Refinansiering forbruksgjeld

Hos Axo Finans kan du søke om refinansiering av forbruksgjeld opptil 500.000 kroner.

 • Det er helt uforpliktende
 • Det koster deg ingenting
 • Du får det beste tilbudet

Hvor mye vil du refinansiere?

1) Velg beløp
2) Velg nedbetalingstid
3) Se hvor mye du kan spare

Mente du ? Ja Nei
Neste
Teller

0

Har vi hjulpet med sin lånesøknad i mars.

Teller

Antall søknader
behandlet forrige måned

0

Antall søknader behandlet forrige måned

0

0

Har vi hjulpet med sin lånesøknad i Mai

Det norske forbrukslånmarkedet har vokst betraktelig de siste årene. I dag er faktisk lån uten sikkerhet nesten like vanlig som boliglån. Mange av oss sitter derfor i dag på kredittkortgjeld eller dyre smålån.

Hvorfor tar man opp et forbrukslån?

Et forbrukslån kan i mange tilfeller hjelpe deg ut av en økonomisk vanskelig situasjon. Noen ganger strekker ikke økonomien helt til. Det kan skyldes mange grunner og de fleste vil før eller siden havne i en slik situasjon. Kanskje dukker det opp en uventet stor regning i posten, rett etter du har kommet hjem fra drømmeferien som kostet litt ekstra? Eller du har nettopp gjennomgått et samlivsbrudd som gjør det krevende å betale regninger som før ble delt på to.

I slike tilfeller kan det friste med et forbrukslån. Det kan også være en fornuftig løsning, så lenge du gjør en ekstra innsats i å finne et lån som passer deg og din økonomi - og ikke låner over evne. Er du i tillegg flink til å betale ned på gjelden, trenger ikke et forbrukslån nødvendigvis føre til gjeldskrise - slik man ofte hører skrekkhistorier om.

For å sikre gode og trygge rammer på forbrukslånet anbefaler vi deg å vurdere følgende på forhånd:

 • Hva er behovet ditt?
 • Hvor mye har du råd til å låne, uten at det går på bekostning av andre faste utgifter?
 • Er renten på lånet lav?
 • Har lånet gode vilkår og betingelser?
 • Har lånet en tydelig nedbetalingsplan?
 • Er aktøren seriøs?

Dersom du finner et forbrukslån som tilfredsstiller disse punktene, i henhold til din økonomi og betalingsevne, er du på god vei.

Refinansiering av forbruksgjeld

Man and child walking on beach

Som sagt, forbrukslån trenger ikke være synonymt med gjeldskrise. Problemet oppstår når man mister oversikten over forbruksgjelden eller sitter med en samlet gjeld som ikke lenger er overkommelig med din økonomi.

Dersom du har havnet i en slik situasjon, anbefaler vi deg å vurdere å refinansiere gjelden. Med en refinansiering av forbruksgjeld kan du gi deg selv både et billigere lån og ta tilbake kontrollen over privatøkonomien.

Hvordan? Et refinansieringslån er et lån du tar opp for å innfri gammel gjeld. Hensikten er å få et nytt lån med lavere rente enn den du allerede har. Renten på lån varierer nemlig hele tiden - fra dag til dag, og fra bank til bank. Derfor er det ikke sikkert at lånet ditt har den beste renten på markedet lenger. Lavere rente på lånet kan i mange tilfeller spare deg for tusenvis av kroner.

Sitter du i tillegg på flere lån og kreditter, kan du videre spare masse på å samle lånet til et felles lån. Hvert lån har sine rentesatser og egne gebyrer. Ved å samle gjelden kan du kvitte deg med alle slike doble utgifter. Resultatet er et billigere lån totalt og en oversiktlig forbruksgjeld. Du får bare en faktura å forholde deg til, noe som reduserer risikoen for å gå glipp av en betaling.

Hva bør du se etter i et refinansieringslån?

For å finne et gunstig refinansieringslån, bør du se etter de samme tingene som når du søker om et forbrukslån.

Et refinansieringslån er i teorien et forbrukslån, men har som regel bedre betingelser fra starten. Grunnen til dette er at bankene foretrekker større lån, som er en bedre investering fra deres side. Sjansen er derfor stor for at du vil finne et refinansieringslån med lavere rente og bedre betingelser enn forbruksgjelden du sitter på i dag.

Samtidig er det omtrent like mange finansinstitusjoner som tilbyr refinansiering som forbrukslån. Det å orientere seg i jungelen av refinansieringstilbud kan derfor være krevende. Ved å se på punktene ovenfor kan du lettere sammenligne tilbudene og finne et refinansieringslån som passer deg. Les mer om refinansiering av kredittkort her.

Skaff deg en oversikt over gjelden

I dag har over en million nordmenn ett eller flere kredittkort. I tillegg velger stadig flere å ta opp lån uten sikkerhet. Den enkle tilgangen på forbrukslån kan resultere i en belastende økonomisk situasjon dersom du ikke er flinkt til å strukturere eller glemmer å betale en faktura. Mange mister på denne måten rett og slett oversikten over hva de skylder. Glemmer du å betale en regning vil lånet vokse seg større og i verste fall bli et evigvarende nedbetalingsprosjekt.

Det aller første du bør gjøre dersom du planlegger en refinansiering av forbruksgjeld, er å få en oversikt over hvor mye du faktisk skylder. Hvor mange lån har du per i dag? Hvilke banker har du utestående beløp hos og hva er renten på lånene? Når du har fått et samlet totalbeløp, vet du hvor mye du skal søke lån om.

Bruk en lånekalkulator

Person working with computer and phone

Et annet godt tips når du skal sammenligne de ulike tilbudene er å bruke en lånekalkulator. En lånekalkulator gir deg en oversikt over alle utgiftene knyttet til lånet. Det gjør det lettere å vurdere tilbudene opp mot hverandre, men også muligheten til å se hvor mye du faktisk kan spare på en refinansiering av forbruksgjeld.

Kalkulatoren er enkel å bruke: Det eneste du trenger å gjøre er å fylle inn ønsket lånebeløp, det totale beløpet du har i utestående gjeld, samt ønsket nedbetalingstid. Deretter vil kalkulatoren dele opp utgiftene i renter, avdrag, gebyrer og totale omkostninger.

Det er verdt å vite at kalkulatoren kun gir deg et estimat. Endelig rente blir først satt når du sender inn en søknad og banken foretar en kredittsjekk av deg. Hos Axo Finans har vi satt inn tre mulige rentesatser i lånekalkulatoren. Dermed kan du prøve deg frem med ulike rentesatser, slik at du får et mest mulig realistisk estimat over hvor mye du kan spare. Du finner lånekalkulatoren vår her.

Våre samarbeidsbanker

Axo Finans samarbeider med noen av Nordens mest anerkjent og beste banker - alle med lang erfaring innen forbrukslån. Det betyr at gjennom våre bankpartnere kan vi tilby deg lån fra 10.000 til 500.000 kroner, uten krav om sikkerhet eller pant.

Per i dag samarbeider vi med:

 • Bank Norwegian
 • Santander
 • Nordax Bank
 • Easybank
 • Komplett Bank
 • Gjensidige
 • re:member
 • BN Bank
 • yA Lånet - en del av Resurs Bank
 • Resurs Bank
 • Express Bank
 • Bluestep Bank
 • Monobank
 • Thorn
 • Optin Bank
 • Svea Finansk

Axo Finans er representert både i Norge og Sverige. Siden vår virksomhet er regulert av retningslinjene til Finanstilsynet, har vi ikke anledning til å motta godtgjørelse fra andre enn våre partnere. Det betyr at tjenesten er gratis for deg som søker. Les mer om våre lån her.

Søk refinansiering gjennom en finansagent

En finansagent formidler lånesøknaden din til de finansinstitusjonene han samarbeider med. Dette sparer deg for mye tid da du kun trenger å sende inn en søknad, men likevel vil bli vurdert av flere banker. Straks alle bankene har behandlet søknaden,vil finansagenten presentere det beste lånetilbudet for deg.

Axo Finans er en slik finansagent. Siden renten varierer, er det viktig at vi lar alle bankene behandle søknaden ferdig - slik at du får det beste tilbudet tilpasset din økonomi. Som finansagent kan vi ikke motta godtgjørelse fra andre enn bankene vi samarbeider med. For deg betyr at det er helt gratis å søke om refinansiering av forbruksgjeld gjennom oss. Dessuten sparer du både tid og penger.

Axo Finans gjør alltid en kredittsjekk av kunden før lånesøknaden sendes videre til bankene. Dette er for å sikre gode rammer for lånet, slik at du som kunde får et lån du kan leve med. Videre er det bankene som foretar selve kredittvurderingen og beslutter om kunden kan få et lån eller ikke. De sjekker blant annet at kunden er i stand til å betjene lånet og at gjeldsgraden ikke blir for høy.

Finanstilsynet har nylig kommet med nye retningslinjer som bankene må følge. En av disse retningslinjene er at kundens samlede gjeld ikke bør utgjøre mer enn fem ganger brutto årsinntekt. Ønsker du å lære mer om Finanstilsynets retningslinjer, kan du lese mer om disse her.

Send inn en uforpliktende søknad i dag

Dersom du har vurdert behovet og kommet frem til at du ønsker å søke om refinansiering av forbruksgjeld, kan vi hjelpe deg med å gjøre prosessen enklere. Det eneste du trenger å gjøre er å fylle ut vårt søknadsskjema på nett. Med en gang vi mottar søknaden, sender vi den videre til behandling hos samtlige av våre samarbeidsbanker. Dette er viktig fordi renten varierer fra bank til bank. På den måten kan du være sikker på at du mottar det beste tilbudet fra en av de beste bankene på markedet - tilpasset din økonomiske situasjon.

For at prosessen skal ta kortest mulig tid, anbefaler vi at du har siste lønnsslipp, selvangivelse og BankID lett tilgjengelig for opplasting. Dersom du velger elektronisk signering vil det også ta kortere tid fra du søker til pengene faktisk er inne på konto. Normalt svarer vi på søknaden innen to timer. Du vil da få beskjed om lånesøknaden er innvilget eller ikke samt hvor mye du eventuelt fikk i lån og rentesatsen.

Refinansiering av forbruksgjeld - oppsummert

 • Refinansiering fjerner ikke gjelden, men gjør den billigere.
 • Ved å refinansiere får du lavere rente og kan kutte ut unødvendige og doble gebyrer.
 • Refinansiering gir deg en oversiktlig økonomi.
 • Med en refinansiering kan du frigjøre utgifter som i stedet kan brukes til å betale ned gjelden raskere.
 • Finn et lånetilbud som passer din livssituasjon.
 • Bruk en lånekalkulator for å se hvor mye du kan spare.
 • Bruk en finansagent som kan sammenligne lånene for deg.

Vi sammenligner disse bankene for deg

TrustScore 9.3|2162 brukervurderinger
Refinansiering
Søk lån på inntil 500.000 Søk her