Kredittsjekk deg selv

Du kan selv sjekke din kredittscore ved hjelp av tjenesten uScore.

Ved å logge inn med bank ID på uScore vil tjenesten vurdere din kredittscore. 

Kredittscore systemet gir deg en vurdering, eller score, mellom 1 og 100 -og viser tydelig hvordan bankene vurderer deg som kunde.

Høy kredittscore er bra - og jo høyere score desto bedre vilkår på lånet vil du få fra banken. Så om du har lav kredittscore er det gunstig for deg å øke denne for da vil du kunne motta et bedre lånetilbud.

Med uScore kan du sjekke din kredittscore før du søker om lån. Da vil du også få en forklaring på hvorfor din kredittscore ser ut som den gjør – og hvilke grep du kan ta for å gjøre den bedre.

Sjekk min kredittscore

Hva er kredittscore?

Kredittscore er et poengsystem som alle banker bruker for å beregne hvor god økonomi du har. Derfor har den stor betydning for om du kan få lån og hva eventuelt hva renten blir, og hva lånet vil koste deg.

Kredittscore er en del av den samlede kredittvurderingen som alle banker i Norge må gjennomføre for å kunne betale ut lån. Bankene er altså forpliktet til å gjennomføre en kredittsjekk og finne din kredittscore for å kunne vurdere søknaden fra deg.

Det er flere faktorer som påvirker din kredittscore, og ut ifra hvordan du scorer innenfor de ulike parameterne, tildeles du poeng som gir deg en samlet kredittscore, som bankene da bruker for å kunne tilby deg lån. 

Noen av faktorene bankene bruker for å beregne din kredittscore er:

  • Din inntekt
  • Din samlede gjeld
  • Dine næringsinteresser
  • Din boligsituasjon
  • Eventuelle betalingsanmerkninger

Dette publiserer ikke bankene noen steder, noe som gjør det vanskelig for deg å sjekke hva din kredittscore er, og dermed også vanskelig å forstå hvordan du kan forbedre den. 

Nå finnes det løsning for dette, og den brukes aktivt av over 700 000 nordmenn!

Les mer om hva kredittscore er her.

Kredittsjekk deg selv

Hva koster en hund -egentlig?

Hvilke kostnader må man være klar over før man skaffer seg hund?                        

Unngå Gjeldsfella

Unngå Gjeldsfella: Steg-for-Steg Guide til en Sunn Økonomi

Medlåntaker

Hva er en medlåntaker og når bør man bruke det?