Billigste kredittkort

Hva gjør et kredittkort billig for deg?

Gjennom oss kan du enkelt søke om flere kredittkort med én enkelt søknad. Det er mange fordeler ved kredittkort - vi hjelper deg med å sammenligne kredittkort slik at du finner det beste.

 • Valid
  Fordeler tilpasset deg
 • Valid
  Bestill på under 1 minutt
 • Valid
  Gratis og uforpliktende å søke
 • Valid
  Velg kortet du selv vil ha
 • Valid
  Få en kostnadsfri kredittscore
<p>Irina, vår Content Manager, har en solid bakgrunn fra forsikringsbransjen. Med sin Executive Master of Management i Markedsføring og Kommunikasjon fra Handelshøyskolen BI, forener hun bransjeinnsikt med effektiv kommunikasjon. Dette sikrer at Axo Finans' lesere mottar verdifull finansiell veiledning og informasjon. Hun er dedikert til å sørge for at våre kunder alltid har tilgang til innhold som er både klart, forståelig og nyttig, noe som gir støtte til deres økonomiske beslutningsprosesser.</p>
By Irina Kongshaug Lochoff

Irina, vår Content Manager, har en solid bakgrunn fra forsikringsbransjen. Med sin Executive Master of Management i Markedsføring og Kommunikasjon fra Handelshøyskolen BI, forener hun bransjeinnsikt med effektiv kommunikasjon. Dette sikrer at Axo Finans' lesere mottar verdifull finansiell veiledning og informasjon. Hun er dedikert til å sørge for at våre kunder alltid har tilgang til innhold som er både klart, forståelig og nyttig, noe som gir støtte til deres økonomiske beslutningsprosesser.

Billigste kredittkort

Det er mange billige kredittkort på markedet. Men hvilket kort bør du velge?

I denne artikkelen skal vi hjelpe deg med å finne det billigste kredittkortet som passer best for deg og dine behov. 

Vi vil se på forskjellige ting du bør tenke på når du velger et kredittkort slik at du kan ta en god beslutning som passer din økonomi og det du trenger.

Følg våre råd og tips, så finner du det rette kredittkortet som gir deg mest verdi for pengene dine!


Hva gjør et kredittkort "billig"?

Å forstå hva som gjør et kredittkort "billig" krever innsikt i faktorer som årsgebyrer, renter, og andre gebyrer.


Årsgebyr

Dette er det faste beløpet du betaler hvert år for å ha kredittkortet. Noen kort har lave eller ingen årsgebyrer, som kan være mer økonomisk for deg.

Renter

Renter på kredittkort påløper på det beløpet du skylder hvis du ikke betaler hele saldoen hver måned. Høyere renter kan raskt øke gjelden, så det lønner seg å søke etter kort med lav rente.

Andre gebyrer

Dette kan inkludere uttaksgebyrer (spesielt for kontantuttak), gebyrer for forsinket betaling, og valutapåslag ved bruk i utlandet. Disse kan variere sterkt mellom ulike kort

Effektiv rente

Den effektive renten kombinerer årsgebyrer, renter og andre gebyrer til en total kostnadsprosent. Dette tallet gir deg en bedre forståelse av det totale kostnadsbildet for kredittkortet, og hjelper deg med å sammenligne ulike kort mer rettferdig.


Hva er forskjellen på nominell og effektiv rente?

Når man søker etter lån eller sammenligner rentesatser, er det to viktige begreper man ofte kommer over: den nominelle renten og den effektive renten.

Disse to rentesatsene gir forskjellige perspektiver på hvor mye et lån egentlig koster, og det er viktig å forstå forskjellen mellom dem.


Den nominelle renten

Er den rentesatsen som annonseres av långiveren.

Den representerer den prosentvise andelen av lånebeløpet som låntakeren må betale i renter hvert år.

For eksempel, hvis den nominelle renten på et lån er 5%, betyr det at låntakeren må betale 5% av lånebeløpet i renter hvert år.

Den nominelle renten tar imidlertid ikke hensyn til andre faktorer som kan påvirke den totale kostnaden ved lånet, for eksempel gebyrer eller hvor ofte renten blir kapitalisert.


Den effektive renten

tar hensyn til alle kostnader og gebyrer i tillegg til den nominelle renten.

Den effektive renten representerer den totale årlige kostnaden ved lånet, inkludert alle gebyrer og andre kostnader.

Dette inkluderer også hvordan renten blir kapitalisert og hvor ofte. Ved å inkludere alle disse faktorene gir den effektive renten et mer nøyaktig bilde av hvor mye lånet faktisk koster.


For å sammenligne forskjellige lånetilbud og kredittkort på en rettferdig måte, er det derfor viktig å se på den effektive renten, ikke bare den nominelle renten.

Den effektive renten tar med alle kostnader og gebyrer, og gir derfor en mer nøyaktig representasjon av den totale kostnaden ved lånet.

Det gjør det også lettere å sammenligne lånetilbud fra forskjellige långivere, da den tar hensyn til alle de forskjellige faktorene som kan påvirke den totale kostnaden.

Derfor er den effektive renten et viktig verktøy for låntakere når de vurderer forskjellige lånetilbud og tar beslutninger om finansiering.


Renteeksempel: Eff. rente 26,69 %, kr 25.000/12 mnd. Kostnad: 3.337 kr. Totalt: 28.337 kr.

Søk kredittkort

Velg det billigste kredittkortet for dine behov

Når du leter etter et billig kredittkort, er det viktig å vurdere hva som er viktig for deg og hvordan du planlegger å bruke kortet.

Kostnadseffektivitet kan variere fra person til person, avhengig av individuelle preferanser og bruksmønstre.


For de som trenger fleksibilitet i betalingen, spiller renten en nøkkelrolle. Det er viktig å se etter kredittkort med konkurransedyktige rentesatser, spesielt hvis du forventer å bære en saldo over tid.


Noen kredittkort har årsavgift, men dette behøver ikke nødvendigvis være en ulempe. Hvis kortet tilbyr betydelige fordeler som forsikringer, cashback eller rabatter, kan disse fordelene raskt oppveie kostnaden ved årsavgiften.

Det er imidlertid viktig å være disiplinert og betale hele kredittkortregningen til rett tid for å unngå å pådra seg unødvendige renter og gebyrer.


I tillegg til å vurdere kostnadene, bør du også se etter andre økonomiske fordeler som kan følge med kortet. Noen gratis kredittkort tilbyr attraktive belønninger som cashback på utvalgte kjøp eller rabatter hos samarbeidspartnere.

Disse fordelene kan være gunstige for din økonomiske situasjon og bidra til å redusere dine totale utgifter.


Ved å nøye vurdere dine behov og sammenligne tilbud fra ulike kredittkortselskaper, kan du finne det mest kostnadseffektive kredittkortet som passer for deg.

Husk alltid å lese det med liten skrift og forstå vilkårene og betingelsene før du tar en beslutning for å unngå skjulte kostnader og uønskede overraskelser.


Før du søker om et billig kredittkort, er det avgjørende å vurdere dine behov og forventninger grundig. 

Å velge et kredittkort som ikke passer til dine krav kan føre til unødvendige kostnader og skuffelser.

Derfor er det viktig å ta hensyn til dine personlige forbruksvaner og preferanser når du velger et kredittkort.


Viktige faktorer du bør vurdere før du søker om et billig kredittkort:

Reiser du ofte utenlands?

I så fall kan det lønne seg å se etter kredittkort som tilbyr gunstige vilkår for internasjonale transaksjoner og lavere valutapåslag. Reiseforsikring er også en viktig fordel.

Dette kan bidra til å redusere kostnadene ved utenlandske kjøp og reiseutgifter.


Handler du ofte fra bestemte butikker eller kjeder?

Hvis du har preferanser for visse butikker, kan det være fordelaktig å velge et kredittkort som tilbyr spesifikke rabatter eller fordeler hos disse forhandlerne.

Dette kan bidra til å maksimere besparelsene dine og gi deg ekstra fordeler når du handler.


Planlegger du større kjøp eller utgifter?

Hvis du har planer om å gjøre større innkjøp, for eksempel elektronikk eller møbler, kan det være lurt å velge et kredittkort med en høyere kredittgrense.

Dette gir deg fleksibilitet til å håndtere større utgifter og kan være nyttig i nødsituasjoner.


Gebyr på kredittkort

Når du vurderer å søke om et kredittkort, er det viktig å være klar over de ulike gebyrene som kan påløpe. Selv om renten er en viktig faktor, spesielt hvis du planlegger å utsette betalingene, er det også andre gebyrer du bør vurdere nøye som: 


Uttaksgebyrer

Kredittkort kan belaste gebyrer for kontantuttak i minibanker eller butikker. Disse gebyrene kan være en fast sum, en prosentandel av beløpet du tar ut, eller en kombinasjon av begge deler. Hvis du unngår kontantuttak, kan du unngå disse gebyrene. Det er lurt å velge et kredittkort med lavere uttaksgebyrer hvis du forventer å ta ut kontanter med kortet.


Valutapåslag: 

Når du bruker kredittkortet i utlandet, påløper det ofte et valutapåslag, som er en prosentandel av beløpet du handler for eller tar ut. Selv om du ikke kan unngå dette gebyret helt, bør du vurdere å velge et kredittkort med lavere valutapåslag hvis du planlegger å reise mye utenlands eller handle i utenlandsk valuta.


Betalingsgebyr: 

Noen kredittkort legger til et betalingsgebyr på regningen din, vanligvis mellom 35-60 kroner. Dette gebyret kan unngås hvis du betaler hele beløpet du skylder ved forfall. Men hvis du noen ganger trenger å utsette betalingen, bør du vurdere et kredittkort med lavere betalingsgebyr.


Renteeksempel: Eff. rente 26,69 %, kr 25.000/12 mnd. Kostnad: 3.337 kr. Totalt: 28.337 kr.


Hva er det billigste kredittkortet for deg?

Når du leter etter det beste kredittkortet for dine økonomiske behov, er det essensielt å ikke bare se på ett tilbud, men å sammenligne flere tilbud grundig.

Å sammenligne flere tilbud kan gi deg en bedre forståelse av hva som er tilgjengelig på markedet og hjelpe deg med å ta en mer informert beslutning.

Her er hvorfor det er så viktig å sammenligne flere tilbud:


Få et helhetlig bilde:

Hver kredittkortutsteder tilbyr forskjellige betingelser, rentesatser og fordeler. Ved å sammenligne flere tilbud får du et mer helhetlig bilde av hva som er tilgjengelig, og du kan identifisere hvilke funksjoner og fordeler som passer best for deg.


Finn den beste prisen:

Ved å sammenligne flere tilbud kan du identifisere det kredittkortet som tilbyr den laveste renten, de laveste gebyrene og de beste belønningene. Dette kan bidra til å spare deg for betydelige kostnader over tid.


Sikre deg de beste vilkårene:

Det er viktig å lese vilkårene og betingelsene grundig for hvert tilbud for å sikre at du forstår alle kostnader og begrensninger. Ved å sammenligne flere tilbud kan du identifisere de beste vilkårene og unngå uønskede overraskelser senere.


Ta en informert beslutning:

Å sammenligne flere tilbud gir deg muligheten til å ta en mer informert beslutning basert på dine behov og preferanser. Dette kan bidra til å sikre at du velger det kredittkortet som passer best for din økonomiske situasjon og livsstil.


Axo Finans gjør det enkelt for deg å sammenligne flere tilbud fra ulike kredittkortutstedere. Ved å fylle ut ett søknadsskjema får du tilgang til flere tilbud samtidig.

Dette sparer deg for tid og krefter, samtidig som det gir deg muligheten til å velge det beste kredittkortet for deg.

Med Axo Finans kan du være trygg på at du tar en informert beslutning når du søker om kredittkort.

Søk kredittkort

Søk kredittkort

Søk kredittkort og finn det beste kortet her         

Kredittkort alle kan få

Kredittkort alle kan få. Hvilke kriterier stilles når du søker om kredittkort?

Kredittkort med betalingsanmerkninger

Kan man få kredittkort med betalingsanmerkning? Vi forklarer hva du kan gjøre når du har betalingsanmerkning.

Kredittkort med cashback

Cashback er penger du får tilbake på kjøp du gjør med kredittkortet ditt.

Trygge reiser med reiseforsikring i kredittkort

Kredittkortet ditt kan ha reiseforsikring som dekker deg på noen turer. Men av og til er det lurt å tenke på en helårs reiseforsikring for ekstra trygghet.

Betal leiebilen med kredittkort

Når du bruker det "riktige" kredittkortet for leiebil, kan du få fordeler som leiebilforsikring, fordeler ved depositum, samt bonuser og rabatter hos ulike internasjonale leiebilselskaper.

Ofte stilte spørsmål

 • Hvordan søke om kredittkort?

  Hos Axo Finans kan du søke om flere kredittkort med bare én søknad, noe som sparer deg for tid og lar deg enkelt sammenligne tilbudene. Det er helt uforpliktende; du velger selv om du vil godta et tilbud.

 • Hva betyr rentefri periode på kredittkort?

  De fleste kredittkort tilbyr en rentefri periode, som er tiden du kan bruke penger uten å betale renter. Denne perioden er vanligvis mellom 30 til 60 dager, avhengig av kredittkortet.

 • Hva er forskjellen på nominell og effektiv rente på kredittkort?

  Nominell rente er den grunnleggende årlige renten på kredittkortet, uten ekstrakostnader. Effektiv rente derimot, inkluderer alle kostnader som gebyrer og sammensatt rente, og gir et mer nøyaktig bilde av de totale årlige kostnadene ved å bruke kredittkortet. Mens nominell rente hjelper med å sammenligne grunnkostnader, reflekterer effektiv rente den reelle kostnaden mer fullstendig.

 • Når bør jeg bruke kredittkort?

  Bruk av kredittkort til å betale for visse varer og tjenester kan være økonomisk fordelaktig. For eksempel, hvis du har et kredittkort som tilbyr reiseforsikring, kan det være gunstig å bruke dette kortet til å betale for reiser. Det finnes også kredittkort som gir rabatter på drivstoff eller bonuspoeng for hotellopphold eller bilutleie. Videre gir et kredittkort deg ekstra sikkerhet ved netthandel. Hvis du opplever svindel på nettet, vil kredittkortselskapet ofte ta ansvar og gjøre det lettere for deg å klage på et kjøp. Dette skyldes prinsippet om «Charge Back», som betyr at du har rett til å få pengene tilbake fra kredittkortselskapet hvis selgeren ikke overholder dine forbrukerrettigheter, som i tilfeller hvor selgeren går konkurs før du mottar varen.

 • Hvilke fordelsprogram finnes på kredittkort?

  Forskjellige kredittkort kommer med varierende fordelsprogrammer. Du kan finne kredittkort som gir rabatter i diverse nettbutikker, mens andre gir deg fordeler som bensinrabatt eller cashback. Det er også kredittkort som inkluderer gratis reiseforsikring hvis du bruker kortet på reisen, og enkelte tilbyr gebyrfri bruk.

Motta et uforpliktende tilbud