Kredittkort

Søk kredittkort gjennom oss og finn det kortet som passer deg best.

Gjennom oss kan du søke om flere kredittkort med kun én søknad. Det er mange fordeler med kredittkort – vi hjelper deg med å sammenligne ulike kredittkort slik at du finner det beste for deg.

 • Valid
  Fordeler tilpasset deg
 • Valid
  Gratis og uforpliktende å søke
 • Valid
  Velg blant nøye utvalgte tilbud
 • Valid
  Velg kortet du selv vil ha
<p>Irina, vår Content Manager, har bakgrunn fra forsikringsbransjen. Med Executive Master of Management i Markedsføring og Kommunikasjon fra Handelshøyskolen BI, forener hun bransjeinnsikt med effektiv kommunikasjon. Dette sikrer at våre lesere får verdifull finansiell veiledning og informasjon.</p>
By Irina Kongshaug Lochoff

Irina, vår Content Manager, har bakgrunn fra forsikringsbransjen. Med Executive Master of Management i Markedsføring og Kommunikasjon fra Handelshøyskolen BI, forener hun bransjeinnsikt med effektiv kommunikasjon. Dette sikrer at våre lesere får verdifull finansiell veiledning og informasjon.

Betal leiebilen med kredittkort

Skal du på ferie eller reise hvor du trenger leiebil? Da er det lurt å bruke kredittkortet ditt.

Sjekk om du har et kredittkort som passer til dette formålet.

Fordeler ved å betale leiebil med kredittkort

Mange kredittkort tilbyr spesielle fordeler når du betaler for leiebil.

Disse fordelene kan spare deg for mye penger, spesielt hvis du er involvert i en ulykke.

Når du bruker det "riktige" kredittkortet for leiebil, kan du få fordeler som leiebilforsikring, fordeler ved depositum, samt bonuser og rabatter hos ulike internasjonale leiebilselskaper.


Renteeksempel: Eff. rente 26,69 %, kr 25.000/12 mnd. Kostnad: 3.337 kr. Totalt: 28.337 kr.

Leiebilforsikring inkludert i kredittkortet

Å ha leiebilforsikring, ofte kalt egenandelforsikring, er viktig når du leier bil i utlandet.

Uten denne forsikringen kan du kjøpe den som en tilleggstjeneste fra leiebilselskapet, men det kan bli dyrt.

Å kjøre uten forsikring betyr en høy risiko, for hvis bilen skades eller stjeles, må du betale en stor egenandel.

Noen norske kredittkort inkluderer leiebilforsikring/egenandelforsikring.

Dette betyr at forsikringen er gratis og aktiveres automatisk når du betaler for leieforholdet med kredittkortet.

Vilkårene kan variere litt mellom forskjellige tilbydere, men oftest er det eneste kravet at hele leien betales med kredittkortet.

Forsikringen er vanligvis minst like god som det leiebilselskapet tilbyr, og du slipper å betale ekstra for den.

De beste forsikringene dekker hele egenandelen ved skade. Det kan være begrensninger, som et maks antall tilfeller per år eller en begrenset leieperiode.

Hva dekker leiebilforsikringen?

Når du vurderer leiebilforsikring inkludert i kredittkortet, er det viktig å sette seg inn i vilkårene, da de varierer avhengig av tilbyder.

Her er noen punkter du bør være oppmerksom på:

 • Verdigrense for Bilen: Det er ofte en øvre grense for bilens verdi, vanligvis mellom 500 000 til én million kroner. Hvis du leier en bil som er dyrere, kan forsikringen være ugyldig.

 • Dekningsomfang: Forsikringene varierer i hva de dekker. Noen kan for eksempel dekke tap av nøkler, mens andre ikke gjør det.

 • Varighet: Varigheten på forsikringen for hver leiebil varierer. Basert på vanlige erfaringer er varigheten ofte opp til en måned.

Det er derfor essensielt å lese nøye gjennom forsikringsvilkårene for det spesifikke kredittkortet du vurderer å bruke, for å forstå fullt ut hva forsikringen dekker og eventuelle begrensninger som gjelder.


Depositum ved leie av bil

Når du leier bil, krever de fleste leiebilselskaper et depositum.

Dette depositumet kan være høyt, fordi utleieren må sikre seg mot mulige store skader på bilen. Å bruke kredittkort for dette depositumet er ofte en god idé.

Her er hvorfor:

 • Sikkerhet: Når du bruker et kredittkort, er det bankens penger som reserveres for depositumet, ikke dine egne sparepenger. Dette reduserer din personlige risiko, spesielt i tilfeller hvor du er involvert i en ulykke og ikke er skyldig.

 • Drivstoffdepositum: Noen leiebilselskaper kan også kreve et depositum for drivstoff. Dette beløpet reserveres på kredittkortet ditt ved utleie og returneres hvis du leverer bilen tilbake med full tank. I disse tilfellene er det også fordelaktig å bruke et kredittkort, men det kreves ikke et spesielt kredittkort som ved leiebilforsikring.

Å bruke kredittkort for depositum ved bilutleie gir deg større økonomisk fleksibilitet og trygghet, men det er viktig å sørge for at kredittgrensen på kortet er tilstrekkelig til å dekke depositumet.'


Bonuser og rabatter på leiebil med kredittkort

Når du bruker kredittkort for å betale for leiebil, kan du nyte mange fordeler, inkludert rabatter og bonuser:

 • Rabatter hos store leiebilkjeder: Mange kredittkort tilbyr rabatter på leiebil fra kjente internasjonale selskaper som Hertz, AVIS, Allways, Sixt, og andre. Disse rabattene varierer vanligvis fra 5 til 20 prosent, og forutsetter at du betaler for leiebilen med det aktuelle kredittkortet.

 • Leiebilforsikring inkludert: Et kredittkort med inkludert leiebilforsikring er en god deal. Forsikringen dekker ofte egenandelen ved skade eller tyveri, noe som sparer deg for potensielle ekstra kostnader.

 • Bonuspoeng på kjøp: Noen kredittkort gir deg bonuspoeng for transaksjoner. Disse poengene kan brukes på blant annet flybilletter, overnatting, og leiebiler. Aktiv bruk av kredittkortet i hverdagen kan til og med resultere i en gratis leiebil for din neste ferie.

 • Depositum med kredittkort: Ved leie av bil krever selskapene ofte et depositum, både for selve bilen og for drivstoff. Her er det gunstig å bruke kredittkort fremfor kontanter eller vanlig bankkort.

Samlet gir disse fordelene deg en betydelig økonomisk fordel når du betaler for leiebil med kredittkort.

Du sparer penger, får ekstra trygghet gjennom forsikring, og kan også tjene poeng som kan brukes på fremtidige leier.


Sammenlign kredittkort via Axo Finans

Hos oss kan du enkelt sammenligne forskjellige kredittkort og finne det som passer best for deg.

Tenk på dine behov – kanskje er leiebil det du bruker mest, eller kanskje det er andre fordeler du ser etter.

Gjennom Axo Finans kan du også søke om flere kredittkort med bare én søknad.

Det er helt uforpliktende, og du bestemmer selv hvilket kort du vil ha etter å ha sett dine alternativer.


Renteeksempel: Eff. rente 26,69 %, kr 25.000/12 mnd. Kostnad: 3.337 kr. Totalt: 28.337 kr.


Renter på kredittkortet

Det er viktig å være oppmerksom på antall rentefrie dager ditt kredittkort tilbyr og å sørge for å betale regningen ved forfall for å unngå rentekostnader.

Refinansier kredittkort

Spar penger når du refinansierer kredittkort                               

Beste kredittkort

Finn det beste kredittkortet for deg                                

Trygge reiser med reiseforsikring i kredittkort

Kredittkortet ditt kan ha reiseforsikring som dekker deg på noen turer. Men av og til er det lurt å tenke på en helårs reiseforsikring for ekstra trygghet.

Forbrukslån

Forbrukslån til hva du selv ønsker

Ofte stilte spørsmål

 • Hvem kan søke om kredittkort?

  For å kunne søke om kredittkort via oss, må du oppfylle noen minstekrav: Du må være 20 år eller eldre Du må ha fast inntekt Du har ingen betalingsannmerkninger

 • Hvordan søke om kredittkort?

  Gjennom Axo Finans kan du søke om flere kredittkort med bare én søknad, noe som sparer deg for tid og lar deg enkelt sammenligne tilbudene. Det er helt uforpliktende; du velger selv om du vil godta et tilbud.

 • Hvilken rente har kredittkort?

  Renter på kredittkort varierer, og noen kan være høyere enn andre. Men med en rentefri periode som de fleste kredittkort tilbyr, spiller ikke rentesatsen en stor rolle hvis du betaler tilbake innenfor denne tiden. Dersom du planlegger å betale tilbake over flere måneder, er det imidlertid viktig å velge et kredittkort med lavest mulig rente. For å finne det beste kredittkortet basert på rentenivå, bør du sammenligne den effektive renten. Les mer om hvordan du velger kredittkort med lavest mulig rente her.

 • Hvilke fordelsprogram finnes på kredittkort?

  Forskjellige kredittkort kommer med varierende fordelsprogrammer. Du kan finne kredittkort som gir rabatter i diverse nettbutikker, mens andre gir deg fordeler som bensinrabatt eller cashback. Det er også kredittkort som inkluderer gratis reiseforsikring hvis du bruker kortet på reisen, og enkelte tilbyr gebyrfri bruk.

 • Når bør jeg bruke kredittkort?

  Bruk av kredittkort til å betale for visse varer og tjenester kan være økonomisk fordelaktig. For eksempel, hvis du har et kredittkort som tilbyr reiseforsikring, kan det være gunstig å bruke dette kortet til å betale for reiser. Det finnes også kredittkort som gir rabatter på drivstoff eller bonuspoeng for hotellopphold eller bilutleie. Videre gir et kredittkort deg ekstra sikkerhet ved netthandel. Hvis du opplever svindel på nettet, vil kredittkortselskapet ofte ta ansvar og gjøre det lettere for deg å klage på et kjøp. Dette skyldes prinsippet om «Charge Back», som betyr at du har rett til å få pengene tilbake fra kredittkortselskapet hvis selgeren ikke overholder dine forbrukerrettigheter, som i tilfeller hvor selgeren går konkurs før du mottar varen.

Motta et uforpliktende tilbud