Billigste forbrukslån

Leter du etter markedets billigste forbrukslån? Hos Axo Finans sammenligner vi bankene for deg, slik at du får det beste lånetilbudet tilpasset din økonomi.

Fordeler ved å søke gjennom Axo Finans:

 • Det er helt uforpliktende
 • Det koster deg ingenting
 • Du får det beste tilbudet
Mente du ? Ja Nei
Neste
Teller

0

Har vi hjulpet med sin lånesøknad i mars.

Teller

Antall søknader
behandlet forrige måned

0

Antall søknader behandlet forrige måned

0

0

Har vi hjulpet med sin lånesøknad i Mai

Når man søke om forbrukslån, er det flere faktorer du bør ta hensyn til. De fleste som leter etter markedets billigste forbrukslån ser først og fremst på renten. Lav rente gir deg helt klart et billig lån, men det er også andre forhold du bør ta en nærmere titt på.

Hvordan finner du det billigste forbrukslånet?

Et forbrukslån kan gi deg økonomisk frihet når du trenger det. Fra tid til annen opplever de fleste at økonomien blir trang eller at man rett og slett ikke har penger til å dekke uforutsette eller andre nødvendige utgifter. Å oppleve at økonomien ikke helt strekker til kan være både vondt og stressende. Havner man i en slik situasjon kan et forbrukslån være en midlertidig løsning som hjelper deg ut av krisen.

Dersom du skal ta opp et lån bør du tenke på følgende:

 • Lav rente
 • Gode vilkår
 • Nedbetalingsplan
 • Lave gebyrer
 • Er aktøren seriøs

Det første man ser etter når man skal ta opp et lån er som regel renten. Det er naturlig, i og med at det er renten som avgjør hvor mye lånet vil koste deg. Men det er ikke bare renten som avgjør om du får et gunstig lån, tilpasset din livssituasjon. Faktorer som vilkår, nedbetalingsplan og lave gebyrer er også med på å bestemme hvor mye du må betale i måneden og om du får et lån du kan leve med.

Les mer om våre forbrukslån med lav rente her.

Hvilken rente må du betale?

Når man søker om lån, er det ofte oppgitt både nominell og effektiv rente. Dersom du skal vurdere hvor mye et lån vil koste deg er det viktig å være klar over forskjellen. Det er nemlig den effektive renten som som avgjør hvor mye et lån koster. Den effektive renten er summen av den nominelle renten pluss alle gebyrer.

Et lån vil normalt få lavere rente, desto mer du låner. Samtidig vil et lån bli dyrere ved et høyt lån. Uansett hvor mye du velger eller har behov for å låne, er det viktig å huske på at et lån er en forpliktelse som skal betales tilbake. Derfor bør en alltid være realistisk i forhold til egen betalingsevne.

Rentenivået er likt for alle bankene i Norge, men det er opp til den enkelte banken å sette endelig rente ut i fra en egen risikovurdering. Når du sender inn en lånesøknad, vil banken derfor foreta en kredittvurdering av deg for å finne ut av hvor sannsynlig det er at faktisk betaler tilbake summen du ønsker å låne. Den endelige renten er individuell og baseres på en helhetsvurdering av din inntekt, kredittscore, alder, yrke og gjeldsgrad.

Hvilke gebyrer må du betale?

clock and coins

Å ta opp et forbrukslån er ikke gratis. Først og fremst vil det påløpe ekstra rentekostnader, i tillegg følger det med ulike gebyrer og utgifter på lånet. Det kan derfor være lurt å ta en titt på hvilke gebyrer som følger med lånet før du bestemmer deg for å sende inn en søknad.

Vanlige gebyrer på forbrukslån er etableringsgebyr og termingebyr. Etableringsgebyret skal dekke det rent administrative rundt behandlingen av lånesøknaden. Termingebyrene går til administreringen av de månedlige innbetalingene. Disse kan variere fra alt fra 10 til 50 kroner, og kan utgjøre en stor forskjell over det lengre løp. Noen banker har også disse kostnadene bakt inn i den nominelle renten.

Hvilke gebyrer som er knyttet til lånet varierer fra bank til bank. Derfor kan det være lurt å gjøre en samlet vurdering av renteutgifter og gebyrer for å finne det billigste forbrukslånet.

Hvor mye skal du låne?

Hvor mye du ønsker å låne vil også ha innvirkning for hvor mye lånet totalt vil ende opp med å koste deg. Et forbrukslån skal som sagt være en midlertidig løsning, så å velge et beløp du faktisk er i stand til å betjene er avgjørende for økonomien fremover.

Det aller første man bør gjøre i jakten på markedets billigste forbrukslån er å sette opp et budsjett over egne inntekter og utgifter. Slik får man en god oversikt over hva lønnen faktisk går til og hvor mye du har å gå på i forhold til et eventuelt lån.

Når du har fått en god oversikt over egen økonomi kan du ta en vurdering på hvor mye du har råd til å søke i lån. Her kan du også benytte deg av en lånekalkulator for å finne ut hvilke kostnader som er knyttet til lånet. En lånekalkulator gir deg en oversikt over utgifter som renter, avdrag og gebyrer og er et nyttig verktøy du bør benytte deg av når du skal finne ditt ideelle lån.

Du kan ta en titt på vår lånekalkulator her.

Bruk forbrukslån til å refinansiere gammel gjeld

Med et av markedets billigste forbrukslån har du også en god forutsetning for å refinansiere dyre smålån og kreditter.

En refinansiering gir deg:

 • Lavere rente
 • Bedre vilkår og betingelser
 • En oversiktlig nedbetalingsplan
 • Økt kontroll på økonomien
 • Muligheten til å bli gjeldfri raskere

Et refinansieringslån er et lån som brukes til å innfri annen gjeld. Forutsetningen for at refinansieringen skal være lønnsom er at renten som tilbys er lavere enn den du allerede har. Sannsynligheten for at du finner et billigere refinansieringslån er stor. Renten varierer nemlig hele tiden, så et lån i dag trenger ikke være gunstig selv om renten var lav for et år siden. Dersom du ønsker å refinansiere smålån og dyre kreditter vil ha særlig gode forutsetninger for å spare penger. Med en gjennomsnittlig rente på 20-30 prosent er slike lån blant de dyreste på markedet.

Det er ikke bare lavere rentekostnader som vil gi deg et billigere lån. Ved å samle flere dyre lån kan du i tillegg kutte ut unødvendige og dyre renter og gebyrer. Sist men ikke minst vil en refinansiering hjelpe deg på veien mot en ryddig økonomi. Med en felles faktura har du bare en utgiftspost å forholde deg til, noe som reduserer risikoen for at en av fakturaene forsvinner eller blir liggende glemt.

Bruk en finansagent til å finne markedets billigste forbrukslån for deg

happy couple holding hands

En finansagent, eller lånemegler, sammenligner lånetilbudene hos sine samarbeidspartnere for deg. Dermed trenger du kun å sende inn én søknad, så vil finansagenten finne det billigste forbrukslånet for deg.

Axo Finans er slik finansagent og samarbeider med flere av Nordens beste og mest anerkjente banker. Å sende lånesøknaden til flere banker samtidig er viktig fordi renten varierer fra bank til bank. Straks alle bankene har behandlet lånesøknaden din vil vi presentere det beste tilbudet for deg. Renten som tilbys er individuell og presenteres sammen med lånetilbudet.

Ved å sende inn en søknad gjennom Axo Finans vil du dermed spare både tid og penger. Siden vi kun kan motta godtgjørelse fra bankene vi samarbeider med, betyr det at tjenesten er gratis for deg som kunde. Bankene har heller ikke anledning til å tilby høyere rente gjennom vår tjeneste. Derfor er det viktig for oss at vi kun samarbeider med de beste bankene på markedet. Dette sikrer også deg gode vilkår og trygge rammer på lånet. Les mer om våre lån uten sikkerhet her.

Hvem er Axo Finans?

Axo Finans er en finansagent som formidler forbrukslån, lån og refinansiering. Vår virksomhet er regulert av retningslinjene til Finanstilsynet. Dette innebærer blant annet at vi ikke har anledning til å motta godtgjørelse fra andre enn våre partnere, og vi må ha tydelige avtaler med alle bankene vi samarbeider med.

Per i dag samarbeider vi med:

 • Bank Norwegian
 • Santander
 • Nordax Bank
 • Easybank
 • Komplett Bank
 • Gjensidige
 • re:member
 • BN Bank
 • yA Lånet - en del av Resurs Bank
 • Resurs Bank
 • Express Bank
 • Bluestep Bank
 • Monobank
 • Thorn
 • Optin Bank
 • Svea Finansk

Gjennom våre bankpartnere kan du låne fra 10.000 til 500.000 kroner, uten krav om sikkerhet eller pant. Vi samarbeider med flere store norske, nordiske og internasjonale banker som har lang erfaring med forbrukslån. Dette gjør oss i stand til å tilby deg et av markedets billigste forbrukslån, tilpasset din økonomiske situasjon. Axo Finans er representert både i Norge og Sverige.

Hvem kan søke om lån hos Axo Finans?

man in sofa with laptop

For å få innvilget et forbrukslån hos oss må du oppfylle visse kriterier. Disse er i henhold til Finanstilsynets retningslinjer, og er like mye en sikkerhet for deg som for banken.

Våre minstekrav er:

 • Ha en registrert liknet inntekt
 • Ha fylt 25 år
 • Ingen aktive inkassosaker

Tilfredsstiller du ikke kravene ovenfor vil søknaden mest sannsynlig bli avslått. Skulle din livssituasjon endre seg er du selvfølgelig hjertelig velkommen til å søke igjen ved en senere anledning. Du kan også søke sammen med en medlåntaker. Dette kan være en ektefelle, samboer, kjæreste eller venn. Normalt vil en medlåntaker øke dine sjanser for å få lånesøknaden innvilget.

Send inn en uforpliktende søknad i dag

Dersom du har vurdert behovet og kommet frem til at du ønsker å søke om lån, kan vi hjelpe deg med å gjøre prosessen enklere. Det eneste du trenger å gjøre er å fylle ut vårt søknadsskjema på nett. Med en gang vi mottar søknaden, sender vi den videre til behandling hos samtlige av våre samarbeidsbanker. Dette er viktig fordi renten varierer fra bank til bank. På den måten kan du være sikker på at du får et av markedets billigste forbrukslån - tilpasset din økonomiske situasjon.

For at prosessen skal ta kortest mulig tid, anbefaler vi at du har siste lønnsslipp, selvangivelse og BankID lett tilgjengelig for opplasting. Dersom du velger elektronisk signering vil det også ta kortere tid fra du søker til pengene faktisk er inne på konto. Normalt svarer vi på søknaden innen to timer. Du vil da få beskjed om lånesøknaden er innvilget eller ikke samt hvor mye du eventuelt fikk i lån og rentesatsen.

Dersom du synes det tar for lang tid, kan du når som helst kontakte vårt kundesenter på telefon 22867400. De står alltid klare til å hjelpe deg.

Vi sammenligner disse bankene for deg

TrustScore 9.3|2162 brukervurderinger
Billigste forbrukslån
Søk lån på inntil 500.000 Søk her