Kredittscore - hva er det? Og hvorfor påvirker den prisen på lånet du søker? 


Kanskje du har søkt om lån før, men ikke fått et så godt tilbud som du håpet på?

Det kan være enormt frustrerende hvis du har prøvd å refinansiere lån for å spare penger, men enten vil banken ikke tilby deg lånet, eller så er renten alt for høy til at det gir mening.

Grunnen til at du ikke får tilbud om lånet du ønsker er at din kredittscore er for lav.

Kredittscore er den hemmelige formelen som bankene bruker for å vurdere om de kan tilby deg et lån og hvilken rente du kan få.

Det er med andre ord avgjørende at du har så høy kredittscore som mulig når du skal låne.

Men hvordan kan du forbedre kredittscore hvis du ikke vet hva den er? 

Defero gir deg tilgang til bankenes formel og hjelper deg samtidig med hvordan du kan forbedre din kredittscore slik at du kan få et best mulig lån.

Sjekk min kredittscore

Hva er kredittscore?

Kredittscore er et poengsystem som alle banker bruker for å beregne hvor god økonomi du har. Derfor har den stor betydning for om du kan få lån og hva eventuelt hva renten blir, og hva lånet vil koste deg.

Kredittscore er en del av den samlede kredittvurderingen som alle banker i Norge må gjennomføre for å kunne betale ut lån. Bankene er altså forpliktet til å gjennomføre en kredittsjekk og finne din kredittscore for å kunne vurdere søknaden fra deg.

Det er flere faktorer som påvirker din kredittscore, og ut ifra hvordan du scorer innenfor de ulike parameterne, tildeles du poeng som gir deg en samlet kredittscore, som bankene da bruker for å kunne tilby deg lån. 

Noen av faktorene bankene bruker for å beregne din kredittscore er:

  • Din inntekt
  • Din samlede gjeld
  • Dine næringsinteresser
  • Din boligsituasjon
  • Eventuelle betalingsanmerkninger

Dette publiserer ikke bankene noen steder, noe som gjør det vanskelig for deg å sjekke hva din kredittscore er, og dermed også vanskelig å forstå hvordan du kan forbedre den. 

Nå finnes det løsning for dette, og den brukes aktivt av over 200 000 nordmenn!

Kredittsjekk deg selv

Du kan selv sjekke din kredittscore ved hjelp av tjenesten Defero.

Ved å logge inn med bank ID på Defero vil tjenesten vurdere din kredittscore.

Kredittscore systemet gir deg en vurdering, eller score, mellom 1 og 100 -og viser tydelig hvordan bankene vurderer deg som kunde.

Høy kredittscore er bra - og jo høyere score desto bedre vilkår på lånet vil du få fra banken. Så om du har lav kredittscore er det gunstig for deg å øke denne for da vil du kunne motta et bedre lånetilbud.

Med Defero kan du sjekke din kredittscore før du søker om lån. Da vil du også få en forklaring på hvorfor din kredittscore ser ut som den gjør – og hvilke grep du kan ta for å gjøre den bedre.

Kredittsjekk deg selv

Få et fugleperspektiv over økonomien din med Defero!

En stor del av kredittscoren din beregnes på grunnlag av gjelden din. Det er derfor lurt å få en god oversikt over din eksisterende gjeld.

En oversikt gjør at du kan vurdere hvilke lån du har og om du kan strukturere gjelden din annerledes.

Du kan bruke Defero til å innhente gjeldsinformasjon og, basert på din kredittscore, kan tjenesten fortelle deg om du kan finne billigere lån, ved for eksempel med å refinansiere dyre smålån.

Defero hjelper deg med å holde oversikt over gjeld, spare penger på lån og hjelper deg å forbedre din kredittscore. 

Hos Defero er det helt gratis å gjøre en kredittsjekk og se din kredittscore. Du kan også tegne et medlemskap som gir deg flere innsynsmuligheter og funksjoner, disse kan slås av eller på etter behov.

Med Defero får du muligheten til å ta bedre økonomiske beslutninger da du får anbefalinger basert på rente- og kredittdata, og du kan selv kan sjekke om du betaler for mye for lånene dine.

Prøv Defero gratis