inkassosaker
 • Du må ha fylt 23 år

For å sikre at du er i stand til å betjene lånet, tar vi en kredittsjekk av deg. Denne danner grunnlaget for lånets størrelse og rente. Bankene foretar så en kredittvurdering av deg, og på bakgrunn av denne vil du bli tilbudt et personlig lånetilbud.

Søk lån via Axo Finans - vi hjelper deg med å finne et av markedets beste lån for deg!

Vi sammenligner disse 16 bankene for deg

TrustScore 9.3|2317 brukervurderinger
Søk lån hos flere banker
Søk lån på inntil 500.000 Søk her