Refinansiering forbruksgjeld

Hos Axo Finans kan du søke om refinansiering av forbruksgjeld opptil 500.000 kroner.

 • Det er helt uforpliktende
 • Det koster deg ingenting
 • Du får det beste tilbudet

Månedsbeløp

Lav rente

1 200 kr

7,9% nom.

9% eff.

kr 14 000 kost.

kr 14 000 tot.

Middels rente

1 200 kr

12,9% nom.

9% eff.

kr 14 000 kost.

kr 14 000 tot.

Høy rente

1 200 kr

19,9% nom.

9% eff.

kr 14 000 kost.

kr 14 000 tot.

Mente du ? Ja Nei
Neste
Teller

Antall søknader
behandlet forrige måned

0

Hånd som får utbetalt lån

0

Antall søknader behandlet forrige måned

Det norske forbrukslånmarkedet har vokst betraktelig de siste årene. I dag er faktisk lån uten sikkerhet nesten like vanlig som boliglån. Mange av oss sitter derfor på kredittkortgjeld eller dyre smålån.

Forbrukslån er en midlertidig løsning

Et forbrukslån kan i mange tilfeller hjelpe deg ut av en økonomisk vanskelig situasjon.

Noen ganger strekker ikke økonomien helt til. Det kan skyldes mange grunner, og de fleste vil før eller siden havne i en slik situasjon. Kanskje dukker det opp en uventet stor regning i posten, rett etter du har kommet hjem fra drømmeferien som kostet litt ekstra. Eller kanskje du nylig har gjennomgått et samlivsbrudd, som gjør det krevende å betale regninger som før ble delt på to.

I slike tilfeller kan det friste med et forbrukslån. Det kan også være en fornuftig løsning, så lenge du legger en ekstra innsats i å finne et lån som passer deg og din økonomi - og ikke låner over evne. Er du i tillegg flink til å betale ned på gjelden, trenger ikke et forbrukslån føre til gjeldskrise - slik man ofte hører skrekkhistorier om.

Finn et lån med gode vilkår

For å sikre gode og trygge rammer på forbrukslånet anbefaler vi deg å vurdere følgende på forhånd:

 • Hva er behovet ditt?
 • Hvor mye har du råd til å låne, uten at det går på bekostning av andre faste utgifter?
 • Er renten på lånet lav?
 • Har lånet gode vilkår og betingelser?
 • Har lånet en tydelig nedbetalingsplan?
 • Er aktøren seriøs?

Dersom du finner et forbrukslån som tilfredsstiller disse punktene, i henhold til din økonomi og betalingsevne, er du på god vei.

Les mer: Hvor mye kan jeg låne?

Refinansiering av forbruksgjeld

Refinansiere dyr forbruksgjeld

Forbrukslån trenger ikke være synonymt med gjeldskrise. Problemet oppstår når man mister oversikten over forbruksgjelden eller sitter med en samlet gjeld som ikke lenger er overkommelig med din økonomi.

Dersom du har havnet i en slik situasjon, anbefaler vi deg å vurdere å refinansiere gjelden. Med en refinansiering av forbruksgjeld kan du gi deg selv både et billigere lån og ta tilbake kontrollen over privatøkonomien.

Hvordan? Et refinansieringslån er et lån du tar opp for å innfri gammel gjeld. Hensikten er å få et nytt lån med lavere rente enn den du allerede har. Renten på lån varierer nemlig hele tiden - fra dag til dag, og fra bank til bank. Derfor er det ikke sikkert at lånet ditt har den beste renten på markedet lenger, eller for deg. Lavere rente på lånet kan i mange tilfeller spare deg for tusenvis av kroner.

Samle dyre lån og kreditter

Sitter du i tillegg på flere lån og kreditter, kan du videre spare masse på å samle lånet i et felles lån. Hvert lån har sine rentesatser og gebyrer. Ved å samle gjelden kan du kvitte deg med alle doble utgifter.

Resultatet er et billigere lån totalt sett og en oversiktlig forbruksgjeld. Du får bare en faktura å forholde deg til, noe som reduserer risikoen for å gå glipp av en betaling.

Dette bør du se etter i et refinansieringslån

For å finne et gunstig refinansieringslån, bør du se etter de samme tingene som når du søker om et forbrukslån.

Et refinansieringslån er i teorien et forbrukslån, men har i mange tilfeller bedre betingelser. Grunnen til dette er at bankene foretrekker større lån, som er en bedre investering fra deres side. Sjansen er derfor stor for at du vil finne et refinansieringslån med lavere rente og bedre betingelser enn forbruksgjelden du sitter på i dag.

Samtidig er det omtrent like mange finansinstitusjoner som tilbyr refinansiering som forbrukslån. Det å orientere seg i jungelen av refinansieringstilbud kan derfor være krevende. Ved å se på punktene ovenfor kan du lettere sammenligne tilbudene og finne et refinansieringslån som passer deg.

Skaff deg en oversikt over gjelden

refinansere forbruksgjeld og kreditter

I dag har over en million nordmenn ett eller flere kredittkort. I tillegg velger stadig flere å ta opp lån uten sikkerhet. Den enkle tilgangen på forbrukslån kan resultere i en belastende økonomisk situasjon dersom du ikke er flink til å strukturere økonomien eller glemmer å betale en faktura. Mange mister på denne måten rett og slett oversikt over hva de skylder.

Glemmer du å betale en regning vil lånet vokse seg større og i verste fall bli et evigvarende nedbetalingsprosjekt.

Det aller første du bør gjøre dersom du planlegger en refinansiering av forbruksgjeld, er å få en oversikt over hvor mye du faktisk skylder. Hvor mange lån har du per i dag? Hvilke banker har du utestående beløp hos og hva er renten på lånene? Når du har fått et samlet totalbeløp, vet du hvor stort lån du må søke om.

Bruk en lånekalkulator

Et annet godt tips når du skal sammenligne de ulike tilbudene er å bruke en lånekalkulator. En lånekalkulator gir deg en oversikt over alle utgiftene knyttet til lånet. Det gjør det lettere å vurdere tilbudene opp mot hverandre, men gir deg også muligheten til å se hvor mye du faktisk kan spare på en refinansiering av forbruksgjeld.

Kalkulatoren er enkel å bruke: Det eneste du trenger å gjøre er å fylle inn ønsket lånebeløp, det totale beløpet du har i utestående gjeld samt ønsket nedbetalingstid. Deretter vil kalkulatoren dele opp utgiftene i renter, avdrag, gebyrer og totale omkostninger.

Viser kun et estimat

Det kan være verdt å vite at kalkulatoren kun gir deg et estimat. Endelig rente blir først satt når du sender inn en søknad og banken foretar en kredittsjekk av deg. Hos Axo Finans har vi satt inn tre mulige rentesatser i lånekalkulatoren. Dermed kan du prøve deg frem med ulike rentesatser, slik at du får et mest mulig realistisk estimat over hvor mye du kan spare.

Les mer: Sammenligne lån

Våre samarbeidspartnere

Axo Finans samarbeider med noen av Nordens mest anerkjente og beste banker - alle med lang erfaring innen forbrukslån. Det betyr at gjennom våre samarbeidspartnere kan vi tilby deg lån fra 10.000 til 500.000 kroner, uten krav om sikkerhet eller pant.

Alle våre samarbeidspartnere er regulert av Finanstilsynets retningslinjer for forsvarlig utlånspraksis.

Axo Finans er representert både i Norge og Sverige. Siden vår virksomhet er regulert av retningslinjene til Finanstilsynet, har vi ikke anledning til å motta godtgjørelse fra andre enn våre partnere. Det betyr at tjenesten er gratis for deg som søker.

Søk refinansiering gjennom en finansagent

refinansiere forbruksgjeld

En finansagent formidler lånesøknaden din videre til de finansinstitusjonene de samarbeider med. Dette sparer deg for mye tid - du trenger kun å sende inn en søknad, men søknaden blir likevel vurdert av flere långivere. Straks alle bankene har behandlet søknaden vil finansagenten presentere det beste lånetilbudet for deg.

Axo Finans er en slik finansagent. Siden renten varierer fra långiver til långiver, er det viktig at vi lar alle samarbeidspartnere behandle søknaden ferdig. Dette sikrer deg det beste tilbudet tilpasset din økonomi.

Gratis tjeneste

Som finansagent kan vi ikke motta godtgjørelse fra andre enn bankene vi samarbeider med. For deg betyr at det er helt gratis å søke om refinansiering av forbruksgjeld gjennom oss. Dessuten sparer du både tid og penger.

Kredittsjekk og kredittvurdering

Axo Finans gjør alltid en kredittsjekk av kunden før lånesøknaden sendes videre til bankene. Dette er for å sikre gode rammer for lånet, slik at du som kunde får et lån du kan leve med.

Videre er det bankene som foretar selve kredittvurderingen og beslutter om kunden kan få et lån eller ikke. De sjekker blant annet at kunden er i stand til å betjene lånet og at gjeldsgraden ikke blir for høy.

Retningslinjer for forbrukslån

Finanstilsynet har nylig kommet med nye retningslinjer som bankene må følge. En av disse retningslinjene er at kundens samlede gjeld ikke bør utgjøre mer enn fem ganger brutto årsinntekt.

Refinansiering av forbruksgjeld - oppsummert

 • Refinansiering fjerner ikke gjelden, men gjør den billigere.
 • Ved å refinansiere får du lavere rente og kan kutte ut unødvendige og doble gebyrer.
 • Refinansiering gir deg en oversiktlig økonomi.
 • Med en refinansiering kan du frigjøre utgifter som i stedet kan brukes til å betale ned gjelden raskere.
 • Finn et lånetilbud som passer din livssituasjon.
 • Bruk en lånekalkulator for å se hvor mye du kan spare.
 • Bruk en finansagent som kan sammenligne lånene for deg.

Send inn en uforpliktende søknad i dag

Dersom du har vurdert behovet og kommet frem til at du ønsker å søke om refinansiering av forbruksgjeld, kan vi hjelpe deg med å gjøre prosessen enklere.

Det eneste du trenger å gjøre er å fylle ut vårt elektroniske søknadsskjema. Med en gang vi mottar søknaden, sender vi den videre til våre samarbeidspartnere. Dette er viktig fordi renten varierer fra bank til bank.

Ved å søke lån via Axo Finans kan du være sikker på at du mottar det beste tilbudet - tilpasset din økonomiske situasjon.

For at prosessen skal ta kortest mulig tid, anbefaler vi at du har siste lønnsslipp, selvangivelse og BankID lett tilgjengelig for opplasting.

Vi sammenligner disse 19 bankene for deg

refinansier forbruksgjeld og kreditter
Søk lån på inntil 500.000 Søk her