Din kredittscore er avgjørende for prisen på lån – Slik forbedrer du den


Kanskje du har søkt om lån før, men ikke fått et like godt tilbud som du håpet på?

Det kan være enormt frustrerende hvis du for eksempel har prøvd å refinansiere lån for å spare penger, men enten vil banken ikke tilby deg lånet eller så er renten alt for høy til at det gir mening.

Dette betyr til syvende og sist at du ikke har råd til alle tingene du vil ha fordi du må fortsette å betale en høyere rente på gjelden din.

Grunnen til at du ikke får tilbud om lånet du ønsker er at kredittscore er for lav.

Kredittscore er den hemmelige formelen som bankene bruker for å vurdere om de kan tilby deg et lån og hvilken rente du kan få.

Det er med andre ord avgjørende at du har så høy kredittscore som mulig når du skal låne.

Men hvordan kan du forbedre kredittscore hvis du ikke vet hva den er? 

Defero gir deg tilgang til bankenes formel og hjelper deg samtidig med hvordan du kan forbedre din kredittscore slik at du kan få et best mulig lån.

Sjekk min kredittscore

Hva er kredittscore?

Kredittscore er poengsystemet som alle banker bruker for å beregne hvor god økonomi du har. Det har stor betydning for om du kan få lån og hva renten blir, og hva lånet vil koste deg.

Kredittscore er en del av den samlede kredittvurderingen som alle banker i Norge må gjennomføre for å kunne betale ut lån, noe de også er forpliktet til å gjennomføre. 

Det er flere faktorer som påvirker din kredittscore, og avhengig av hvordan du scorer innenfor de ulike parameterne, tildeles du poeng som gir deg en samlet kredittscore, som bankene deretter bruker for å å tilby deg et lån. 

Blant annet bruker bankene disse faktorene for å beregne kredittscore:

  • Din inntekt
  • Din gjeld
  • Dine næringsinteresser
  • Din boligsituasjon
  • Eventuelle betalingsanmerkninger

Bankene publiserer ikke sin metode for å beregne kredittscore noen steder, noe som gjør det vanskelig å sjekke hva kredittscore din er, og dermed også vanskelig å forstå hvordan man kan forbedre den. 

Heldigvis finnes det en løsning for dette, som brukes aktivt av over 200 000 nordmenn.

Kredittsjekk deg selv

Du kan selv sjekke kredittscore ved hjelp av tjenesten Defero, som gir deg en score mellom 1 og 100 og tydelig viser hvordan bankene vurderer deg som kunde.

Jo høyere kredittscore, jo bedre. Og ved å øke kredittscore kan du også se frem til å motta bedre lånetilbud.

Du vil kunne sjekke kredittscore før du låner, men du vil også få en forklaring på hvorfor kredittscoren ser ut som den gjør – og hvordan du konkret kan forbedre den.

Kredittsjekk deg selv

Oversikt over gjeld - Få et fugleperspektiv over økonomien din

En stor del av kredittscoren din beregnes på grunnlag av gjelden din. Derfor kan det være lurt å få en god oversikt over din eksisterende gjeld.

En oversikt gjør at du kan vurdere hvilke lån du har og om du kan strukturere gjelden din annerledes, slik at du for eksempel får en lavere rente.

Du kan bruke Defero til å innhente gjeldsinformasjon og, basert på kredittscore, fortelle deg om du kan finne et billigere lån ved å refinansiere.

Hvem er Defero?

Defero er en raskt voksende norsk tjeneste som hjelper sine over 500 000 aktive brukere med å holde oversikt over gjeld, spare penger på lån og forbedre kredittscore. 

Det er helt gratis å gjøre en kredittsjekk og se kredittscore, samtidig som du også får tilgang til enda flere funksjoner som kan slås av eller på etter behov.

Du får muligheten til å ta bedre økonomiske beslutninger ved å bruke Defero, da du får anbefalinger basert på rente- og kredittdata og selv kan sjekke om du betaler for mye for lånene dine.

Prøv Defero gratis