Refinansiering av forbruksgjeld

Gjennom Axo Finans kan du søke om refinansiering av forbruksgjeld opptil 600.000 kr. Du kan søke om en nedbetalingstid på opptil 20 år og senke dine månedlige kostnader. Søknaden vurderes av opptil 23 banker, og du mottar det beste tilbudet på refinansiering.

 • Gratis og uforpliktende
 • Motta det beste tilbudet
 • Få svar med det samme
 • Spar penger med refinansiering

Trustscore 4.8 | 4079 anmeldelser

Søk om refinansiering av forbruksgjeld – få bedre rente på lånene dine

Hvor mye vil du refinansiere?

Estimert månedsbeløp

1.459,-


Vil du refinansiere dyr smågjeld og spare penger?

Alle bankene har individuell rente og din rente presenteres først sammen med lånetilbudet.

Nedbetalingstiden er 1 til 20 år, maks 5 år dersom du ikke refinansierer.

Nominell rente varierer fra minimum 4,9% til maksimum 23,4%.

Effektiv rente varierer fra minimum 5,16% til maksimum 26,23%.

Eksempel: Nominell rente 11,9%, effektiv rente 13,42%, lånebeløp kr 100 000 med nedbetaling over 10 år, kostnad kr 76 022 totalt kr 176 022.

Etableringsgebyr varierer fra kr 0,- til 1990,-.

Du får svar med en gang

Tilbudene du mottar er uforpliktende

Vår tjeneste er gratis

Viser 4- og 5-stjernersanmeldelsene

1 dager siden

RODOLFO MANUEL CABUSAO

Hyggelig ansatte😊

Hyggelig ansatte😊

1 dager siden

Chris-Marius H Kristiansen

God Service :)

Veldig fornøyd med oppfølging og service. Var veldig enkelt å gå igjennom søknad og ble kontaktet kort tid etterpå av kundesenteret.

2 dager siden

ATLE TELLEVIK

Rask og grei behandling av søknad

Rask og grei behandling av søknad. Kjapp utbetaling av lån.

2 dager siden

ØMER KAYA

Kundebehandlerens service og…

Kundebehandlerens service og tålmodighet syns jeg var bra

2 dager siden

KARI PLANTING

Det gikk raskt

Det gikk raskt, var oversiktlig og lett og forstå.

2 dager siden

Raymond Malmgren

Blir ikke bedre en dette

Veldig hjelpsomme tatt godt imot

2 dager siden

EIRIK RASMUSSEN

Raskt enkelt og ryddig

Raskt enkelt og ryddig. Tommel opp.

3 dager siden

Nalwinderjit

Always good person answer for telepon…

Always good person answer for telepon when i need help . Good service .

4 dager siden

Mai Knutsdotter

Rask behandling.

Rask behandling.

5 dager siden

ÅGE GEITHUS

Gode veiledere

Eg fekk god innformasjon av dere.topp.

6 dager siden

Kunde

Brukte axo via appen defero

Brukte axo via appen defero. Selve søkeprosessen i axo var oversiktlig og lite komplisert. Svar fra ulike lånetilbydere kom i løpet av kort tid (minutter). Oversikten jeg ble presentert ga meg mulighet til å sammenligne renter, gebyr og nedbetalingstid. Etter at lånetilbyder var valgt, var veien videre like oversiktlig og grei.

Les mer
6 dager siden

LILIANA

Omtanken

At de var opptatt at jeg skulle få det beste tilbudet

6 dager siden

Frank

Takk!

Vel, hurtigheten og utvelgelsen av beste tilbud fungerte perfekt for meg. Er meget fornøyd med dere. Kommer til å bruke dere neste gang.

7 dager siden

kunde

God hjelp til og finne lånet som passet…

God hjelp til og finne lånet som passet meg

7 dager siden

LUKASZ PATRYK TUZNIK

Veldi bra...

Veldi bra...

<p>Morten er Markedsdirektør i Axo Finans, og har bakgrunn fra blant annet Citibank og Handelshøyskolen BI.</p>
By Morten Armand Johansen

Morten er Markedsdirektør i Axo Finans, og har bakgrunn fra blant annet Citibank og Handelshøyskolen BI.

Søk refinansiering av gjeld gjennom en finansagent

En finansagent formidler lånesøknaden din videre til de finansinstitusjonene de samarbeider med. Dette sparer deg for mye tid, da du kun trenger å sende inn én søknad. Søknaden blir likevel vurdert av flere banker. Straks alle bankene har behandlet søknaden vil finansagenten presentere det beste lånetilbudet for deg.

Axo Finans er en slik finansagent. Siden renten varierer fra bank til bank, er det viktig at vi lar alle våre samarbeidspartnere behandle søknaden ferdig.

Ser du etter refinansiering? Axo Finans hjelper deg å sammenligne refinansieringslån. Med et refinansieringslån kan du spare penger på færre gebyrer og lavere rente, og bli gjeldsfri raskere. Vi finner det beste tilbudet blant 23 banker for deg. Dette hjelper deg å spare mer penger.

Gratis tjeneste

Som finansagent kan vi ikke motta godtgjørelse fra andre enn bankene vi samarbeider med. For deg betyr at det er helt gratis å søke om refinansiering av forbruksgjeld gjennom oss. Dessuten sparer du både tid og penger.

Individuell kredittvurdering og rente

Det er bankene som foretar selve kredittvurderingen og beslutter om kunden kan få et lån eller ikke. De sjekker blant annet at kunden er i stand til å betjene lånet og at gjeldsgraden ikke blir for høy. Ettersom renten er individuell er det viktig å la alle bankene vurdere søknaden før vi sender deg et lånetilbud.

Retningslinjer for forbrukslån

Finanstilsynet har nylig kommet med nye retningslinjer som bankene må følge. En av disse retningslinjene er at kundens samlede gjeld ikke bør utgjøre mer enn fem ganger brutto årsinntekt.

Les mer: Hvor mye kan jeg låne?

Våre samarbeidspartnere

Axo Finans samarbeider med noen av Nordens mest anerkjente og beste banker - alle med lang erfaring innen forbrukslån (lån uten sikkerhet) og refinansiering av forbruksgjeld. Det betyr at gjennom våre samarbeidspartnere kan vi tilby deg lån fra 10.000 til 600.000 kroner, uten krav om sikkerhet.

Alle våre samarbeidspartnere er regulert av Finanstilsynets retningslinjer for forsvarlig utlånspraksis.

Axo Finans er representert både i Norge og Sverige. Siden vår virksomhet er regulert av retningslinjene til Finanstilsynet, har vi ikke anledning til å motta godtgjørelse fra andre enn bankene vi samarbeider med. Det betyr at vår tjeneste er gratis for deg som kunde.

mann og kvinne smiler fordi de fikk lån med lav rente

Refinansiering av forbruksgjeld

Forbrukslån kan i mange tilfeller gi deg økonomisk fleksibilitet. Problemet oppstår når man mister oversikten over forbruksgjelden eller sitter på gjeld med unødvendig høye rentekostnader.

Dersom du har havnet i en slik situasjon, anbefaler vi deg å refinansiere gjelden. Refinansiering av forbruksgjeld betyr at du tar opp et nytt og gunstigere lån, og så innfrir långiveren de gamle smålånene dine. Da får du kun én faktura i måneden og én långiver å forholde deg til. Dette gjør at du får bedre oversikt over din egen økonomi.

Med en refinansiering av forbruksgjeld kan du med andre ord gi deg selv et billigere lån og ta tilbake kontrollen over privatøkonomien din. Vi tilbyr nedbetalingstid på 1-20 år, 5 år dersom du ikke skal refinansiere.

Samle smålån og kredittgjeld

Sitter du i tillegg på flere lån og kreditter, kan du spare mye på å samle gjelden i et felles lån. Hvert lån har sine rentesatser og gebyrer. Ved å samle eksisterende lån, kan du kvitte deg med alle doble utgifter.

Resultatet er et billigere lån totalt og en oversiktlig nedbetalingsplan. Når du aksepterer og signerer et refinansieringslån, vil banken innfri lånene du refinansierer for deg. Dermed får du kun én faktura å forholde deg til, noe som reduserer risikoen for å gå glipp av en betaling.

Dette bør du se etter i et refinansieringslån

For å finne et gunstig refinansieringslån, bør du se etter de samme tingene som når du søker om et forbrukslån.

Et refinansieringslån er i teorien et forbrukslån, men har ofte bedre betingelser. Grunnen til dette er at bankene foretrekker større lån, da det er en bedre investering for dem. Sjansen er derfor stor for at du får et refinansieringslån med lavere rente og bedre betingelser enn på forbruksgjelden du sitter på i dag.

Skaff deg en oversikt over gjelden

Det aller første du bør gjøre dersom du planlegger en refinansiering av forbruksgjeld, er å få en oversikt over hvor mye du faktisk skylder. Dette kan du enkelt finne ut ved å logge deg inn i et av gjeldsregistrene. Her får du oppgitt alle usikrede lån, hvem de er utstedt oss og hvilken rente du har på dem.

Sjekk gjelden din i Gjeldsregisteret »

Bruk en lånekalkulator

For å sammenligne gjelden du har i dag mot et lån via Axo Finans, bør du benytte vår lånekalkulator. Lånekalkulatoren gir deg en oversikt over alle utgiftene knyttet til lånet. Det gjør det lettere å vurdere tilbudene opp mot hverandre, men gir deg også muligheten til å se hvor mye du faktisk kan spare på en refinansiering av forbruksgjeld.

Merk at kalkulatoren kun gir et estimat. Renten du får presenteres når du mottar det beste tilbudet blant våre 23 bankpartnere.

Kalkulatoren er enkel å bruke: Det eneste du trenger å gjøre er å fylle inn ønsket lånebeløp, det totale beløpet du har i utestående gjeld samt ønsket nedbetalingstid. Deretter vil kalkulatoren vise deg et estimert månedsbeløp.

Den endelige renten varierer fra bank til bank. For å illustrere dette har vi lagt inn tre ulike rentesatser i lånekalkulatoren: Lav, middels og høy.

Les mer: Sammenligne lån

Refinansiering av forbruksgjeld - oppsummert

 • Refinansiering fjerner ikke gjelden, men gjør den billigere.
 • Ved å refinansiere får du lavere rente fordi du får et større lån, og kan kutte unødvendige og doble gebyrer.
 • Refinansiering gir deg en oversiktlig økonomi.
 • Refinansiering sørger i mange tilfeller for at du kan betale ned gjelden raskere.
 • Du kan velge lengre nedbetalingstid for å senke månedlige kostnader.
 • Finn et lånetilbud som passer din livssituasjon.
 • Bruk en lånekalkulator for å se hvor mye du kan spare.
 • Bruk en finansagent som kan sammenligne lånene for deg.

Send inn en uforpliktende søknad i dag

Dersom du har vurdert behovet og kommet frem til at du ønsker å sende inn en søknad om refinansiering av forbruksgjeld, hjelper vi deg videre i prosessen.

Det eneste du trenger å gjøre er å fylle ut vårt elektroniske søknadsskjema. Med en gang vi mottar søknaden, sender vi den videre til våre samarbeidspartnere. Dette er viktig fordi renten varierer fra bank til bank.

For at prosessen skal ta kortest mulig tid, anbefaler vi at du har siste lønnsslipp, selvangivelse og BankID lett tilgjengelig for opplasting.

Ved å søke lån via Axo Finans kan du være sikker på at du mottar det beste tilbudet - tilpasset din økonomiske situasjon.

Hvordan søker jeg refinansiering gjennom Axo Finans?

Det er uforpliktende å sende inn søknad om refinansiering hos Axo Finans. Det eneste du trenger å gjøre, er å fylle ut skjemaet her på nettsidene våre. Velg hvilken sum du vil refinansiere og hvor lang nedbetalingstid du ønsker. I tillegg må du fylle ut informasjon om inntekt. Deretter sammenligner vi tilbud fra 23 antall banker og finner det beste tilbudet til deg.

Hvor lang nedbetalingstid kan jeg få?

Hos oss kan du få nedbetalingstid på 1-20 år, inntil 5 år om du ikke skal bruke lånet til refinansiering. Tilbudet er uforpliktende og gyldig i 30 dager.

Hvilke krav må jeg oppfylle for å få innvilget søknaden?

Det er tre vilkår som må oppfylles for å få tilbud om refinansiering: Du må ha en registrert liknet inntekt Du må være over 23 år Du kan ikke ha aktive inkassosaker

Hvor mye gjeld kan jeg refinansiere?

Vi tilbyr refinansiering av forbruksgjeld fra 10 000 kr til 600 000 kr. Bankene som mottar din søknad vil utføre en kredittvurdering av deg. Hvor mye du kan få refinansiert, kommer an på din betjeningsevne (inntekt, formue og annen gjeld).

Hvor lav rente kan jeg få?

For å få vite hvor lav rente du kan få, må du sende inn en søknad. Når bankene har behandlet din søknad, får du et individuelt tilbud basert på din økonomi. Søk nå og få svar i løpet av kort tid.

Hva er forskjellen på nominell og effektiv rente?

Nominell rente er renten långiverne tilbyr uten gebyrer. Effektiv rente er den nominelle renten pluss gebyrer og andre kostnader, og derfor er den effektive renten alltid høyere enn den nominelle renten. Effektiv rente er altså det du betaler totalt for å ha lånet.

Hvor mye kan jeg spare på å refinansiere?

Ved å samle flere smålån til et refinansieringslån, får du færre gebyrer og lavere rente. Dette kan gjøre at du sparer flere tusener i året. Nøyaktig hvor mye du kommer til å spare, kommer an på hvor lav rente du får, men her er et eksempel på besparelse: Du har 350.000 kr i forbruksgjeld, og ønsker å refinansiere. Du har 21,96% i nominell rente. Med et refinansieringslån sparer du 3 300 kr per måned de 12 første månedene. Ved nedbetaling over 8 år vil du spare 95 000 kr totalt.

Hva er fordelene ved å refinansiere forbrukslån hos Axo Finans?

Når du søker om refinansiering gjennom Axo Finans, sammenligner vi tilbud fra 23 antall långivere slik at du får så lave lånekostnader som mulig. Dette gjør at du får mer penger å bruke på å betale ned gjelden, og du blir gjeldsfri raskere. Dersom du velger å refinansiere gjelden din, samler långiveren de dyre lånene til et nytt og gunstigere lån, og du får kun én månedlig faktura å forholde deg til. Dette gir deg bedre oversikt over din egen økonomi.

Kan jeg søke om refinansering direkte fra en bank eller lånegiver?

Det kan du, men i de fleste tilfeller lønner det seg å søke gjennom en finansagent som Axo Finans. Dette er fordi vi innhenter tilbud fra en rekke långivere, og dermed må långiverne konkurrere om å gi deg det beste tilbudet. Det er også helt uforpliktende å sende inn en søknad om refinansiering av gjeld gjennom oss. Tilbudet er gyldig i 30 dager, og du bestemmer selv om du vil benytte deg av det eller ei.

Hva er forskjellen på lån med og uten sikkerhet?

Lån med sikkerhet er som oftest lån av høyere summer, for eksempel boliglån, der du må stille sikkerhet i egne eiendeler for å gi en garanti overfor banken om at du kommer til å betale ned på lånet. Hvis du stiller sikkerhet i huset eller bilen din, kan banken inndra disse eiendelene dersom du ikke betaler. Siden det er mye strengere vilkår for å få innvilget et lån med sikkerhet, har disse lånene lavere rente enn for eksempel forbrukslån. Dersom du skal refinansiere dyre smålån, kan du velge om du vil stille sikkerhet i egne eiendeler eller ei. Hvis du har mulighet til å stille sikkerhet i egne eiendeler, kan dette være et alternativ til refinansiering uten sikkerhet.

Hva skjer når jeg har sendt inn en søknad om refinansiering?

Når du har sendt inn søknaden, kontakter vi våre samarbeidspartnere for å finne det beste lånetilbudet til deg. Det kan hende at vi tar kontakt med deg dersom vi har spørsmål angående søknaden din, men dette er kun for å gi deg så god service som mulig.

Hvor lang tid tar det før jeg får svar på søknaden?

Vi prøver alltid å gi deg svar i løpet av 1 virkedag. Hvis du sender søknaden utenfor normale åpningstider, vil vi behandle din søknad den påfølgende dagen.

Hvor lang betenkningstid har jeg?

Å søke om refinansiering av gjeld gjennom Axo Finans er uforpliktende og gratis. Lånetilbudet er gyldig i 30 dager, noe som gir deg god tid på å bestemme deg

Jeg fikk innvilget søknaden min. Hvor lang tid tar det før lånet blir utbetalt?

Hvis du bruker BankID for å signere låneavtalen, kan pengene komme inn på konto allerede dagen etter du signerte søknaden. For å utbetale lånet må långiveren vanligvis se dokumentasjon i form av siste lønnsslipp og selvangivelse. Husk derfor å ha disse dokumentene lett tilgjengelig etter du har sendt inn søknaden. Dersom du har ekstra inntekter, for eksempel fra en ekstrajobb eller barnebidrag, er det enkelte långivere som vil se dokumentasjon på dette.

Søknaden min ble avslått. Hva kan være grunnet til det?

Dersom søknaden din ble avslått, er dette mest sannsynlig fordi du har løpende inkasso eller betalingsanmerkning, eller fordi informasjonen du har oppga ikke stemte overens med informasjonen bankene innhentet ved en kredittsjekk. Det kan også være fordi inntekten du oppga ikke stemte overens med lønnsslipp og selvangivelse.

Motta et uforpliktende tilbud